2015. december 6., vasárnap

VK Partizan - Radnički Kragujevac 11:9 (Szerb Kupa, döntő)

A kosárlabdameccs még nem ért véget, amikor elkezdődött a nap utolsó mérkőzése, a vízilabda kupadöntő. A tegnapi felkészülési edzőmeccsen elődöntőn úgy levertük a Zvezdát, mint vak a poharat, úgyhogy jöhetett a döntő a kragujevaciakkal.

Az RTS természetesen megint le volt tiltva mindenhol. Az jutott amúgy az eszembe, hogy az egy dolog, hogy én itt külföldiként morgolódok, hogy nincs elérhető link a határokon kívül, de mi a túró van ilyenkor teszem azt a diaszpórában élőkkel, meg a külföldön lakó/dolgozó szurkolókkal?... Vagy aki nem Acika bácsi zsebébe adózik, az akassza fel magát nyugodtan?...

Szurkolótárs közben folyamatosan tájékoztatott a pillanatnyi állásról. (Palackposta rulz.) Ezúton is végtelen köszönet és hála neki, ti pedig gondolatban áldjátok őt, mert nélküle nem lenne poszt. (Tutira meghaltam volna, ha ki kellett volna várnom, míg a híroldalak kegyeskednek megemlíteni, hogy ilyen is történt. Információáramlás, édes Istenem.)

Na szóval. Beplaccsogtunk a vízbe, már be is vágtunk egy gólt (1:0), a Kragujevac viszont fordított (1:2).
De a Partizan nem azért Partizan, hogy egy ilyen apróság megzavarja. 4:2-re vezettünk a negyed végén, állítólag a Kragujevac nagyrészt a kapusának köszönhette, hogy nem lett a különbség még nagyobb a javunkra.
Jött a második negyed. Subotić és Gilen góljaival 6:2-re vezettünk, aztán 6 másodperccel a vége előtt a Radnički bedobott egy gólt. 6:3-mal mentünk félidőre.

Időkérés valamikor a meccs folyamán

A második félidőre a Kragujevac megpróbálta felszívni magát. Egyből az elején szereztek egy gólt (6:4), de Manojlović is lőtt egyet (7:4). Újabb kragujevaci gól (7:5).
És itt jött a Parni valjak.
Drašović. 8:5
Subotić. 9:5
Jakšić. 10:5. És már másfél perc sem volt hátra a negyedből.
A másik oldalon pedig Rističević védett, mint a parancsolat.
Aztán talán 3 másodperccel a vége előtt a kragujevaciak beszuszakoltak egy gólt. 10:6-tal várhattuk az utolsó játékrészt.

Partizan-kispad, hátulnézetből

Az utolsó negyedre már annyira feszült volt a légkör, hogy állítólag még a játékvezető is elvesztette néha a fejét és idegborzoló ítéleteket hozott. Ráadásul a Radnički dobott még két gólt (10:8). Aztán három és fél perccel a vége előtt Subotić még egyet lőtt (11:8), és a legeslegvégén, amikor már csak 15 másodperc volt hátra, a Kragujevac bedobta a mérkőzés utolsó gólját.
De a kupa a miénk lett.
Immáron 24. alkalommal a csapat történetében.

Rističević veszi át a kupát Milorad Krivokapićtól

Lehetett ünnepelni



A mérkőzés hőse Gavril Subotić lett 4 góllal. Őt követi Radomir Drašović (2), valamint Lukas Gilen, Marko Manojlović, Nikola Jakšić, Mateja Asanović és Filip Radojević (1-1).

(képek: Facebook/Vaterpolo Klub Partizan Raiffeisen)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése