2015. december 27., vasárnap

KK Partizan - Igokea 66:73 (Adria Liga, 17. forduló)

Megint eljátszottuk ugyanezt. Remek első félidő után csapnivaló második.
Pedg az elején még duzzadt a csapat az energiától.



Bemelegítettünk...


(képek: Twitter)

...aztán kikocogtunk a pályára és 2:3-ról sürgősen 5:3-ra fordítottunk Wilson hárompontosával.

Gyötrelmesen kevés néző ment el a Pionir Hallba. A felső képen lehet látni, hogy mennyire üresen tátonganak a lelátók. A meccs folyamán azért némileg megtelt a nézőtér, de a hivatalos statisztika szerint így sem voltak többen 2500-nál.

Wilsont majd' szétvetette az energia. Végigszaladt a pályán, szórta a pontokat, ha kellett, akkor lepattanóból, ha kellett, akkor büntetőből. A többiek sem maradtak el mögötte, Vrabac, Vitkovac, Cvetković, Jones, Murić mind betaláltak. A negyed végére több, mint 10 pont volt az előnyünk. (22:11)

(kép: aba-liga.com)

A második negyedben továbbra is 9 pont körüli volt az előnyünk, de itt már kezdett egy kicsit zavaró lenni, hogy az istenért nem tudtunk egy hárompontost sem dobni.

Utoljára Cvetković dobott egyet még az első negyedben és azt hiszem, nem fogom nagyon elspoilerezni a végét, ha elárulom: még egy jó darabig nem jött össze egy sem.

A hárompontos még csak hagyján, de a sima dobások jó része is vagy lepattant a gyűrűről, vagy blokkolták az Igokea játékosai. Sebaj, simán tartottuk az előnyünket, a legneccesebb rész az volt, amikor az Igokea 4 pontra megközelített minket (28:24), de Wilson, Anđušić, valamint a félidő legvégén Milutinović bebiztosították a mérkőzés állását. 34:28-cal mentünk félidőre.

Az apró szépséghiba mindössze annyi volt, hogy a második negyed vége felé már egyre nehezebben tudtunk betalálni a gyűrűbe. Milutinović találata is büntetőből jött össze. De ne legyünk telhetetlenek, vezetünk 6 ponttal, nem igaz?

(kép: aba-liga.com)

Aztán jött a harmadik negyed.
38:28 volt a legelején, még senki sem gondolt semmi rosszra.
Aztán az Igokea feljött 38:34-re, Petar Božić sürgősen időt kért. Utána Wilson dobott is egy kosarat (40:34).
A baj csak az volt, hogy két és fél negyed elteltével az Igokea ezen a ponton jött rá, hogy tudnak ám ők hárompontost is dobni. (40:37).
Nem baj, Milutinović dobott egy kosarat, sőt, egy bónuszdobást is kapott hozzá (43:37).
Az Igokea viszont kiegyenlített. (43:43). Murićnak sikerült bedobnia egy hárompontost (46:43), de még ez sem használt. Az Igokea átvette a vezetést (46:48). Anđušić kiegyenlített (48:48), de a negyed vége előtt az Igokea bedobott egy kosarat. 48:50, szólt is a duda, jöhetett a finálé.

Ha dohányoznék, itt biztos rágyújtottam volna egy fanyar mosoly és egy vállvonás kíséretében. De nem dohányzom. Maradt az ideges dobolás a tollal, amivel jegyzeteltem a meccs alatt, meg a facepalm. Meg a fáradt sóhaj.


(képek: aba-liga.com)

Az utolsó negyedet végig az Igokea uralta. Még csak meg sem tudtuk őket közelíteni. A legszorosabb állás a negyed legelején volt Vrabac büntetője után (50:52). Semmi, de semmi nem sikerült. Senki nem nyújtott kiemelkedőt - az elején még talán Wilson, de aztán ő is beleszürkült a mezőnybe.

Anđušićról egyre inkább az a benyomásom, hogy már a háta közepére kívánja az egészet és alig várja, hogy lejárjon a szerződése és mehessen máshova. Kívülről úgy tűnik, hogy még a közösségimédia-profilja ápolgatásába is több energiát fektet, mint a pályán a teljesítményébe. Talán nem véletlenül szerepel egyre kevesebbet a mérkőzéseken.

Fizikai fájdalom volt nézni a Partizan vergődését az utolsó negyedben. Az Igokea egy idő után már 10 ponttal vezetett (52:62). Próbáltunk valahogy szépíteni, de újra 10 pont lett a különbség (56:66). Anđušić hiába dobott hárompontost és lett csak 8 pont a különbség (60:68), az Igokea betalált megint, 60:70. Wilson felhozott minket 66:70-re, jellemzően az összes találata büntetőből született, de kegyelem nem volt. 45 másodperccel a vége előtt az Igokea bedobott egy hárompontost (66:73).
Kész. Ennyi.

Elcsesztük

Nem kicsit, nagyon
(képek: hotsport.com)

Senki nem lenne most Petar Božić helyében.

(kép: aba-liga.com)

Ahogy Szurkolótárs roppant találóan megjegyezte a mérkőzés után, itt az ideje imádkozni.

Összefoglaló:


KK Partizan: Cvetković (5), Aranitović (2), Jones (8), Murić (5), Marinković (2), Vitkovac (4), Đumić, Magdevski, Milutinović (6), Vrabac (5), Wilson (20), Anđušić (9)

Igokea: Pašajlić, Krstić (10), Ćapin (8), Pešaković (2), Kesar (5), Mikulić, Booker (12), Milošević (3), Radenović (7), Radivojević (26), Talić

Tabella később lesz.
Update: a Liga jelenlegi állása
1. Budućnost 32 pont
2. Cedevita 31 pont
3. CZ 30 pont
4. Mega Leks 28 pont
5. Krka 25 pont
6. MZT Skopje 24 pont
7. Cibona 24 pont
8. Tajfun Šentjur 24 pont
9. Zadar 24 pont
10. Metalac 24 pont
11. Union Olimpija 23 pont
12. Igokea 23 pont
13. Partizan 23 pont
14. Sutjeska 22 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése