2015. december 2., szerda

FK Voždovac - FK Partizan 0:1 (Szerb Kupa, a legjobb 8 közé jutásért)

Győzelem: kipipálva.
Továbbjutás: kipipálva.
Vulićević újabb súlyos sérülése: kipipálva.

Na jó, nem rohanok előre, mindent csak szépen sorjában.

Nem tudom, kinek a remek ötlete volt egy tétmérkőzést szerda délután 13:00 órára tenni, de innen is sokszor puszikálom.

A mérkőzés eleje tök eseménytelen volt. Az 5. percben volt egy hazai szabadrúgás, de Živko Živković simán leszedte.

De ezen kívül semmi. Simán lehetett volna közben krumplit pucolni, villanyvasutazni, körmöt vágni, tiplit a falba szerelni, vagy bármi egyebet csinálni. Az égvilágon semmiről nem maradt volna le senki. Legfeljebb arról, hogy Aboubakar olyan szinten eladogatta a labdát, hogy az már fájt.

A 12. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 20 méterre a gólvonaltól. Ninković nekifutott, rálőtt, fölé.
Támadgattunk, támadgattunk, eléggé félgőzzel, el is haltak a próbálkozások mind. Aztán a 16. percben Babović tekergett a bal oldalon, majd lepasszolt Ninkovićnak. Ninković beívelt, a labda végül szögletre ment, a szögletrúgást a kapus leszedte.
A 19. percben Stojanović középről hirtelen rálőtt (valószínűleg megunta a tötyörgést), jócskán fölément a labda.

Subić és Ninković semlegesítik Stankovićot
(kép: hotsport.rs)

A 20. percben Aboubakar kapott egy passzt balról, a csatár ott állt a kapu előtt, de a kapus leszedte a lövést. Két perccel később szabadrúgást kaptunk, a bal oldalvonal mellett. Ninković beívelte, a védők szögletre tisztáztak.
Aztán a 24. percben a Voždovac csapatkapitánya és Vulićević összecsaptak, Vulićević pedig olyan szerencsétlenül esett, hogy hordágyon kellett levinni.

Az esés pillanata
(kép: hotsport.rs)

Itt már lehet sejteni, hogy nagy a baj. Vulićević a földön fekszik, a Partizan játékosai elszörnyedve fogják a fejüket, a voždovaciak pedig integetnek, hogy sürgősen jöjjön az orvos
(kép: partizan.rs)

Az egészségügyi személyzet egyből ott termett, hordágyon vitték le a Partizan jobbhátvédjét
(kép: hotsport.rs)

Egy mentő pedig egyből vitte is a legközelebbi kórházba
(kép: mozzartsport.com)

Az első hírek nagyon aggasztóak voltak: kartörés, sürgős műtét, több hét kihagyás. A blogposzt írása előtt néhány perccel viszont a mozzartsport.com idézte a csapat orvosát, Dr. Ilija Rosićot, aki elkísérte Vulićevićet a kórházba, hogy nincs törés, a hátvéd könyöke csak kificamodott (méghozzá nem is kicsit) és rapityára mentek az ínszalagjai. Most minimum 3 hétig gipszben lesz a karja.
A 29. percben kontratámadásra indultunk egy Voždovac-szabadrúgás után. Ninković felszáguldott, beküldte középre Aboubakarnak, neki meg már csak rá kellett bólintania és a labda benn is volt a hálóban. 0:1


(képek: partizan.rs)

(kép: hotsport.rs)

Utána a legközelebbi esemény a 42. percben jött, az is csak annyi volt, hogy füstszünetet rendelt el a bíró, mert a Sírásók örömtüzet gyújtottak.

(kép: Twitter)

A félidő utolsó jelenete a 43. percben volt. Andrija Živković cselezett, majd passzolt Aboubakarnak. Ő továbbította a labdát Babovićnak, Babović Ninkovićnak lőtte. Ninković kapura lőtt, a kapus leszedte.

Saša Ilić a félidőben
(kép: partizan.rs)

Nagy Albert ott volt a lelátón. 
(Nem tudja valaki, hol lehet ilyen sapkát venni?...)
(kép: partizan.rs)

A legnagyobb király viszont egyértelműen ez a néző volt
(kép: hotsport.rs)

A második félidőben, a 49. percben Brašanacnál volt a labda. Ő kipasszolt balra Ninkovićnak, Ninković egy fantasztikus passzal, aranytálcán szervírozta a labdát Babovićnak középre. Ajtó-ablak nyitva volt, Babović pedig megint elkövette azt a hibát, hogy lövés helyett elkezdett ide-oda helyezkedni. A védők ezek után simán szerelték.
Az 53. percben Brašanac és Andrija Živković kényszerítőztek, majd Živković beívelte középre Ninkovićnak. Ninković egy fantasztikus, ollózó mozdulattal rálőtt, de a védők blokkoltak. A labda Jevtovićhoz került, ő messziről rálőtt, a kapus védett.
Az 57. percben Srećković lőtt rá hirtelen messziről, fölé.
Aztán több, mint 10 percig az égvilágon semmi nem történt. A játék főleg a mi térfelünkön folyt, de a Voždovac még egy kapuralövést sem tudott felmutatni. Aztán végül a 69. percben kontratámadásra indultunk. Andrija Živković felloholt, Ninkovićhoz passzolt, Ninković rálőtt, a kapus elkapta. Két perccel később Saša Ilić kapta a labdát a hazaiak 16-osán belül. Továbbpasszolt Aboubakarnak, Aboubakar rálőtt, mellé.
A 79. percben Andrija Živković kapta a labdát, majd ívelte tovább a kapu felé. Ninković érkezett is, de a kapus megelőzte. Egy perc múlva egy Voždovac-szöglet után indultunk kontratámadásra. Saša Ilić passzolt Andrija Živkovićnak, ő tovább Ninkovićnak, Ninković rálőtt, fölé.
A 83. percben egy hazai szabadrúgás után Ninković összeakaszkodott a Voždovac egyik játékosával. Sima szabálytalanságnak tűnt, olyannak, amiből millió és egy történik minden futballmeccsen, a vétkes ellen szabadrúgást ítél általában a bíró és minden megy tovább.
De nem most. Stoilković játékvezető valamiért sárga lapot mutatott Ninkovićnak. Aránytalan megtorlás egy ilyen kis szabálytalanságért. A teljes Partizan-kispad felpattant, Ljubinko Drulović élénk taglejtésekkel magyarázott a bírónak, de nem tudta meggyőzni.

(kép: partizan.rs)

A Voždovac pedig kétségbeesetten rohamozott. A 85. percben Zlatković kapta a labdát a túloldalról, rá is lőtte, mellé.
A legeslegutolsó percre maradt még egy helyzet, Bozsinov lőtte rá messziről, inkább poénból, a labda majdnem kirepült a stadionból.

(kép: hotsport.rs)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Obilić na Vračaru stadion, Belgrád
Nézőszám: 2000
Vezette: Igor Stoilković (partjelzők: Vukan Gordić, Dragan Bogičević - tartalék játékvezető: Milan Jeremić)

FK Voždovac: Milošević - Stanković, Mihajlović, Jovanović, Radivojević - Sinđić, M. Pavlović - Marinković, Stojanović (Ristović, 70.), Srećković (Odita, 62.) - Masović (Zlatković, 77.)
Vezetőedző: Bratislav Živković

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević (Petrović, 27.), Bandalovski, Ćirković, Subić - Jevtović, Brašanac - A. Živković, Babović (S. Ilić, 68.), Ninković (Bozsinov, 90.) - Aboubakar
Vezetőedző: Ljubinko Drulović

Gólszerző: Aboubakar (29.)
Sárga lap: Mihajlov (64.), ill. Ćirković (28.), Babović (56.), Trujić (87.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése