2015. december 11., péntek

FK Partizan - Augsburg 1:3 (UEFA Európa Liga)

Kurva nehéz ezt most így.
Nem nagyon találom a szavakat. Nem megy. Pedig direkt aludtam rá egyet.
Mi a fenét lehet erre mondani?...
Egy karnyújtásnyira voltunk a továbbjutástól, egy karnyújtásnyira Európától... és nem.
A mérkőzés előtt jó előre megmondták: a németeknek 3:1-es győzelemre van szükségük ahhoz, hogy továbbjussanak. Nekünk a 0:0-ás döntetlen is tökjó lett volna.
Mennyi lett az eredmény? 3:1 az Augsburgnak.
Ha összeesküvés-elméleteket akarnék gyártani, azt mondanám, hogy a rohadék UEFA eleve nem is akarta, hogy a Partizan továbbjusson, ezért küldte ide ezt a tetves, macskazabáló olaszt, aki úgy vezette a mérkőzést, ahogy azt sosem lenne szabad. Messziről üvöltött róla, hogy utál itt lenni, utálja a Partizant és a háta közepére kívánja az egészet.

Még a meccs előtt a német szurkolók lángba borították az északi szektort
(kép: Twitter)

A Sírásók válasza egyrészt ez volt...
(kép: hotsport.rs)

(kép: Twitter)

...másfelől meg ez
(kép: Twitter)

A Partizan vízilabdacsapata is ott volt a tribünön, kijöttek szurkolni a focistáknak
(kép: waterpolopartizan.rs)

A kezdés
(kép: hotsport.rs)

Kezdőcsapat
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Lehet látni: Saša Ilić nem volt benne a kezdőcsapatban.
Saša Ilić egyébként egész végig a kispadon ült és egy percet sem játszott.
De nem ez volt az egyetlen hajmeresztő ezen a meccsen.
Egyébként már a legelső percben támadtunk, Andrija Živković ívelt be jobbról, a kapus leszedte. Egyből jött is a kontratámadás, az Augsburg játékosa egy távoli lövést eresztett meg a kapunk felé, jócskán fölé.
Még mindig a 2. percben voltunk, Andrija Živković kapta a labdát a jobb oldalon. Produkált egy sor fantasztikus cselt, de a védők felrúgták. Szabadrúgás, a 16-os vonalánál. A lövést a védők szögletre fejelték.
A 7. percben Bobadilla lőtt rá hirtelen, távolról, fölé.
Aztán a 11. percben Aboubakar kapott egy hatalmas indítást. Már száguldott is felfelé tökegyedül, aztán fogta magát, rálőtt és szanaszét lőtte a hálót. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! A-BOOM-bakar!!! 1:0!!!!


(képek: hotsport.rs)

Az Augsburg teljesen összeomlott ettől a góltól. Pedig volt két próbálkozásuk is, egyik a 17., a másik a 21. percben, de mind a kettő elkerülte a kaput. (Először Stafylidis lőtt fölé, utána meg Trochowski lőtt rá, de egy láb beleért és mellément.)
Aztán jött a bíró.
A 22. percben befújt egy szabálytalanságot, ami nem létezett. Ninković szerelte a jobb oldalon érkező német játékost, teljesen szabályosan, a lassítás is mutatta, hogy először a labdához ért, de a bíró ellentmondást nem tűrően szabadrúgást ítélt az Augsburgnak. A védőink kifejelték, Andrija Živković már indult is egy eszméletlen csellel, csak túl hosszan szöktette magát.
Két perccel később Aboubakar küldött jobbról egy remek beadást, Brašanac ráfejelt, a kapus elkapta. Egy perc múlva megint Aboubakar indult meg és passzolt ki Andrija Živkovićnak. Žile megindult, cselezett, majd rálőtt, a kapus ezt is leszedte. Újabb egy perc múlva Brašanac indult meg középen, kipasszolt Andrija Živkovićnak, Živković lőtt, szöglet.
A 32. percben volt Stafylidisnek egy újabb vézna próbálkozása, utána Janker szinte egyből lerúgta brutálisan Subićot a mi 16-osunkon belül. Subić percekig feküdt a gyepet, végül sikerült feltápászkodnia és folytatnia a játékot - a bíró nem fújt, nem volt lap, nem volt semmi.
A 34. percben megint Stafylidis ívelt be jobbról nagyon veszélyesen. Callsen-Bracker ugrott a labdára, Živko Živković nagyot védett.
A 37. percben Callsen-Bracker fogott padlót, miután Ninković hatástalanította. A német eljátszotta a nagyhalált, percekig feküdt a földön, az ápolószemélyzet végül hosszú percek alatt összeszedegette a darabkáit és lecipelték a pályáról. A játék állt

amúgy a bírónak ilyenkor nem kéne lezavarni az egész bandát, pontosan azért, hogy tudjanak tovább játszani?

Aztán egy darabig az történt, hogy a Partizan baromi defenzív játékot játszott. Már a félidő legvégén jártunk, a hosszabbítás perceiben, amikor a bíró megint villant egyet. Sárga lapot adott Andrija Živkovićnak egy nem létező szabálytalanságért

ő és Bandalovski birkóztak az egyik Augsburg-játékossal az oldalvonalnál, végül a vendégek játékosa egy nagyot esett, a játékvezető meg befújta, de eskü az volt az ember benyomása, hogy ez a rohadt macskazabáló digó kifejezetten keresi az alkalmat, hogy kicsinálja Živkovićot

a németeknek pedig szabadrúgást. A beívelő labdát pedig Hong befejelte a hálóba - mintha Živko Živković kezén is pattant volna egyet a labda, de marha nagy volt a kavarodás a gólvonalnál, nem biztos, hogy jól láttam. 1:1

Živko Živković kétségbeesett arccal konstatálja a gólt
(kép: hotsport.rs)

A második félidő egyből egy német helyzettel indult. Trochowski lőtt rá, szerencsére egy láb beleért és mellément, különben ez is gól lett volna. (A bíró meg nem vette észre a kósza lábfejet, ami nagy valószínűséggel egy Partizan-játékoshoz tartozott és kirúgást ítélt.)
Az 50. percben Andrija Živković indult meg felfelé, Aboubakarnak passzolt, a kameruni felfutott, cselezett, végül lerúgták. (Nem, a bíró nem fújt.)
Egy perccel később már 1:2 volt.
Én bármire megesküdnék, hogy les volt, de a partjelző nem lengetett. Egy baromi hosszú indítás jött hátulról, a holland Verhaegh rámozdult és belőtte. (Itt meg lehet nézni, ha van szíved hozzá.)
Az 52. percben szabadrúgást kaptunk az Augsburg 16-osának a sarkánál. Andrija Živković rácsavarta, a kapus leszedte.
Az 56. percben Bobadilla ívelt át a 16-osunk másik oldalára Jinek. A koreai ráfejelt, Živko Živković kivédte. Egy perccel később már Aboubakar küldött egy hatalmas passzt Brašanacnak. Brašanac megindult, levágott egy hatalmas szólót, átverekedte magát a védőkön, rálőtt, a kapus kivédte. A 60. percben megint Aboubakar kapta a labdát és küldte tovább Ninkovićnak. Ninković felfutott, cselezett egy sort, rálőtt, mellé.

Az idegeim már a meccs előtt ronggyá voltak tépve. Itt már katatón állapotban feküdtem a padlón és ahhoz sem volt erőm, hogy defibrillátorért sikoltsak. És hol volt még a vége...

A 61. percben Trochowski küldte rá tök hirtelen és váratlanul a labdát messziről, Živko Živković óriásit védett.

Miért kell Živkovićnak a kispadon ülnie?... Ne értsetek félre, Kljajić-tyal semmi bajom, ügyes, tehetséges, de ilyen macskaszerű reflexei Živkovićnak vannak. Most azért, mert valaki kitalálta, hogy sokat hibázik?... Hja kérem, könnyű a kapus nyakába varrni a vereségeket... Kljajić egy nagyon klassz srác, de nem kéne kicsit még érnie?...

A 69. percben balról jött egy beadás, Živko Živković leszedte.
A 71. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 25 méterre. Andrija Živković belőtte, Ćirković ráfejelte, nem is volt rossz, de a bíró lefújta les címén.
A 73. percben Ninković küldött egy távoli, eszméletlen bombalövést a kapura, de a labda nagyot csattant a kapufán, majd Andrija Živković elé pattant. Živković rálőtt, mellé.
A 77. percben Živko Živković ÓRIÁSIT védett lábbal (!!!). Még előtte egy Partizan-játékost lerúgtak (a bíró nem fújt, pedig a játékos a földön maradt). A brazil Caiuby felloholt, rálőtt, Živko Živković pedig megóvta a szurkolókat egy újabb infarktustól.

Volt egy pár a meccs folyamán...

A 79. percben össze-vissza pattogott a labda az Augsburg térfelén (tisztára mint valami flipper), végül Ninkovićhoz került. Ninković meg is indult a bal oldalon, cselezett, rálőtt, alig mellé.
És itt a bíró kiállította Andrija Živkovićot.
Az ok tök egyszerű, kezezés történt, Žilének meg már volt egy sárga lapja. Le kellett mennie a pályáról.

Te rohadt maffiózó nyomorék seggfej bíró, remélem, elégedett vagy, hogy kikapcsolhattad a Partizan egyik legjobb játékosát...

Andrija Živković ezek után a játékoskijárónál figyelte a meccset
(kép: mondo.rs)

A 88. percben Brašanac kapott egy hatalmas labdát. Megindult középen tökegyedül, felszáguldott, rálőtt, fölé.

(kép: hotsport.rs)

A 89. percben pedig jött a kegyelemdöfés.
Érkezett az Augsburg-támadás, ment a szokásos kavarodás a 16-oson belül, majd egyszer csak Caiuby odafejelte a labdát Bobadillának. A paraguayinak meg az égvilágon semmi más dolga nem volt, mint besétálni vele a hálóba. 1:3
Kész.
Itt a vége.



(képek: hotsport.rs)

Itt egy videó a lefújás utáni pillanatokról. Többet mond minden szónál.


Összefoglalót nem rakok ide. Bocs. Egyrészt az UEFA szokás szerint letiltotta az összes videót, másrészt egyszerűen nincs szívem. Ha nagyon akarod, rákereshetsz, valahol biztos megtalálod, ha mást nem, hát a gólokat.

Itt megragadnám az alkalmat és szeretnék gratulálni Lazar Markovićnak, illetve Petar Škuletićnek, hogy a csapataik (a Fenerbahce, illetve a Lokomotiv Moszkva) továbbjutottak az Európa Ligában. Markecnak külön hatalmas gratuláció a fantasztikus góljáért.

A mérkőzés után elszabadult a pokol. Ljubinko Drulović vezetőedző nemes egyszerűséggel kihagyta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót. Néhány újságíró elcsípte, ahogy megpróbál kislisszolni, nekik dünnyögött valamit arról, hogy sürgős megbeszélnivalója volt Ivica Ilievvel, aztán elhúzta a csíkot.

WTF?... Ezt most így hogy?... Ilyen nincs, hogy a vezetőedző fogja magát és nem megy el a sajtótájékoztatóra. Akárhány góllal kapunk ki, akármekkora szarban vagyunk, a vezetőedzőnek ki kell állni a nyilvánosság elé és kész. Felelősség, mi?!...

Utána még ennél is vadabb pletykák keltek szárnyra. A B92 konkrétan arról írt, hogy állítólag a meccs után a Partizan teljes vezetősége benyújtotta a lemondását, bár hozzátették, a hír nem hivatalos. A hírt sajnos azóta sem erősítették meg.

Állítólag a mérkőzés után a feldühödött szurkolók körülvették a klub székházát és üvöltve követelték a vezetőség távozását. A sajtó szerint az elnökség erre a nyomásra összeroppant és lemondott. Kicsit Njuz.net-íze van, de ha mégis bejön, én eskü, pezsgőt bontok.

Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 20 000
Vezette: Paolo Tagliavento (partjelzők: Alessandro Giallatini, Matteo Passeri - tartalék játékvezető: Filippo Melli - gólbírók: Marco Guida, Andrea Gervasoni) - ITA

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Ćirković, Fabricio, Subić (Petrović, 64.) - Brašanac - A. Živković, Babović, Jevtović, Ninković (Grbić, 83.) - Aboubakar
Vezetőedző: Ljubinko Drulović

FC Augsburg: Hitz - Verhaegh, Janker, Callsen-Bracker (Hong, 40.), Stafylidis (Max, 80.) - Koo (Caiuby, 60.), Baier, Trochowski, Ji - Bobadilla, Matavz
Vezetőedző: Markus Weinzierl

Gólszerzők: Aboubakar (11.), ill. Hong (45+1)., Verhaegh (51.), Bobadilla (89.)
Sárga lap: Ninković (36.), A. Živković (45+1), ill. Bobadilla (90.)
Kiállítva: A. Živković (80. - második sárga lap)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése