2015. december 14., hétfő

KK Partizan - Metalac 81:70 (Adria Liga, 14. forduló)

Ez a mérkőzés nemcsak azért jelentős, mert úgy elvertük a Metalacot, mint a négyfenekű dobot, hanem azért is, mert közel fél év kihagyás után visszatért Edo Murić.
Itt van az, ahogy bemelegít.


Ezen kívül visszatért Aleksandar Cvetković is, bár neki hálistennek nem kellett ilyen brutálisan hosszú időt kihagynia.
A játékosok ilyen pólóban léptek pályára.

(kép: Twitter)

(kép: mozzartsport.com)

(kép: Facebook/KK Partizan)

A pólókkal sérült csapattársuknak, Mihajlo Andrićnak küldtek egy nagy pacsit, meg egy jókora szeretetbombát. (Andrićnak kiújult a sérülése, annyira, hogy műteni kellett. Egyenesen Isztambulba küldték az ottani Acibadem Klinikára. A műtét egyébként sikerült, Andrić jól van, de hónapokig eltart még, mire felépül.)
Mihajlo Andrić oda-vissza volt a szeretettől.

A photo posted by Mihajlo Andric (@miha21andric) on


Közben Murić melegített tovább...


...Átlagszurkolónak meg lassan rongyolódtak az idegei, mert az ArenaSporton a meccs kezdésének idejében is még az előző, Igokea-Cedevita mérkőzés hosszabbítása folyt. Amikor végre átkapcsoltak a Pionir Hallba, ott már 2:7-re vezetett a Metalac. Gyönyörű, nem?
Sebaj. Marinković és a kezdőcsapatban szereplő Murić sürgősen 7:11-re módosították az állást.

Murićnak azért még kötés volt a karján
(kép: hotsport.rs)

A netem rémesen szaggatott az első félidőben. Nagyjából azért sikerült követni a dolgok alakulását, de előfordulhat, hogy pár dolog így is kimaradt. Mea culpa.

Szép lassan, lépésről-lépésre feljöttünk, majd ki is egyenlítettünk (15:15), elsősorban Wilson találataival. Sőt, Marinković hárompontosával átvettük a vezetést (18:17). A Metalac ezt nem hagyta annyiban (18:19), de ekkor jött megint Wilson.


Aztán Vrabac is beindult. Dobott egy hárompontost (23:19), majd 25:22 után az ő találatával zártuk az első negyedet. (27:22)
A második negyedtől kezdve már magabiztosan vezettünk, egyszer sem engedtük át a Metalacnak az irányítást. Aranitović két kézzel szórta a kosarakat, a félidő 47:43 lett, de az is úgy, hogy 47:40-re vezettünk, aztán a Metalac kapott egy büntetőt (47:41), a legvégén meg Cvetkovićtól ellopták a labdát és Rakićević hajszálpontosan a végét jelző dudánál bedobta.

A nézőtéren ott ült a Partizan egykori focistája, Petar Škuletić. A szurkolók persze egyből kiszúrták és lerohanták, ő meg lelkesen pózolt a gyerekekkel
(kép: Facebook/KK Partizan)

A harmadik negyed elején kiegyenlítettek a vendégek (47:47). Sürgősen tennünk kellett valamit, Marinković egyből be is vágott egy hárompontost (50:47), mert a Kapitány semmit sem bíz a véletlenre. Vitkovac ezt komolyan fontolóra vette (52:47), majd Vrabac egy hatalmas szóló után bezúzott egyet (54:47). A Metalac itt feljött, produkáltak egy 5 pontos sorozatot, kicsit elkezdtek minket szorongatni (54:52), sebaj, Wilson jött, látott és betalált (56:52)
Aztán itt hosszú percekig az égvilágon semmi nem történt, egyik csapat sem tudott betalálni. Mind a Partizan, mind a Metalac betonkeményre járatta a védelmét, legalább 3 percen keresztül, de lehet, hogy tovább. Végül alig fél perccel a vége előtt Murić betalált (58:52). A túloldalon is lett egy találat, 58:54-gyel mentünk fináléra.
Az utolsó játékrészben tovább szorongattak minket a valjevóiak (60:57), ráadásul Kutlešić a szezon legfaramucibb találatát produkálta.


Sebaj, a válasz egyből jött Aranitovićtól (63:57). Jones és Murić tízpontosra növelték az előnyünket (67:57), Wilson már át is lépte az álomhatárt (69:57), utána asszisztált Aranitović találatához (71:57), a Metalac meg lassan, de biztosan kezdett összeomlani. 74:60, aztán 77:63, Wilson baromira elemében volt. A Metalac büntetőből bepréselt két pontot (77:65), Jones tovább növelte az előnyünket (79:65). Egy Metalac-hárompontos után Vrabac újra betalált (81:68). A legvégén még a vendégek bedobtak egyet (81:70) és beállították a végeredményt.
Lehetett ünnepelni.

(kép: Facebook/KK Partizan)
Összefoglaló:


KK Partizan: Cvetković, Aranitović (17), Jones (8), Murić (9), Marinković (13), Vitkovac (4), Đumić (4), Magdevski, Milutinović (2), Vrabac (9), Wilson (15), Anđušić

Metalac: Kočović (3), Malešević (7), Badovinac, Čampara, Kutlešić (9), Janković (4), Jevtović (14), Jošilo, Rakićević (13), Bakić (5), Todorović (7), Gabrić (8)

Tabella holnap lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése