2015. február 1., vasárnap

MZT Skopje - KK Partizan 55:63 (Adria Liga)

Az volt, hogy se bevezetés nem volt, se tárgyalás, Tepić egyből az epilóggal nyitott és egy ILYEN asszisztot produkált Milutinovnak.


Az első negyedben a Skopje nagyon felszívta magát és látszott, hogy nagyon oda akar tenni a híres vendégnek. Bevetették a rémesen gyors Dixont - nekünk viszont volt egy troll Mačvanunk. 19:24 lett az első játékrész eredménye, ránézésre egész sima, a valóságban viszont vért izzadtunk, háromszor is úgy fordítottuk vissza az állást a saját javunkra. Mačvan pörgött, Pavlović volt az atomreaktor, aki a negyed végén bedobta az első hárompontosunkat, Murić pedig szofisztikált eleganciával járult hozzá a csapatmunkához.


A második negyedben a makedón csapat lelappadt, ahhoz képest, hogy mekkora rössel kezdte a mérkőzést. Beleszürkültek a mezőnybe és rengeteg helyzetet kihagytak. Mi pedig ezt aljasul kihasználtuk. Pavlović szórta a találatokat, mint bolond pék a lisztet, Andrić széles vigyorral hozott egy hárompontost, és ez az egész nem jött volna létre Mačvan és Milutinov nélkül (főleg Mačvan, ő valami egészen hihetetlen, brutális teljesítményt nyújtott egész meccsen, olyan volt, mint valami gránittalapzat). 30:38 volt az állás félidőben.


A harmadik negyedre megint felszívták magukat a házigazdák. Kezdésnek csináltak egy 7:2-es sorozatot (37:40), aztán egy ponton át is vették a vezetést (47:46), egyúttal az irányítást is. Kihagytunk egy csomó helyzetet és ez meg is bosszulta magát, ahogy kell. 49:48-cal mentünk a fináléra. Ráadásul a negyedik negyed legelején a makedónok egyből büntetővel indítottak (51:48) és már kaján vigyorokat küldözgettek egymásnak, hogy na nézd már, hogy leeresztettek a belgrádi nagymenők.
Aztán jött Marinković, és vele egy egészen elképesztő, 10 pontos sorozat.


Először ő dobott egy hárompontost (51:51), aztán Murić (51:54), majd Milosavljević is (51:57), a végét is ő fejelte meg büntetőből (51:58).




Aztán az igazság az, hogy nagyjából ennyi is volt a negyed történése. Mindkét csapat leeresztett, az egyetlen komolyabb esemény az volt, amikor Gagićot ápolni kellett, miután elesett és alaposan megütötte magát. A végére csak néhány büntető maradt (egy a Skopjénak, kettő nekünk), meg mindkét oldalon egy-egy vézna akciógól (tőlünk Andrić). Megnyertük (55:63) és pillanatnyilag ez a legfontosabb.


(képek: Facebook/KK Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése