2015. február 8., vasárnap

Hírek és eredmények egy nagy csomagban

Durván kiütött egy influenzavírus, ezért sem volt az elmúlt napokban blogfrissítés. Most igyekszem behozni a lemaradást.

A kosárlabdacsapat máris új embert igazolt Gagić helyére. Az új fiút Božo Đumićnak hívják, és már csak az utolsó simítások vannak hátra a szerződése körül. Legkorábban a Cibona ellen már pályára is léphet (a hétfői, Levszki elleni meccsen még nem játszhat).

(kép: mozzartsport.com)

Đumić nagyon lelkesen nyilatkozott a mozzartsport.com-nak, elmondása szerint már kicsi kora óta Partizan-szurkoló és gyerekkori álma valósult meg azzal, hogy a csapathoz jöhetett.

***

Elképzelhető, hogy a kosárlabdacsapat nem indul idén sem a Korać-kupában. Duško Vujošević a csapat pénzügyi helyzetével magyarázta a döntést.

***

Danko Lazović most már egészen biztosan Kínába tart. Egy pár helyen azt is tudni vélik, hogy a kínai másodosztály Beijing Enterprises nevű csapatába tart, ahol Aleksandar Stanojević, a Partizan egykori, Videotont is megjárt játékosa a vezetőedző.

Gyerekek, ez most komoly? Egy ILYEN kaliberű játékos a kínai másodosztályba? Ez valami vicc?... Akkor már inkább el kellett volna engedni az Anderlechtbe, ahol állítólag tárt karokkal várták volna, a szentségit neki. Kit kell ezért irtózatosan seggbe rúgni?...

***

Itt olvasható egy interjú Dževad Prekazival, a Partizan legendás játékosainak egyikével.

***

Pár nappal ezelőtt a nyílt utcán ismeretlenek megtámadták és megverték Miša Tumbast. Az okokra sem sikerült egyelőre választ találni, a média mindenesetre azonnal ráharapott a dologra és szalagcímmel hozta le több felületen is. A riportokból viszont kiderült, hogy Miša Tumbas embertelen körülmények között él egy fűtetlen, romos házban egy Barič nevű faluban, Belgrádtól nagyjából 20 km-re délnyugat felé. A Partizan-szurkolók villámgyorsan összefogtak. Kifertőtlenítették, rágcsálómentesítették a házat, majd egy pár napon belül elmennek, hogy kifessenek, kitakarítsanak és emberhez méltó körülményeket teremtsenek Mišának. Nyitottak továbbá egy bankszámlát is, ahová bárki utalhat pénzt, hogy a továbbiakban is segíthessenek rajta.

Képeket méltányossági okokból nem teszek ide. Aki szeretné látni, milyen körülmények között élt, él Miša Tumbas, hívja segítségül a Google-t.
Akik pedig megtámadták őt, azoknak üzenem: patkányok vagytok. Azok közül is a leggyávábbak. Miša Tumbas egy beteg, kiszolgáltatott ember, aki a légynek sem vét. Ti pedig megtámadtátok őt, megvertétek, megrugdostátok. Én csak azt kívánom nektek, hogy ezek után találkozzatok össze egy sötét sikátorban egy csapat kigyúrt, semmitől sem félő, dühös Sírásóval. Aztán ha még utána meg tudtok mukkanni, akkor meséljetek.

Kaptok róla egy ilyen képet
(kép: Facebook/Partizan is life)


***

A Partizan jégkorongcsapata tegnap 9:2-re győzőtt a HK Vitez ellen. (1:2, 3:0, 5:0)

***

3:0-ra győzött a röplabdacsapat a a Đerdap otthonában. (20:25, 20:25, 22:25) Marko Nikolić volt a mérkőzés embere 19 ponttal, annyira, hogy ő lett január hónap legjobb játékosa is.

(kép: zurnal.rs)


Nikolić végtelenül szerényen úgy nyilatkozott, hogy ez nem az ő érdeme, hanem a csapaté és a közös munkáé.

Szeretünk, Marko.

***

Végezetül pedig a nap blokkolása. Előadja: Bogdan Bogdanović.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése