2015. február 26., csütörtök

Minden egyben (kézilabda, röplabda, jégkorong, vízilabda, hírek)

Egy rakás eredménnyel és hírrel adós vagyok, ezeket most egyben bepótolom.

Még 20-án a kézilabdacsapat örökrangadót játszott a vörösökkel a szuperliga 14. fordulójában és egy kifejezetten élvezetes, izgalmas meccs keretében le is győzték őket 36:30-ra.
Nem volt pedig egyszerű a dolog, döcögősen indult, az első félidőben majdnem végig a Zvezda vezetett. Valamikor a 25. perc után egyenlítettünk (14:14), Vanja Ilić szerelte a Zvezda egyik játékosát, felrohant a kapujukhoz és irgalmatlanul bevágta. 16:14-gyel mentünk félidőre.
A félidőben volt egy kis ünnepség. Vasárnap ünnepelte ugyanis a születésnapját Miša Tumbas, a kézilabdacsapat pedig felköszöntötte őt, kapott tőlük ajándékot is.


Ezek után a srácok kifutottak második félidőre és rommá alázták a vörösöket. Felmorzsolták a Zvezda eleinte sziklakemény védelmét, átvették az irányítást és végig vezettünk. Az 56. percben 33:28 volt, 7 gólos különbség. A végeredményt Radojković állította be. A meccs hőse Igor Mršulja volt, 9 találattal.
Itt pedig cukiságbomba: marcona Sírásók vs. gyerekek.


A mérkőzés teljes egészében fenn van Youtube-on, az első félidőt itt, a másodikat itt lehet megnézni.

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Spartak Vojput 21 pont
2. Jugović 20 pont
3. Metaloplastika 19 pont
4. Partizan 17 pont
5. Železničar 16 pont
6. CZ 15 pont
7. Požarevac 12 pont
8. Planinka 11 pont
9. Rudar Kostolac 9 pont
10. Kolubara 0 pont

***

Továbbra is veretlen a röplabdacsapat. Szombaton a Radnički csapatával találkoztak és simán verték a kragujevaciakat 3:0-ra. A Marko Nikolić-Milija Mrdak kettős ismét kitett magáért, előbbi 15, utóbbi 14 pontot szerzett. Az első két szettet mindkétszer 25:20-ra nyertük. A harmadik elején a vendégcsapat felszívta magát és 6:13-ra elhúzott. A Partizan összekapta a sorait, csináltunk egy 7:0-ás sorozatot, kiegyenlítettünk 18:18-ra és innentől kezdve nem volt megállás. Meg is nyertük az utolsó játszmát 25:18-ra.

(kép: zurnal.rs)


A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 45 pont
2. CZ 40 pont
3. Vojvodina 36 pont
4. Novi Pazar 25 pont
5. Ribnica 21 pont
6. Spartak Ljig 19 pont
7. Inđija 17 pont
8. Radnički 15 pont
9. Mladi Radnik 13 pont
10. Đerdap 9 pont

***

Vasárnap volt Miša Tumbas 61. születésnapja. Ezt pedig annak rendje és módja szerint meg kellett ünnepelni.
A még mindig romos, de már lassan alakuló házban (örök hála az adományozóknak!) gyűltek össze Sírásók és a Grupa JNA tagjai, hogy Mišát felköszöntsék. Vittek mindenféle finomságot, sütöttek tortát és a képek (meg a videó) tanúsága szerint remekül érezték magukat.

Készül a torta (a felirat rajta: a Sírásók szeretnek Téged)

Miša ajándéka: Duško Vujošević arcképe. A kosárlabdacsapat vezetőedzője Miša egyik pártfogója

Öröm, ünnep, meghatottság




A Grupa JNA társaságában


A Miša Tumbas háza körüli munkálatoknak még messze nincs vége. Továbbra is várják az adományokat az alábbi számlaszámra:


Továbbá lehet ilyen pólót is venni, a befolyt összeget teljes mértékben Miša Tumbas megsegítésére fordítják. A póló ára 1000 dinár, rendelést egyelőre csak a lejjebb látható telefonszámon lehet leadni.


(képek: Facebook/Restoran stadiona Partizan, Гробари ЈУГ!!!)

***

Szerdán a Triglav Ligában vereséget szenvedett a vízilabdacsapat a Mornartól. A félidőben már 6:7-re vezetett a spliti csapat,, ebből a 3. negyed végére 6:10 lett, és ugyan dobtunk 3 gólt a fináléban, de ez messze nem volt elég. 9:11 lett a vége. Nikola Jakšić szerezte a legtöbb gólt, szám szerint hármat. Ezzel a vereséggel lecsúsztunk a 7. helyre, mögöttünk egyetlen csapat van csak, a Crvena Zvezda. Nekünk is, nekik is 7-7 pontunk van.

***

A jégkorongcsapat 6:5-re győzött a Szegedi Tisza Volán ellen, szétlövéssel. A rendes játékidőben 5:5 lett a mérkőzés eredménye. Az első játékrészt megnyertük 2:0-ra Ogrizović (gólpassz: Brkušanin) és Čuković (gólpassz: Filipović) találataival. A második harmadban 4:2-re vezettünk Raković (gólpassz: Pajević) és Ristić góljaival, a Tisza Volántól Ambrus és Fülöp találtak be. A harmadik harmadban kiegyenlítettek a szegediek. Tőlünk csak Raković talált be (Ristić asszisztjával), a Tisza Volántól Strenk, Pápa és Salánki lőtték a gólokat.
A szétlövést Komazec kezdte, be is talált (1:0). Egyed következett, kihagyta. Filipović betalált (2:0), ahogy Strenk is (2:1). Janković lövését védte a kapus, Pápáé viszont elkerülte a kaput.


(képek: hockeyserbia.com)


***

A futballcsapat körüli hercehurca továbbra sem csitul. Egyrészt egyes pletykák szerint Ćirić távozása után Ljubiša Tumbaković széke is megingott. Állítólag Zoran Popović elnök tárgyalásokat folytatott Nenad Bjeković-tyal, akit egyesek Tumbaković utódjának gondolnak. Természetesen az összes érintett tagad mindent.
Eközben nyilvánosságra került, hivatalosan is, hogy a Partizan összes tartozása több, mint 14 millió euróra rúg. A legnagyobb összeggel a szerb adóhatóságoknak tartoznak, összesen 4,7 millió euróval. A játékosoknak és dolgozóknak a ki nem fizetett járandóság 3,314 millió euró. A különböző menedzsmenteknek és játékosügynökségeknek 2.534.800 euró, a különböző egyéb cégeknek több, mint másfél millió a tartozás. A Partizan Travelnek (akik a csapatot utaztatják ide-oda) 1,189 millió euróval tartoznak. Az egyéb pénzügyi követelések 1,03 millióra rúgnak, végül az UEFA felé ki nem fizetett bírságok összege 585 600 euró.
Ez van most.
Eközben Sírásók egy csoportja felment a zemuni Teleoptik-pályára, ahol a csapat a szokásos edzését tartotta, és ahogy mindig, MINDIG, most is elárasztották a szeretetükkel (meg pár fáklyával) a fiúkat.
Videó itt, a sportnetwork.rs-ről egy rémálom az embed funkció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése