2015. február 25., szerda

Lemondott Dragan Ćirić

Tegnap jött, ilyen derült égből hidrogénbomba jelleggel, hogy lemondott Dragan Ćirić, az FK Partizan frissen megválasztott sportigazgatója.
Mindenki roppant szűkszavú. Ćirić kiadott egy hivatalos nyilatkozatot, amelyben főleg arról beszél, hogy amikor anno Tumbaković felkérte őt sportigazgatónak, ő hittel és lelkesedéssel látott neki a munkának, reménykedve, hogy visszaadhat valamit anyaegyesületének, amelytől oly sok mindent kapott és amiért örökké hálás. Viszont a hit és a lelkesedés nem elég a mai szerb futball jelenlegi helyzetében. Mert ha az ember egy olyan futballóriásnál dolgozik, mint a Partizan, akkor a szerb futballnak is a szerves részévé válik, annak a szerb futballnak, ami tele van ellentmondásokkal, személyes érdekekkel, bizonytalansággal és számítással. Neki pedig ehhez nincs gyomra. Ő egy egykori sportoló, jelenleg üzletember és köszöni, ő maradna is jelenleg ennél. Zárásként hozzáteszi, ő most és mindörökké elkötelezettje marad a Partizannak.

Drága Ćirić úr,
Emberileg mélységesen megértem magát. Pont erről pofáztam én is itt valamelyik nap, bár egészen biztos vagyok abban, hogy Ön sokkal mélyebben és alaposoabban átlátja a helyzetet, mint én. Az Ön közleménye megerősített abban az elképzelésemben, hogy a szerb futballt, elsősorban a vezetését áthatja a 70-es évekből visszamaradt amatőrizmus, amikor a csókosok meg a haverok kerülnek pozícióba a hozzáértők helyett. Megerősített abban is, hogy az egyetlen megoldás az, hogy az egész garnitúrát el kell hajtani a büdös francba és sürgősen privatizálni kell az egész bajnokságot, a Partizantól a legutolsó vidéki kiscsapatig. Addig pedig még egészen biztosan lesz néhány Önhöz hasonló személy, akinek az elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen, de előbb-utóbb bedarálja a rendszer és kénytelen lesz bedobni a törülközőt, ha másért nem, hát a saját egészsége miatt. Közben tehetetlenül nézi, ahogy a korrupt disznók széthordják a csapatot az utolsó szögig.

És hogy a foscunami még jobban tetőzzön: Saša Ilić is megszólalt. Nem rejtette véka alá a csalódottságát, amiért Ćirić távozott.
- Ćirić sokkal több tiszteletet érdemelne. Nagyon jó játékos volt, ismeri a szurkolókat is, és ami a legfontosabb, nagyon szereti a klubot. Fogalmam sincs, hogy mi lesz ebből - mondta. Hozzátette: nem ez az első eset, hogy egy nagy nevű személy távozik a klubtól.
- Azt hittem, azoknak az időknek már vége. Évek óta ismerem Ćirićet, együtt is játszottunk, a legkorrektebb emberek egyike, akit valaha is ismertem. Nagyon sajnálom, hogy ez megtörtént. A Partizan egy nagy csapat és nem lenne szabad megengednie magának, hogy újra elkövesse a régi hibákat.

A Partizan hivatalos közleménye Ćirić távozásáról itt olvasható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése