2015. február 20., péntek

KK Partizan - KK Vojvodina 81:54 (Korać Kupa, negyeddöntő)

Sima ügy volt. Pedig egy darabig úgy nézett ki, hogy ezt a meccset se tesszük ki a kirakatba.

Meccs előtt: Kouzeloglou bemelegít
(kép: Twitter)

Az eleje egész frankó volt. 7:0, aztán Tepić úgy helyezte a hálóba a labdát, olyan főúri mozdulattal, hogy csak a szmoking hiányzott róla (9:2). A Vojvodina viszont kiegyenlített (9:9), miután kihagytunk egy csomó helyzetet, és látszott, hogy mindenáron át akarják venni a vezetést is, meg az irányítást is.
Nem sikerült.
Összerántottuk a védelmet - ezt demonstrálta is Saša Pavlović a Hónap Blokkolásával, majd ha már nála volt a labda, nekiiramodott és be is zúzta (14:9). A pontot az i-re pedig Boris Dallo tette fel. Ezt csak nézni szabad, erre szavak már rég nincsenek.


Ez a meccs egyébként is Dallo jutalomjátéka volt, a kis francia elképesztő dolgokat produkált. De még előtte Marinković egy laza és szemtelen figurával növelte az előnyünket (21:13). Aztán jött egy szakasz, amikor semmi nem jött össze egyik csapatnak sem. A Vojvodina rengeteg helyzetet kihagyott, köztük egy rakás hárompontost, közben nagyon sokat szabálytalankodtak, mi viszont az ezekből megítélt büntetőket hagytuk ki. Mindenesetre egy fantasztikus Tepić-Mačvan összjáték után 10+ pontnyi lett a különbség (26:15) és kb. innentől lehetett látni, hogy kezdenek beindulni a dolgok. 33:17-tel mentünk félidőre.

(kép: Facebook/KK Partizan)

Aztán visszajöttünk szünetről és Milosavljević a hóna alá vágta a csapatot. Felszántotta a parkettet, bevágott 3 azaz három db hárompontost és 20 pontra növelte a különbséget (44:24). Dallo is sziporkázott (47:26). A Vojvodina edzője állandóan időt kért, de nem tudta gatyába rázni a csapatát. Pavlović is megvillant, 59:31 lett az állás. És még hol volt a vége...

(kép: Facebook/KK Partizan)

A Vojvodina összeomlott. A részünkről pedig itt már gála volt, a közönség kedvére. Dallo és Đumić lelkesen szórakoztatták a nagyérdeműt (65:36), az utolsó negyedben pedig sikerült átlépni a 30 pontos határt Murić büntetőjével (67:36). Kész. A Vojvodina már nem volt ellenfél ezen a ponton, de a Partizan játékosai nem voltak hajlandóak lejjebb adni a tempót. Bezbradica villogott, kosarat dobott, óriásit blokkolt, majd Kouzeloglou is feljött kicsit a végére, hogy ő is megszórja a vajdaságiakat. Folytatás szombaton, majd holnap dől el, hogy ki lesz az ellenfél.

Đumić, Mačvan és Murić

(képek: Facebook/KK Partizan) 

(kép: Twitter)

Ide tartozik még, kosaras hír, hogy Joffrey Lauvergne az NBA-ba igazolt, méghozzá a Denver Nuggets csapatához. Lauvergne Twitteren jelentette be a hírt, de ami a legszebb: utána szerb nyelven mondott köszönetet a Partizannak, Duško Vujoševićnek és a szurkolóknak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése