2015. február 23., hétfő

FK Partizan - FK Voždovac 3:3 (Jelen SuperLiga 16. forduló)

Az ember ilyenkor egy kicsit elérzékenyül, mikor újraindul a szezon és a fiúk kifutnak a gyepre. Mennyire hiányzott már a foci, a stadion, a közvetítések, az éneklő szurkolók...
Marko Nikolić a lelátóról figyelte a mérkőzést, Zvonko Varga helyettesítette a kispadon.

(kép: blic.rs)

Az első említésre méltó jelenet a 4. percben jött, amikor Lukač túlságosan messze kalandozott a kapujától, a Voždovac támadói pedig hirtelen megjelentek a 16-osnál. A kapus bedobott egy becsúszó szerelést és kivágta a labdát a vonalon túlra. (Aztán vágtatott is egyből vissza a kapujába.) Nem sokkal később már Ninković száguldhatott fel a bal oldalon, de a beadását elkapták a védők.
Aztán a 14. percben Babović ívelt előre Kojićnak, aki a 16-oson belül fejjel továbbította a labdát, egyenesen az ott ólálkodó Ninkovićnak. Džigi köszönte szépen és besétált vele a kapuba. 1:0
A 17. percben ismét rajtunk volt a sor. Živković küldte Volkovnak, aki balról ívelte Brašanac felé, de kimaradt a helyzet.
5 perc múlva már a Voždovac jött fel a kapunk felé. A támadást sikerült hatástalanítani, de itt jött egy szakasz, ami leginkább a Partizan-játékosok rugdosásáról szólt. Živković több időt töltött a füvön fekve, mint futva, aztán a 24. percben Kojićot rúgták fel irgalmatlanul (még a streamen keresztül is hallatszott a csatár fájdalmas üvöltése).
Jött a 25. perc. A Voždovac nigériai játékosa kapta középen a labdát, kettőt cselezett és lepasszolta Karaklajićnak. A középpályás beszaladt a 16-osra és beívelte középre. Lukač pedig döbbenten nézte, amint a szlovén Škerjanc a háta mögül felbukkant és befejelte a labdát a hálóba. 1:1
A 30. percben megint a Voždovac támadott. Odita küldte rá vagy 20 méterről, hálistennek fölément. Már indulhattunk is a kontratámadásra, de Ninković beadása elszállt.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Közben a déli szektorból zúgott a Sírásók "Uprava napolje"-kórusa. (Kb. "vezetőség, takarodj!")
A 37. percben Ninković megint kihagyott egy helyzetet, aztán 3 perc múlva már Bandalovski küldött egy lövést a Voždovac kapujára. A lövésből szöglet lett, amit Volkov végül melléfejelt.
A 42. percben megint Bandalovski került a figyelem középpontjába, bár nem kifejezetten úgy, ahogy azt elképzelte. A Voždovac egyik játékosa lerántotta, ráadásul még ezek után a vendégek kaptak szabadrúgást. Lukač védett. Két perc múlva már nálunk volt a labda és a szabadrúgás. Drinčić küldte be balról, Volkov estében zúdította rá a kapura, de Supić kivédte.
Már a hosszabbításban jártunk, ismét szabadrúgás nekünk, kb. 20 méterre a gólvonaltól. Drinčić állt a labda mögé, de a lövése lepattant a sorfalról. Živković azonnal lecsapott rá és ellőtte vagy 25 méterről. A kapusnak egy robinzonáddal sikerült szögletre piszkálnia.
Még az utolsó percbe belefért egy Voždovac-támadás, Odita lőtt rá vagy 15 méterről, fölé.

Bandalovski akcióban. A bolgár hátvéd remekül játszott
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A második félidő egyből azzal indult, hogy Volkovot lerúgták A 49. percben szögletet kaptunk. Drinčić beívelt, a labdára lecsapott Volkov, de a kapus lábbal hárított - egyenesen Branko Ilić elé. Ilić rábólintott, a labda pedig a hálóba zúdult. 2:1
Az 53. percben a Voždovac támadott. Jobbról érkezett a labda középre, úgy 25 méterre a gólvonaltól. A lövés lepattant az egyik védőről, egyenesen Zlatković elé, ő pedig kapásból rálőtt. Lukač lendült és védett. Szögletre ment a labda, végül Brašanac tisztázott. Két perc múlva szabadrúgáshoz jutottak, Kojić fejelte szögletre. Az 57. percben egy újabb szöglet után indulhattunk kontratámadásra. Živković küldött egy remek beadást balról Kojićnak, aki fölé fejelt.


A 61. percben Ninković csikart ki egy szögletet. A szögletet végül tisztázták, de a labda nálunk maradt. Volkov fejelt kapura, a kapus Kojić elé öklözött, a csatár fölélőtt. Két perc múlva egy szöglet után kontratámadást indított a Voždovac, Bandalovski avatkozott közbe. A 68. percben ugyanő egy hatalmas szólót vágott le és passzolta Ninkovićnak, aki fölélőtte a labdát. Rá egy percre Drinčić szögletét hárította a kapus éppenhogy egy újabb szögletre. A vendégek megszerezték a labdát és indultak volna kontratámadásra, de újra a miénk lett a labda. Živković jobbról beívelta Babovićnak, aki melléfejelt.
A 72. percben egy kontratámadás után kavarodás lett a Partizan kapuja előtt. Balról érkezett egy lövés, a védők végül szögletre hárítottak. Egy perc múlva Bandalovski dobott be egy szívszaggató sprintet, miközben a Voždovac egyik támadója loholt a kapunk felé. Végül a bolgár védő győzött. A labda kicsorgott az oldalvonalon túlra. Bedobás következett, majd a támadó beívelte az ötös vonalához. Ott épp Odita állt két védő között. A beadás rémes volt, a védők fejjel le is szedték, de a labda pont a nigériai játékos elé pattant, ő meg bevágta. 2:2
A 79. percben Lovrenčić kb. 8 méterről lőtte fölé. A kirúgás után a labda újra a Voždovachoz került (a Partizan egyik védője konkrétan elvesztette a labdát), ők meg nem sokat vacakoltak, Džugurdić rázúdította a labdát vagy 20 méterről, az meg Lukač kezéről a hálóba pattant. 2:3

A Voždovac maroknyi szurkolótábora örömtáncot járt a lelátón, a déli szektorból viszont minden eddiginél hangosabban zúgott az "Uprava napolje".

A 85. percben egy egészen hihetetlen sor cselezgetés és passzolgatás után Volkov fejelt egyenesen a kapusba. Szinte azonnal Ninković vágtatott fel a jobb oldalon és passzolt az időközben csereként beállt Šaponjićhoz. Šaponjić felment egészen az alapvonalig, majd beívelt középre, de az ott várakozó Partizan-játékost megelőzte a Voždovac egyik buzgó védője, akiről a hálóba pattant a labda. Öngól. 3:3
A 88. percben Marinković eresztett meg egy távoli lövést, de mellé ment. Két perc múlva már a Voždovac vezetett egy veszélyes támadást, amit csak nagy üggyel-bajjal tudott a védelem hárítani. Még a 92. percre maradt egy Partizan-szabadrúgás, a bíró vagy négyszer küldte odébb Drinčićet, mert szerinte a középpályás nem milliméterre pontosan oda állt, ahol a szabálytalanság történt... Drinčić végül beívelte középre, de kimaradt a helyzet.
A meccs végén az ilyenkor szokásos éneklő ünneplés helyett a drukkerek gúnyosan üvöltő kórusa szidta tovább a csapat vezetését, közben a maroknyi Voždovac-szurkoló a bőréből majd' kibújt örömében, hogy elrabolhattak tőlünk egy pontot. A helyzet pedig az, hogy hálásak lehetünk, amiért nem vitték magukkal egyből mind a hármat és nem szaladtunk bele rögtön a szezon kezdetén egy megalázó vereségbe.

Update: állítólag a mindig szófukar, alig-alig beszélő Saša Ilić rendesen kifakadt az öltözőben a mérkőzés után, leszedte a csapatról a keresztvizet, néhány játékos külön-külön is megkapta a magáét. Nem mondom, hogy nem érdemelték meg.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 5000
Vezette: Srđan Jovanović (partjelzők: Nemanja Petrović, Jovica Milin - tartalék játékvezető: Milan Mihajlović - gólbírók:Nenad Đokić, Igor Stojilković)

FK Partizan: Lukač - Bandalovski, Ćirković, B. Ilić, Volkov - Brašanac (S. Ilić, 77.), Drinčić - Babović, Ninković, A. Živković (Marinković, 83.) - Kojić (Šaponjić, 77.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

FK Voždovac: Supić - Kitanovski (Stanimirović, 82.), Nikolić, Stojković, Zlatković - Jokić (Sinđić, 88.), Pavlović - Karakljajić, Lovrenčić, Škerjanc (Džugurdić, 76.) - Odita
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Ninković (14.), B. Ilić (49.), Stanimirović (85., öngól), ill. Škerjanc (25.), Odita (73.), Džugurdić (78.)
Sárga lap: Kojić (38.), B. Ilić (90.), ill. Zlatković (26.), Kitanovski (33.), Pavlović (87.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 39 pont
2. Crvena Zvezda 32 pont*
3. Čukarički 31 pont
4. Vojvodina 30 pont
5. Jagodina 24 pont
6. Novi Pazar 23 pont
7. OFK Beograd 23 pont
8. Rad 19 pont
9. Mladost 19 pont
10. Spartak Zlatibor Voda 18 pont
11. FK Voždovac 17 pont
12. Napredak 16 pont
13. Borac 16 pont
14. Donji Srem 16 pont
15. Radnički Niš 12 pont*
16. Radnički 1923 10 pont

A *-gal jelzettek hétfőn fognak játszani


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése