2014. december 2., kedd

Novi Pazar - FK Partizan 1:1 (Jelen SuperLiga 14. forduló)

Egy rakás rossz ómennel kezdődött a mérkőzés. Először is, a Partizan szurkoló nem mehettek el Novi Pazarba. Közölték, hogy tekintettel a nemrégiben Isztambulban történt tragédiára és arra, hogy a Novi Pazarban élő muzulmán kisebbség szoros kapcsolatokat ápol Törökországgal, a rendőrség nem vállal felelősséget az esetleges atrocitásokért. (Értsd: az impotens rendfenntartók nem kezeskednek a saját állampolgáraik testi épségéért. Ezért kit kell irtózatosan fejbe rúgni?...)
Utána kétséges volt, hogy Milan Lukač tudja-e vállalni a játékot. A kapus gyomorbántalmakkal küszködött, csak a bemelegítéskor bólintott rá, hogy beáll a kapuba.
Aztán meg ömlött az eső. Az egész pálya valami fertelmes állapotban volt, mintha pocsolyamalacok túrták volna fel. Valahol valaki szellemesen meg is jegyezte, hogy krumplit termeszteni pont jó volna, de futballra úgy, ahogy van, alkalmatlan.
Szóval, 6000 felbőszült Novi Pazar-szurkoló elé vágtatott ki a Partizan. A helyiek elárasztották őket a szeretetük apró jeleivel, pénztárgépszalagok röpködtek a játékosok felé, de úgy, hogy elborították a pálya egy részét. A Partizan kispadja felé papírrepülőket dobáltak (meg mást is, arról majd később), szóval, csuda egy vendégszerető hely.
A 2. percben Saša Ilićtől jött egy méretes beadás jobbról, kár, hogy kimaradt.
Aztán két perc múlva már nem.
Živković küldte be a mérkőzés első szögletét. A kapus a rövid sarokba helyezkedett, Lazović viszont a hosszú felé araszolt, az érkező labdát pedig mérnöki pontossággal fejelte egyenesen a háló közepébe. 0:1


Felszívta magát a Novi Pazar, necces lett volna a saját közönségük előtt kikapni (ráadásul úgy, hogy sehol egy belgrádi szurkoló). A hatodik percben Oliveira cselezte át magát a Partizan védelmén, de szerencsére Lukač a helyén volt. Három perc múlva újra próbálkoztak, akkor Marković vetette magát közbe. Nem sokkal később szögletre csúszott a labda, kavarodás alakult ki a Partizan kapuja előtt, végül Oliveira jócskán mellélőtte.
Aztán valaki fejbe dobta egy petárdával Marko Nikolićot.
Glođović játékvezető pedig sérelmezte, hogy a Partizan trénere szerint félbe kellett volna szakítani a játékot. A mérkőzés nagyjából 3 percig állt, Marko Nikolić és a játékvezető széles taglejtésekkel magyaráztak egymásnak. A szurkolók közben két marokkal szórták a pénztárgépszalagokat a pályára. Végül Partizan-szabadrúgással folytatódott a mérkőzés. Živković ügyeskedett, végül szögletre ment a labda.
A 16. perc ilyen sikoltozós-elsápadós-kézremegős-szívszélhűdéses helyzetet hozott. Megint Oliveira volt az, jobbról kapta a passzt, az ötösről lőtt fölé.

A pálya minőségéről pedig annyit, hogy amikor a Novi Pazar kapusa, Zečević nekifutott, hogy kirúgja a labdát az egyik akció után, ugyanazzal a lendülettel el is seggelt, bele a sárba.

A 19. percben egy távoli lövéssel próbált a Novi Pazar ráijeszteni Lukačra, a kapus viszonzásképp már indította is a kontratámadást. Živković próbálkozása kimaradt.


A 24. percben megint Živković villant. Óriási passzt adott jobbról Škuletićnek, a Novi Pazar védője közben hasra esett a sárban, a Partizan csatára pedig az ötösről lőtt fölé.
A hangulat egyébként nemcsak a nézőtéren, de a pályán is paprikás volt, nem csoda, hogy Glođović játékvezetőnek egyre inkább nehezére esett kézben tartani az eseményeket. A helyzeten csak rontott a pálya botrányos minősége, az, hogy a játékosok folyton megcsúsztak, elvesztették a labdát. Cserébe viszont olyan hihetetlen tornamutatványokat - spárgát vagy épp egy beugrós libelle-t - produkáltak, hogy az embernek a szája is tátva maradt.


A 30. percben szabadrúgást kapott a Partizan. Az alapvonal mellett, az 5-ös magasságában volt, Živković beívelte, a védők egyenesen Petrović elé fejelték. Petrović rálőtt, a védelem szögletre kotorta. Aztán egy újabb szöglet után megint a hátvéd elé került a labda, aki ismét rálőtt. A labda pattogott a sárban, a kapus kétségbeesetten vetődött rá.
7 percnyi iszapbirkózás után Jevtović eresztett egy hirtelen, távoli lövést a Partizan kapujára, Lukač védett. Közben már olyan sáros volt mindenki, hogy a képernyőn keresztül alig lehetett megkülönböztetni, hogy ki kicsoda; a Novi Pazar világoskék meze tiszta szürke volt a redvától, a Partizan meg eleve a szürke away mezében volt. Innen puszilom sok szeretettel azt, aki kitalálta, hogy Novi Pazarban a szürke cuccban játsszunk. Meg ilyenek voltak, hogy a 43. percben Saša Ilić rohant egy hatalmasat a labdáért, de elcsúszott. Vagy éppen az, hogy a félidő utolsó percében Oliveira rohant fel a Partizan kapuja felé, de zutty, elcsúszott. Sebaj, indulhattunk egyből kontratámadásra, Lazović már ott is van a Novi Pazar 16-osán belül... és paff, elcsúszott.


A második félidő elején a Novi Pazar szurkolói nagyon látványos bemutatót tartottak, színes füstgyertyákkal, hatalmas fehér-kék, az egész nézőteret beborító transzparenssel. Izé, srácok... Nem-e lehetne-e, hogy mindig ilyet csináljatok? Állati klassz volt és rohadt jólesett a látvány. Azt a petárdadobálós, pénztárgépszalagos dolgot meg mondjuk elfelejteni a francba?...

A 49. percben Lazović vágott le egy óriási szólót és passzolta Živkovićnak a Novi Pazar kapuja előtt. A középpályás ráküldött egy bombát, csak a kapus volt pont útban.
A Novi Pazar aztán felszívta magát és támadások sorozatát vezette, ami aztán rendre elhalt a Partizan védelmén. Aztán a 61. percben Škuletić szólózta fel magát a hazaiak kapuja elé, de szerelték. Nem sokkal később Lazović loholt fel és passzolta az egész mérkőzésen remekül játszó Živkovićnak. Ő továbbadta Škuletićnek, ő meg elcsúszott. Egy perc múlva azért újra bepróbálkozott egy távoli lövéssel, valaki beleért, szöglet.


A 67. percben újra Oliveira küldött egy távoli lövést a kapura, jócskán mellé. Rá egy percre már Škuletićé volt ismét a főszerep. A csatár bal oldalon jött fel és lőtt be középre, de nem volt ott senki, aki besétált volna vele a kapuba. Viszont egyből indult is a kontratámadás, Oliveira lőtt mellé.
A 72. percben Volkov fejelt volna egy ordas nagy gólt. Illetve fejelt is, de a játékvezető közölte, hogy egy frászt, mert szerinte Volkov lesen volt. Az ArenaSport kismilliószor visszajátszotta a jelenetet, de egyetlenegyszer sem lehetett tisztán látni, hogy ténylegesen mi történt. Közben Marko Nikolić újfent disputába bonyolódott a játékvezetővel, akinek ettől felment a vérnyomása és a Partizan vezetőedzőjét bezavarta az öltözőbe egy piros lappal. (Közben a kispad környékét elborította a szemét, amit a szurkolók dobáltak le.)
A 78. percben egyenlített a Novi Pazar. Hosszas birkózás után Kecap szerezte meg a labdát és ívelte be középre. A sárban csúszkáló védők között Oliveira lecsapott és belőtte a hálóba. 1:1 (Az ArenaSport kommentátora szerint ez Branko Ilić öngólja volt, de ez csak az ő véleménye.)
A 83. percben újra bepróbálkozott a Novi Pazar, Mijić távoli, hirtelen lövése ment épphogy mellé. A 90. percben Tintor durván felvágta a csereként beállt Grbićet, sárga lapja már volt, a játékvezető lezavarta a pályáról.
Itt még volt kb. 5 perc hosszabbítás, de az már tényleg csak a dagonyázásról szólt.

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Városi Stadion, Novi Pazar
Nézőszám: 6000
Vezette: Vlado Glođović (partjelzők: Dejan Petrović, Dejan Potočan - tartalék játékvezető: Vladimir Jovanović - gólbírók: Dejan Anđelković, Petar Piper)

Novi Pazar: Zečević - Stevanović (Arifović, 87.), Tintor, Vuković, M. Živković - Jevtović, Rusmir (Hadžibulić, 63.), Mijić, Oliveira (Radivojević, 90+4.), Pavlović - Kecap
Vezetőedző: Milorad Kosanović

FK Partizan: Lukač - B. Ilić, Ćirković, Stanković, Petrović - A. Živković (Grbić, 80.), Marković, Drinčić, S. Ilić (Volkov, 66.) - Lazović, Škuletić
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerzők: Lazović (4.), Oliveira (77.)
Sárga lap: Tintor (48.), Zečević (90+5.), ill. Marković (50.), B. Ilić (90+2.)
Kiállítva: Tintor (89.) - második sárga lap

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 35 pont
2. Crvena Zvezda 31 pont
3. Vojvodina 26 pont
4. Čukarički 25 pont
5. Novi Pazar 21 pont
6. OFK Beograd 21 pont
7. Jagodina 20 pont
8. Mladost 18 pont
9. Spartak Zlatibor Voda 18 pont
10. Rad 16 pont
11. Donji Srem 15 pont
12. Borac 13 pont
13. Napredak 13 pont
14. FK Voždovac 12 pont
15. Radnički Niš 12 pont
16. Radnički 1923 7 pont

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése