2014. december 28., vasárnap

KK Krka - KK Partizan 72:78 (Adria Liga)

Nem volt jó meccs. Nem volt izgalmas meccs, nem volt emlékezetes meccs.
De győztes meccs volt, úgyhogy a szépséghibák senkit sem érdekelnek.
Hárompontossal indított a Krka, de Mačvan és Tepić közös erővel kiegyenlítettek (3:3). A Krka újabb hárompontossal próbálkozott, a mi válaszunk Milutinov volt, egy kosárral és egy bónusz dobással (6:6). Közben némi birkózás támadt a Krka palánkja alatt, Mačvanra ugrott rá néhány hazai játékos, közben vissza is szerezték a vezetést (8:6).
Aztán Gagi kapitány úgy döntött, hogy elég a szarakodásból, itt az idő beindítani a gőzhengert.
Kapásból ki is egyenlített (8:8), aztán Milutinov megszerezte a vezetést Mačvan remek asszisztjával (8:10). Mačvan egyébként ma megint olyan volt, mint a megszállott, szédületes tempót diktált, kosarak tömkelegét dobta, asszisztált, és ha Tepić is ott volt, akkor egészen egyszerűen megállíthatatlanok voltak.
De Milutinovval is fantasztikus tengelyt alakítottak.


11:15-nél megint Mačvan, ezúttal egy hárompontos (közben a kamera Wangmenét, az ellenfél kameruni játékosát mutatta, aki valamiért vérig sértődve vonult le a parkettről), közben Milosavljević is dobott egy akkora hárompontost, hogy odaát a horvátoktól jött a visszhang, a különbség pedig 10 pont lett (11:21). 17:21 lett a negyed vége.
A második negyedet kapásból Marinković nyitotta (17:23), aztán Bezbradicára vagy hárman csimpaszkodtak és addig nem nyugodtak, amíg ki nem csavarták a kezéből a labdát (a bírókat mindez egy cseppet sem zavarta). 20:23-nál ismét Mačvan hozott egy 2+1-es találatot (20:26). 24:26-nál Tepić lopta el remekül a labdát, de a kosár alatt fellökték. A büntető után, 26:27-nél Andrić hozott egy találatot. Bármire meg mertem volna esküdni, hogy a hárompontos vonalon kívülről dobott, de az eredményjelzőn mégis a 26:29 jelent meg. Pár másodperc múlva már 26:30 jelent meg a kijelzőn, aztán amikor Átlagszurkoló megnyugodva dőlt hátra, hogy mégsem romlott a látása, a kijelzőre ismét a 26:29-et írták ki.

Gratulálok mindenkinek.

Mindenesetre Andrić és Tepić gyorsan akcióba lendültek, mielőtt még a Krka túlságosan a nyakunkra hágott volna (28:32). Csináltunk egy 7 pontos sorozatot (28:36). Az utolsó találat előtt kavarodás alakult ki, a szlovén csapat támadott, de a Partizan blokkolta az akciót. A hazaiak élénken tiltakoztak, mert szerintük már a gyűrűbe tartott a labda, amikor megfékeztük a támadást, de a bírók hajthatatlanok voltak és továbbot intettek. Mačvan pedig köszönte szépen és bevágta. 29:36-nál Milosavljević remekelt, Dallo asszisztjával (29:38). A félidőre 32:38-cal mentünk.
A szünet után Mačvan kijött és körülnézett (32:41), aztán a kapitány is követte a példáját (32:43). 34:43-nál Milutinov állította vissza a kétszámjegyű különbséget, sőt, Mačvan még növelte is (42:54).

Jól hallottam, hogy közben a jelen lévő, maroknyi Sírásó Milenko Tepić nevét skandálta?

Itt kicsit elengedtük magunkat, fel is jött a Krka 50:56-ra. Mačvan pedig sürgősen tett róla, hogy 9 ponttal mehessünk fináléra (52:61).
Az utolsó negyedben Tepić biztosította a csapatnak a kétszámjegyű különbséget (52:63), a Krka pedig szórhatta a hárompontosokat nyakló nélkül, nem tudtak fölénk kerekedni. Masszívan tartottuk a minimum 6 pontos előnyünket, aztán visszaállt a világbéke és a kétszámjegyű különbség.
Maki és Tepa.
Az Ellenállhatatlan Tengely.


Biztos, ami biztos, Andrić is hozott egy hárompontost (62:73). A Krka kétségbeesetten próbálkozott (64:73, 67:73), még bunyó is volt a végére, de Tepić (69:75) és Milosavljević (72:78) megmutatták, hogy ki a király.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése