2014. december 15., hétfő

KK Zadar - KK Partizan 69:68 (Adria Liga)

Szar meccs volt, minden tekintetben.

Itt szólok: aki fikázni akarja Andrićot, az legyen szíves, most ugorjon le a Tajgetoszról.

A Zadar az egész mérkőzés alatt a kezében tartotta az irányítást. Talán egyszer egy halovány pillanatra ki tudtunk egyenlíteni, aztán az is elmúlt.
Az első negyed nagyjából azzal telt el, hogy ők vezettek egy-két dobással, mi meg folyamatosan mentünk utánuk. Még itt volt az, hogy a negyed közepe táján 10:10-re kiegyenlítettünk. 15:12-vel zártuk a negyedet, azt is úgy, hogy az utolsó kosarat Milutinov csak hosszas birkózás után tudta bevágni nem sokkal a vége előtt.
A másodikban nagyjából folytatódott az első játékrészben elkezdett vesszőfutás. Szar napunk volt, és attól volt főleg szar, hogy az istenért nem akart semmi sem sikerülni. Nem jelentett különösebb vigaszt, hogy a Zadarnak se jött össze minden, de nekünk lényegesen több minden nem akart összejönni, mint nekik.
Azért egy ilyet összehoztunk. Saša Pavlović, amint átvarázsolja magát két horvát játékoson és lazán beemeli a labdát a gyűrűbe.


Pavlovićnak és Gagi kapitánynak köszönhetően feljöttünk 30:26-ra. Végül 34:27 lett a félidő.
Aztán a folytatás azzal indult, hogy Gagić felhemperedett és fájdalmas arccal a parkettán maradt. Ketten támogatták le, egy ideig vissza se tudott jönni. (Bár az elején úgy tűnt, neki itt most végképp befellegzett.)


Mačvan és Marinković segítségével feljöttünk 34:32-re. Mindkét oldalon rengeteg kimaradt helyzet volt, aztán 38:34-nél Gagić, a hős visszajött a csatába. A helyzet azzal együtt semmit nem változott, a Zadar mindig 2-4 ponttal előbbre járt. A vége előtt még produkáltunk egy ilyet, aztán a fináléba 50:42-vel mentünk.


Az utolsó negyedben Pavlović Dallo asszisztjával nekifutásból alakított egy ilyet:


Ezen kívül hősiesen tartottuk magunkat. Milutinov is zsákolt egyet, aztán egy büntetőhöz már derékfájósan, eltorzult arccal állt oda (61:56). Le is jött aztán, Bogdanović állt be helyette. Az utolsó percek tele voltak büntetőkkel, rengeteg volt a szabálytalanság. Milosavljević ki is pontozódott. 66:61-nél Andrić dobott egy hárompontost. A Zadar büntetőből tartotta az előnyét (68:64), amire Andrić újabb hárompontossal válaszolt (68:67). Újabb büntető a Zadarnak (69:67), és ekkor, pár másodpercre a végétől büntetőt kapott a Partizan is. Andrić állt a vonalhoz - és a második dobás nem ment be. Ez van, srácok. Hősök vagytok mind.

Andrić, te különösen az vagy. Remélem, nem gondolod, hogy akár csak egy percig is kételkednénk benned.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése