2014. december 15., hétfő

FK Partizan - Asteras Tripolis 0:0 (UEFA Európa Liga)



A mérkőzés gyászszünettel kezdődött az előző nap elhunyt Blagoje Paunović tiszteletére.


Aztán a vendégek egyből letámadták a Partizan kapuját. Hálistennek mellément, meg még les is volt. A válasz Ninković képében érkezett, ő lőtt rá messziről, a kapus szögletre tolta. A lövést a védők kivágták a mezőnybe, ott újra Ninkovićhoz került, aki egyből passzolta is Drinčićnek. Drinčić rálőtt, a kapus elkapta.
A 8. percben ismét Ninković volt a figyelem középpontjában. Óriási szólót vágott le, kicselezte a védőket, rálőtt, a kapus védett.
Aztán az első 10 perc után mintha leült volna a meccs. Legközelebb a 17. percben volt helyzet, Škuletić küldte a labdát egy remek oxival Markovićnak. A középpályás rálőtt, a kapus védett.
Az Asterasnak egy-két gyenge próbálkozása volt, nekünk meg a 23. percben jutott aztán egy szöglet. Stanković fejelt rá, a kapus leszedte. (Theodoropoulos kapusnak sűrű napja volt...) 3 perc múlva Ninković küldött egy remek labdát Grbićnek. Ő továbbította Volkovnak, a hátvéd rálőtt, Theodoropoulos védett.
A 30. percben volt az Asterasnak egy távoli lövése, Gianniotas lőtte rá 18 méterről. Lukač nagyot védett. Négy perc múlva szabadrúgást kapott a Partizan, kb. 20 méterre lehettünk a kaputól. Drinčić állt a labda mögé, rácsavarta, a kapus elkapta.

Itt volt egy szakasza a meccsnek, amikor a transzparenseket lengető, éneklő szurkolók érdekesebbek voltak, mint maga a mérkőzés.

Aztán a 42. percben Živković kapott egy passzt Ninkovićtól és megindult a kapu felé. A 16-oson belül ráakaszkodott egy védő és vad dulakodás kezdődött, a Partizan középpályása a földre hemperedett és fájdalmas arccal ott is maradt. Az RTS többször, több szögből lassította az akciót, egyértelmű volt, hogy az Asteras védője egyszer sem ért a labdához, miközben fellökte Živkovićot. A lengyel bíró viszont hajthatatlan volt és kirúgást ítélt, Volkov dühös gesztikulálása ellenére.



A félidő legutolsó percére maradt még az Asterasnak egy próbálkozása, de jócskán fölément a labda.
A második félidő a Nap Helyzetével indult. (A Nap Kihagyott Helyzetével...) Škuletić kapta a labdát jobbról és lőtte be. A kapus hárított, egyenesen Živković elé. A középpályást szerelte egy védő, ezek után hajszálpontosan Ninkovićhoz lőtte a labdát. Ninković rálőtt - és telibe találta a kapufát. Két perc múlva megint ő kapta a labdát, most a kapust találta el.


Az 53. percben szabadrúgáshoz jutottunk. Az Asteras kapusa szögletre tolta a labdát, közben vad pankráció alakult ki, Ninković a földre került, aztán Volkov is, a játékvezető pedig felmutatta Volkovnak a sárgát (de miért?...).
Aztán a 68. percig nagy csend volt, végül Škuletić vágott le egy óriási szólót balról és lőtt kapura, jócskán fölé.


Egy perc múlva Volkov ívelte be neki középre, Škuletić felugrott, hogy bólintson, de egy lépéssel lemaradt a labdáról. A 71. percben újra Škuletić lőtt rá, most jobbról, a labda elgurult a bal kapufa mellett.
A 74. percben Grbić helyett Saša Ilić érkezett. A közönség éljenzett, a stadion zúgott a "Jedan je Ilić kapiten"-kórustól.


Egy perc múlva az Asteras valami helyzetfélét produkált, hosszú idő után először. A Partizan-védőkön fennakadt a labda, aztán végül Lukač védett.
A 76. percben Škuletić kapott hatalmas labdát Ninkovićtól - és lőtte ugyanazzal a lendülettel fölé.


Két perc múlva az ellenféltől Fernández lőtt kapura, de gyenge lövés is volt, mellé is ment, Lukačnak semmi dolga nem volt vele. A 84. percben szabadrúgást kaptunk olyan 25-30 méterre a kaputól. A lövés megpattant a sorfalon, kavarodás támadt, de még mindig nálunk volt a labda. Végül Luka fejelt rá, mellé.
A 90. percben Lukač óriási nagyot védett. Lényegében tökegyedül volt a támadókkal szemben, akik egymásnak passzolgatták a labdát, a Partizan védői pedig kicsit bambán szemlélték az eseményeket.


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion
Nézőszám: 5000
Vezette: Pawel Gil (partjelzők: Piotr Sadczuk, Marcin Borkowski - tartalék játékvezető: Konrad Sapela - gólbírók: Bartosz Frankowski, Krzysztof Jakubik) - POL

FK Partizan: Lukač - B. Ilić, Petrović, Stanković, Volkov - Grbić (S. Ilić, 74.), Drinčić, Marković, Živković - Ninković (Luka, 81.) - Škuletić (Kojić, 89.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Asteras Tripolis: Theodoropoulos - Panteliadis, Sankaré, Lluy - Tsokanis, Zisopoulos, Tie Bi (Mazza, 75.), Munafo - Bakasetas (Badibanga, 72.), Barrales, Gianniotas (Fernández, 63.)
Vezetőedző: Staikos Vergetis

Sárga lap: Drinčić (46.), B. Ilić (54.), Volkov (59.), Luka (90+2.), ill. Bakasetas (22.), Tie Bi (33.), Tsokanis (82.)

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Futballal kapcsolatos hír még, hogy a Novi Pazar elleni mérkőzésen történt balhé miatt Marko Nikolićot tetemre hívta az FSS. (Továbbra is tartja magát az a sztori, hogy a Partizan trénere elküldte Glođović bírót a jó édes anyjába, miután a spori nem volt hajlandó lefújni a meccset azok után, hogy Nikolićot a hazai szurkolók fejbe dobták egy petárdával.) A Szerb Labdarúgó Szövetség közölte, hogy Marko Nikolićot "a szövetség további értesítéséig" eltiltják. A szövetség ezzel nekifutásból rúgta magát tökön, ugyanis kb. február közepéig egyetlen hivatalos meccset sem fog játszani a Partizan. Úgyhogy innen is puszi az ottani nagyokosoknak és üzenném, hogy remélem, hamarosan megkapják a Nobel-díjat.

Ezen kívül Volkovnak nagy valószínűséggel ez volt az utolsó mérkőzése a Partizan színeiben :( A hátvéd úgy tervezi, hogy a téli átigazolási időszak alatt új csapatot keres magának. Egy interjúban így fogalmazott: a szerződése jövő nyárig tart, ha most télen sikerül eligazolnia, akkor az a Partizannak még bevételt jelentene.
Most pedig felállsz és tisztelegsz neki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése