2014. december 10., szerda

KK Partizan - Mega Leks 89:80

Ez a meccs Saša Pavlovićról szólt.
Saša Pavlovićról, aki ezermillió fokon égett, rommá alázta a Mega Vizurából Mega Leks-szé vedlett, de még mindig bugyirózsaszín-babakék együttesben pompázó csapatot és olyat parádézott a többiekkel karöltve, hogy bizony mondom néktek, kedves szurkolótársak, ezt a meccset rohadtul meg fogjuk még emlegetni.
Bár nem feltétlenül azért, mert Pavlović a meccs hevében kapott egy cuppanóst Krstićtől.


Az elején a Mega Leks elhúzott 0:6-ra. Tepić több, mint 4 perc elteltével hozott egy kosarat, Mačvan kettőt, aztán Milutinov is jelezte, hogy itt van és hopp, kiegyenlítettünk (8:8). Sőt, Saša Pavlović megszerezte a vezetést, sőt, növelte az előnyünket (12:8) egy olyan Tepić-assziszttal, hogy Átlagszurkolónak könnybe lábadt a szeme. Innentől kezdve végig masszívan tartottuk az előnyünket.
Ha pedig Pavlovićnak nem sikerült, gyorsan ott termett Milutinov és BANG.


15:12-nél Marinković bezúzott egy hárompontost, biztos, ami biztos, végül 18:14 lett a negyed vége.
A második negyedben Tepić kivágtatott a parkettre, körülnézett, és ha már ott volt, be is dobott egy kosarat (20:14).


Feljöttünk 25:16-ra, de azt valaki árulja már el nekem (kommentben jó lesz), hogy miért lett Milosavljević és Andrić hárompontosából kétpontos, és miért nem adták meg Mačvan találatát... Mindenesetre 29:21-re vezettünk. Aztán 32:27-re. Aztán Bezbradica is dobott egyet (38:31). Majd kétszámjegyű lett az előnyünk Pavlović jóvoltából (41:31).

"Ekkora hárompontost dobtam, breeeee!"


A végére pedig egy olyan Pavlović-Marinković-Gagić összjáték maradt, hogy felrobbant a Pionir Hall.


A folytatásban a legelején egy giga Pavlović-Milosavljević-Gagić összjáték volt megint (45:36), eskü, ha találok róla videót, iderakom. Közben a Mega Leks feljött 47:41-re, mi pedig gyorsan produkáltunk egy 6:1-es sorozatot (hála érte Gagićnak és Mačvannak) és máris 53:42 lett. Gagić ismét a Romboló Erő szerepében nyomult (56:46), aztán 57:49-nél a bírók egyszerre két technikai faultot sóztak Duško Vujošević nyakába, úgy két perccel a negyed vége előtt.
Mint kiderült, a tréner megkérdőjelezte Ilija Belošević játékvezető ítéletét (és valószínűleg az elmeállapotát is), miután a bíró faultot ítélt Milutinovra, azok után, hogy a center blokkolta Kešeljt. A szóváltás után a bíró levegővétel nélkül, kapásból egyszerre két technikai faultot ítélt Vujošević számára, a Partizan vezetőedzőjének el kellett hagynia a játékteret. A pokol itt eléggé elszabadult, egyfelől azért, mert Vujošević nem akarta elhagyni a játékteret, másfelől meglehetősen indulatosan közölte a bíróval, hogy mit csináljon a micsodával. A bíró közölte, hogy a játék addig fog állni, amíg Vujošević nem hagyja el a játékteret. Végül Dragan Todorić kosárlabda-elnök karon fogta és a játékoskijáróhoz kisérte az edzőt.

A feldúlt tréner egyébként a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nemes egyszerűséggel leidiótázta a játékvezetőt. Az Adria Liga kifinomult urai odafenn nem igazán értékelték Duško Vujošević határozott és éles látásról tanúskodó véleményét; a klubot megbüntették 3100 euróra, a trénert pedig eltiltották 3 mérkőzésre. Brávó, uraim. Sok puszi maguknak ott fenn. Hogy kapná el magukat a csuklásroham.

A balhé közepette a Mega Leks kiegyenlített (közben a bírók szemet hunytak afelett, hogy az egyik Partizan-játékost fellökték), 59:59-cel várhattuk az utolsó negyedet, igen, az egyenlítés hajszálpontosan a végét jelző dudánál jött.


Dallo meghazudtolja az összes létező fizikai törvényt

Az utolsó negyednél Duško Vujošević újra megjelent a kispadnál, ezzel újfent elment némi idő, a bíró egyre idegesebben gesztikulálva mutogatott a kijárat felé. Pavlović közben újra megszerezte nekünk a vezetést (62:59), aztán ha már ott volt, bevágott még egyet (65:59). Aztán a Mega Leks feljött 68:66-ra, úgyhogy ideje volt beindítani a gőzhengert. A Pavlović-Tepić-Milutinov tengely produkált egy szédületes 9:2-es sorozatot, amire ezzel tették fel a koronát:


A negyed hátralévő része a holtbiztos vezetésről szólt. Pavlović és Tepić szórták a pontokat, Gagić pedig blokkolt egy óriásit. (Kár, hogy Bojićot szabadon hagyták, de ez akkor is a meccs egyik legnagyobb védése volt.)


Visszahoztuk egyébként a 10 pontos különbséget, de a bíróknak még muszáj volt két büntetőt megítélni a Mega Leks javára. Ennek ellenére sikerült 9 ponttal győznünk.

Murić gratulál Marinkovićnak

Pici tenyér Gagić roppant markában

Össznépi pacsi

(képek: Facebook/KK Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése