2014. december 12., péntek

KK Partizan - Krasznij Oktyabr Volgograd 84:70 (Eurocup)

Nyilvánvaló volt, hogy az Eurocup-sorozatban egészen biztosan nem jutunk tovább. Ennek megfelelően semmilyen nyomás nem volt rajtunk és úgy elvertük az oroszokat, mint a négyfenekű dobot. Öt vad tekintetű Volgograd-játékos vágtatott ki a parkettre azzal, hogy most aztán megesznek minket, és öt szelíd, szomorú orosz ballagott le az öltözőkijáró felé, valószínűleg mély filozofikus gondolatokba mélyedve.
Pedig a kezdet kezdetén egyből a nagyágyújuk, Ponkrasov vágott egy hárompontost. Mačvan egyből válaszolt (2:3). Az oroszok dobtak egy újabb kosarat, tőlünk Tepić vágott egyet, lazán és könnyedén (4:5). Majd Mačvan, aki immár a Partizan trollja (is), Tepić-tyel együttműködve megszerezte a vezetést (6:5). A Volgograd újra Ponkrasovot vetette be (6:7), mi pedig az egyetlen Gagi Kapitányt (8:7).

Ponkrasov és Marinković egymás ellen

8:9-nél Mačvan rárepült egy lepattanóra és ismét megszerezte a vezetést (10:9). Aztán itt elege lett a csapatnak a libikókából és elhúztunk. Érkezett Saša Pavlović, a két lábon járó (rohanó, száguldó...) atomreaktor és máris 12:9 volt. Mačvan újabb lepattanót értékesített (14:9). Ismét Pavlović (16:9), majd Dallo is bebiztosította 16:14-nél az előnyünket. 23:16 volt a negyed vége.
A másodikban 28:20 helyett 27:20-ra lett módosítva az állás, mert a bírók szerint Andrić már a vonalon belül állt, amikor kosárra dobott. (Szerintem nem állt belül. Kár, hogy nem vagyok kosárlabdabíró.) Aztán az oroszok kiegyenlítettek, csináltak egy 7 pontos sorozatot. Sőt, meg is akartak lépni (28:30), de Tepić elkapta Marinković lepattanóját és kiegyenlített. Aztán ez így ment. A Volgograd két-három ponttal elhúzott, mi meg egyenlítettünk. 36:36-nál Milutinov kapott egy extra büntetőt, be is dobta, ahogy kell (37:36). A félidő 41:42 lett.
De aztán jött a harmadik negyed és onnantól kezdve nem volt megállás. 45:42-nél jártunk, amikor Milosavljević egyszemélyben produkált egy eszméletlen 9:2-es sorozatot 3 db hárompontosból, a nézőtéren meg zúgott a "Jedan je Gagi kapiten".

Aztán megesett a Volgograddal az a csúfság is, hogy több, mint 10 pontosra nőtt az előnyünk Milutinov büntetője után (65:53). Még a negyed végén Andrić és Victor összebunyóztak, ez hozott a Volgogradnak egy büntetőt (66:56), de az előnyünk továbbra is kétszámjegyű volt.
A fináléban egész egyszerűen végigrobogtunk az oroszokon Pavlović és Mačvan vezényletével.

Bezbradica is kivette a részét

Húszpontos is volt az előnyünk (80:60), a végét gyakorlatilag "elhülyéskedtük", 84:65-nél csináltak a volgogradiak egy 5 pontos sorozatot, így alakult ki a végeredmény.

Egy nagyon kedves vendég is ott ült a lelátón, Saša Đorđević, a Partizan egykori játékosa, jelenleg a szerb kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya


Lazán tartozik ide, de kosárlabdás hír, hogy a legutóbbi Adria Liga mérkőzés után a csapat egyik szponzora, a Telekom Srbija belengette, hogy amennyiben továbbra is Duško Vujošević marad a csapat edzője, akkor ők a továbbiakban nem óhajtják támogatni a csapatot. A Partizan trénere első körben kiröhögte a Telekomot, a Sírásók viszont nem voltak már ilyen vicces kedvükben és százával égették el, törték ketté, négyelték fel az mt:s előfizetői kártyájukat és elárasztották a netet mémekkel.

Az mt:s közismert "Imate prijatelje" (Vannak barátaitok) szlogenje kiforgatva: Imate neprijatelje (Vannak ellenségeitek)
(kép: Facebook)

Amennyiben bármi fejlemény van, természetesen azonnal lesz róla poszt.

(jelöletlen képek: Facebook/KK Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése