2014. december 3., szerda

FK Rad - FK Partizan 0:1 (Szerb Kupa, negyeddöntő)

Hoztuk a kötelező győzelmet.

Gyönyörű, verőfényes napsütés volt Belgrádban. Izé... srácok, tudnátok ide átpasszolni egy kis napfényt? Mi már két hete az eget se láttuk.


A csapatok kikocogtak a vračari pályára. Petrović már a 2. percben próbára tette Radunović kapus idegeit, kirúgás lett belőle. Rögtön utána Drinčić küldte a labdát messziről a Rad 16-osához, csak kár, hogy senki nem volt ott a védőkön kívül. Aztán a hazaiaktól Rodić jutott fel a Partizan kapujáig, de nem mehetett messzire, mert szembetalálta magát Stanković-tyal, aki szerelte.
A 9. percben Saša Ilić küldött kapura egy nem túl erős lövést úgy 18-20 méterről. A 11. perc egy Rad-akciót hozott - ez annyit jelentett, hogy átjutottak a Partizan térfelére, de nem tartott sokáig. Egyértelmű fölényben voltunk, még akkor is, ha a meccs irama csak jóindulattal volt nevezhető közepesnek.

Sírásók maroknyi csapata

A 13. percben óriási Partizan-helyzet maradt ki. Marković passzolta a labdát Lazovićnak, aki a 16-oson belül birkózott a nyakára akaszkodott védővel, közben fölélőtt. Három perc múlva már a Rad indult neki, de megint Stanković avatkozott közbe.
A 18. percben szabadrúgást kaptunk, miután a Rad egyik játékosa lekönyökölte Lazovićot. Drinčić csavarta be középre a labdát, a védők kirúgták a mezőnybe. A 22. percben a Rad rúghatta a mérkőzés első szögletét. A Partizan-védők tisztáztak, a labda Gnjatić elé pottyant. A középpályás rátűzte, Lukač kivédte. (A harmadik hazavitte, a negyedik megsütötte... stb.) Közben meg a pálya mögötti lakóépületekben a lakók mind kiözönlöttek az erkélyekre meccset nézni.


A 31. percben veszélyes támadást vezetett a Rad, de a védők tisztáztak. Aztán a 39. percben Markovićot fellökték a 16-os vonalánál. 11-es nem volt, csak szabadrúgás, a labdát végül szögletre tolták a védők. A 43. percben Drinčić lőtt be majdnem egy szögletet, de a védők tisztáztak. A labda Marković elé került, a középpályás fölélőtt.
Aztán egy perc múlva lett 11-es.


Ninković száguldott fel a Rad kapuja elé, de amikor odaért, Miloš Marković nemes egyszerűséggel lerántotta. A bíró azonnal a 11-es pontra mutatott, emellett Markovićnak fel is mutatta a piros lapot.
Škuletić állt a labda mögé és lazán bevágta az eldőlő Radunović mellett. 0:1





A második félidőre nekidurálta magát a Rad és támadni kezdett. Rögtön a legelején Mihajlović küldött kapura egy 20 méteres bombát, ami nagyot csattant a keresztlécen. Két perc múlva megint, de a gyenge lövést Lukač simán összeszedte. Próbálkozott a Partizan is, de akárcsak a Rad esetében, a mi támadásaink is elhaltak a védősoron. (Meg az igazság az, hogy annyira azért nem is tettük oda magunkat. Ez van, na.) Az 55. percben Drinčić küldött egy lövést kapura, de fölément.


A következő percben Škuletić kapott remek labdát Ninkovićtól. Egy azaz 1 védő csüngött csak rajta, de nem találta el jól a labdát, a kapus kivédte.



Az 58. percben a Rad kapott szabadrúgást úgy 40 méterre a Partizan kapujától. Lukač elkapta, de utána nagyot esett és fájlalta is a jobb vállát egy darabig. De a kontratámadás egyből indult is, Živković küldött kapura egy lövést, fölé. Két perc múlva Škuletić kapott óriási labdát Drinčićtől, jobb oldalról érkezett a passz, a csatár egyenesen a kapusba lőtte.

Gimnasztika felfázás ellen

A 69. percben Lazović küldött egy távoli lövést kapura - mellé. A 74. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 20 méterre a gólvonaltól. A lövés szögletre ment, aztán egy újabb szöglet után Živković elé került a labda. A középpályás rálőtt, a védők tisztáztak.

Luka és a gravitáció

Úgy higgyétek el, állati nehéz összegereblyézni a meccs végi történéseket. Annyira leült a végére az iram, hogy a fent említett helyzetek sem voltak igazi helyzetek, csak némi változatosságot jelentettek az egyre sűrűsödő dögunalomban.

A 81. percben Drinčić próbálkozott egy 20 méteres lövéssel, egyenesen bele a kapusba. Még a 82. percben Živković került helyzetbe, aztán a lefújásig már végképp nem történt semmi.

Legfeljebb annyi, hogy Kojić beállt az utolsó percekre

Viszont továbbjutottunk az elődöntőbe, ahol a Čukarički, a Jagodina és a Voždovac közül kerül ki az ellenfelünk.


Tények:

Helyszín: Obilić Stadion, Vračar, Belgrád
Nézőszám: kb. 2000
Vezette: Dejan Filipović (partjelzők: Darko Karanović, Goran Stanojević)

FK Rad: Radunović - Đurić, Maraš, Milošević (Stančeski, 76.), Rodić, Bajić, M. Marković - Gnjatić - Mihajlović (Veselinović, 68.), Jelić (Milisavljević, 46.), Perović
Vezetőedző: Milan Milanović

FK Partizan: Lukač - B. Ilić, Petrović, Stanković, Volkov - Ninković, Drinčić, S. Marković, S. Ilić (A. Živković, 46.) - Škuletić (Luka, 76.), Lazović (Kojić, 90+2.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerző: Škuletić (45. - 11-es)
Sárga lap: Stančeski (84.), ill. S. Marković (53.), Ninković (88.)
Kiállítva: M. Marković (45.)

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése