2014. december 4., csütörtök

KK Partizan - Hapoel Jerusalem 64:83 (Eurocup)

A hangulat leírhatatlan volt.
De el lehet képzelni. Dragan Milosavljević és Saša Pavlović egyszerre lépnek a Pionir Hall parkettjére.


(képek: hotsport.rs)

A csarnok felrobbant, a szurkolók eksztázisban őrjöngtek.

(kép: hotsport.rs) 



(képek: Facebook/KK Partizan)

Beszéljenek helyettem a videók.

Saša Pavlović megjelenik a bemelegítésnél. A csarnokban mindenki őrjöng és a nevét skandálja.


Sőt, ez még semmi. Pavlović ajándékot is kapott a szurkolóktól. Egy könyvet "Vladari Srbije" (Szerbia uralkodói) címmel. Ez egy gyönyörű, bőrkötéses, masszív kötet, a címlapjára arannyal van nyomva a szerb korona. Ezt a könyvet kapta Saša Pavlović a szurkolóktól, a könyv belsejében egy bejegyzéssel:
"Aleksandru Pavloviću veličanstverom!
Čovek je često sađen, ali retko niće.
Ti si jedan od retkih.
Ponosni smo što si deo nas."
(Vagyis, kb.: Őfelsége Saša Pavlovićnak! Az ember olyan, mint az, amit sokszor elültetnek, de nagyon ritkán hajt ki. Te egyike vagy azoknak a ritka embereknek, akik kihajtottak. Büszkék vagyunk, hogy közénk tartozol.)

(kép: mondo.rs)


Ott figyelt Edo Murić is Petar Aranitović társaságában.

(kép: Facebook/KK Partizan)

A mérkőzés 1 perc gyászszünettel kezdődött a hétfőn elhunyt Aco Petrović emlékére, aki többek közt a KK Crvena Zvezda, az FMP és a UNICS Kazany edzője volt.

(kép: Facebook/KK Partizan) 

Aztán jött a középkezdés és Gagi kapitány. Az egyetlen Gagi kapitány.


Aztán jött Milan Mačvan, és nemes egyszerűséggel ellopta a show-t. Bár ezt az égvilágon senki nem bánta. Már a legelején kapott is egy passzt Milosavljevićtől, és dobott egy akkora hárompontost, hogy a fal adta a másikat. (3:0)

(kép: Facebook/KK Partizan)

A baj csak az volt, hogy a Hapoel 8 emberrel játszott egész végig. (Tetszik érteni: 5 mezőnyjátékos + 3 játékvezető.) Addig nem nyugodtak, amíg ki nem sajtoltak egy büntetőt és megfordították az állást (3:4).
Nekünk viszont volt egy Milan Mačvanunk, aki az egész mérkőzésen ezer fokon égett, felszántotta a parkettet, meg nem állt egy pillanatra sem, hátára vette a csapatot, mit a csapatot, az egész Pionir Hallt, és szórta a kosarat, mint bolond pék a lisztet. Itt is sürgősen visszafordította a számlálót a mi oldalunkra (6:4, mert miért ne). A bírók mindent megtettek, hogy beakasszanak nekünk, még 5 perc sem telt el, de Milutinov már a 2. faultot kapta. A Hapoel egyenlített (6:6), Marinković ezt viccesnek találta (8:6), aztán egy óriási labdalopás után növelte is az előnyünket (10:6) és akkorát zsákolt, hogy csak úgy porzott.
És itt pályára lépett az Isten.
Alig 4 perc volt hátra az első negyedből, amikor Saša Pavlović kifutott a parkettra. A Pionir Hall zengett a "PAVLOVIĆ SAŠA, PAVLOVIĆ SAŠA"-kórustól.

(kép: Facebook/KK Partizan)

Közben Mačvan 12:8-ra igazította az állást, majd blokkolt, és megint visszafordította a mi oldalunkra a számlálót (12:13-ról 14:13-ra). 14:15 lett a negyed vége, mert nem létezett, hogy ne a Hapoelnek legyen jó.

(kép: Facebook/KK Partizan)

Aztán a második negyedet megint Mačvan nyitotta (16:15). Majd Tepić egy eszméletlen troll mozdulattal bevágott egy újabb kosarat (18:15). Erre már sürgősen tenni kellett valamit a bíróknak, gyorsan ítéltek hát a Hapoelnek egy büntetőt (18:16). Andrić válasza egy hárompontos volt (21:16). Természetesen Mačvan is dobott egy kosarat (23:18). Aztán a Hapoel megszerezte a vezetést (23:24), mi kiegyenlítettünk (24:24) Andrić jóvoltából, sőt, ki más, mint Mačvan megint a mi javunkra billentette a számlálót (26:24), óriási összjáték után.

Milutinović munka közben
(kép: Facebook/KK Partizan)

Na, nem tartott sokáig az előnyünk... A Hapoel egyenlített, sőt, a bírók még adtak is nekik egy plusz büntetőt (26:27). Aztán megint büntető, nekik (26:29). Andrić egészen fantasztikus játékot produkálva egyenlített (29:29), aztán Mačvan is (31:31). Majd Dallo dobott be egy akkora horgot, hogy még az ArenaSport kommentátorának is elállt a szava.

(kép: Facebook/KK Partizan)


Gagić büntetőből megszerezte a vezetést (35:33), Dallo besegített (37:33),

(kép: Facebook/KK Partizan)

aztán Gagić egy óriásit blokkolt.
Azzal együtt a Hapoel csak bedobott egy kosarat, de így is 37:35-tel mehettünk féidőre.
Sőt, a folytatásban 40:35 lett, Andrić vágott be nyitásképp egy óriási hárompontost.

(kép: Facebook/KK Partizan)

Aztán így csend lett. 
Illetve frászt volt csend, mert tombolt az egész Pionir Hall. A Hapoel elhúzott 40:41-re, de a Kapitány gyorsan tett róla, hogy ez ne így legyen. 


A Hapoel megint elhúz, már 42:48, amikor Mačvan betalál (44:48). 44:50-nél Andrić hoz egy kosarat, de úgy, hogy ketten csimpaszkodnak rajta (46:50). Aztán megint ő, egy hárompontossal (49:50). Újra elhúz a Hapoel, hiába, akik 8 játékossal játszanak... (49:55), de Mačvan ismét közbeszólt, nem is akárhogy, őrajta három Hapoel-játékos lógott (a bírókat ez egy cseppet sem zavarta) és így dobott egy kosarat (51:55). A Hapoel egy hétpontos sorozatot produkált (51:62), kétszámjegyű lett a különbség. Mačvan csökkentette 9 pontra a negyed vége előtt (53:62).
A finálé kifejezetten dicstelen volt... A Hapoel visszaállította a kétszámjegyű különbséget (54:65), Andrić szépített (56:65), Milutinov meg kipontozódott. Addig nem nyugodtak a bírók, amíg nem találtak neki egy ötödik személyi hibát... Marinković dobhatott büntetőt, valaki a Hapoelből kapott egy technikai faultot (57:66). Aztán már főleg arról szólt az egész, hogy maradjon 10 pont alatt a különbség... Mačvan dobott egy kosarat (59:69), aztán a Hapoel hozott egy 9 pontos sorozatot (59:78). Bogdanović dobott még egyet (61:80), hogy azért már mégse 20 pont legyen a különbség... Marinković hozott még egy hárompontost (64:81), a vége 64:83 lett.

(kép: Facebook/KK Partizan)

(kép: mozzartsport.com)

A végére pedig 17 perc masszív eksztázis.


Update:
Zokogj. És vágd vigyázzba magad. Egy legenda beszél. (Nem is akárhogy, és nem is akármit.)
Saša Pavlović szól hozzád, földi halandó.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése