2014. december 8., hétfő

FK Partizan - Borac 5:1 (Jelen SuperLiga 15. forduló)

Térdre, mindenki: az őszi szezon bajnokai néznek rátok.

(kép: partizan.rs)


Az 1. percben Marković be akart köszönni kapásból a čačakiaknak, ha a kapus nem lett volna útban, akkor sikerült is volna. Nagy elánnal kezdett mind a két csapat, a Borac mindha mindenáron meg akarta volna mutatni, hogy ők aztán nem csinálják össze magukat itt, a belgrádi "oroszlánbarlangban". A 6. percben a hátvédjük, Obradović száguldott fel és ívelte jobbról a labdát, egyenesen Lukač kezébe.
A 12. percben jött a mérkőzés első szöglete (a Partizannak). Marković ugrott fel a labdáért és fejelte egyenesen a hálóra. Egy perc múlva már Škuletić lőtte be középre a labdát bal oldalról, Petrić kapus kivédte. Aztán már indultak is kontratámadásra, Stojanović kellemetlenkedett a Partizan kapuja előtt. A labda hajmeresztően pattogott, végül Lukač elkapta.
Aztán a 18. percben Božić küldte rá a kapunkra a labdát. Nem volt veszélytelen a lövés, végül szögletre ment (mintha Drinčićen pattant volna meg). Az érkező beívelést valaki rálőtte, Petrović hárított, egyenesen a gólvonalról. A labda viszont Đoković elé pattant, aki simán belőtte közvetlen közelről. 0:1

A pillanat, amikor Petrović hárít

WTF. Hidegzuhany. Na nem. Ez valami hülye vicc. Hiba a Mátrixban. Olyan nincs, hogy a szezonzáró meccsen ilyen csúfság essen meg velünk. Rebootoljuk a meccset a középkezdéstől, oké?...

A 20. percben úgy tűnt, Škuletić az Év Helyzetét hagyja ki. Szenzációs passzt kapott, de a kapus közbevetődött. A 27. percben Babić küldte rá a labdát kb. 17 méterről, fölément.

Itt jegyzem meg, kedves Anđelovski sporttárs, hogy a 29. percben Stanković kurvára nem szabálytalankodott ott annál, amit le tetszett fújni, mert a labdára ment, nem a Borac-játékos bokájára. Az a maga rohadt nagy szerencséje, spori, hogy az ezután megítélt szabadrúgást Lukač kivédte.

A 30. percben Drinčić kapott egy eszméletlenül nagy labdát Lazovićtól. Rá is bólintott egyből, a kapus kivédte, ráadásul közben a partjelző már lengetett, hogy les. Négy perc múlva egy Partizan-szöglet után indult villámgyors kontrára a Borac, de Stojanović így kb. majdnem tökegyedül száguldott a kapunk felé. Lukač ott állt vele szemben, egyszál egymagában, a csatár ezt ki is használta, rálőtt a 16-os vonaláról. Nem sokkal ment mellé
Aztán a 42. percben Grbić birkózott a Borac 16-osa mellett egyszerre két védővel. Beküzdötte magát a kapu előtti területre, miközben a két védő folyamatosan a nyakán lihegett és lepasszolta a labdát Volkovnak. Volkov köszönte szépen és közvetlen közelről bevágta a hálóba 1:1




A félidő hátralévő részére még maradt két Borac-próbálkozás. Az elsőt Božić küldte rá messziről, Lukač leszedte, aztán egy szabadrúgást is védett. Utána mehettek a srácok az öltözőbe kicsit átmelegedni.


A folytatás első két perce újabb masszív Borac-próbálkozást hozott. Először Stojanović küldött egy távoli lövést Lukačnak, de a kapus simán összeszedte a labdát. Kicsit később Božić kapott egy veszélyes passzt, de hálistennek fölélőtt.
Az 50. percben Škuletićnek volt egy próbálkozása, de egyenesen a kapusba lőtt. Aztán egy perc múlva egy szívszélhűdéses helyzet alakult ki a Partizan kapuja előtt. Stojanovićnál volt a labda és lőhetett volna, de végül elügyetlenkedte, a védők tisztáztak (pedig Lukač rendesen lemaradt, ajtó-ablak nyitva volt). Máris indultunk egy kontratámadásra, Marković suhintotta rá vagy 25 méterről, de mellément.

Némi kakaskodás is volt a nagy melák Jovančić és a pöttöm Živković között

Az 54. percben Škuletićnek egy még nagyobb helyzete maradt ki, mint az első félidőben (és ez minimum egy extra ősz hajszálat eredményezett minden szurkolónak...). A 11-es pont környékéről küldte rá a labdát a kapura. A labda pattogott és nem vicc, max. 1 centi kellett volna, hogy bemenjen. De nem ment be, kigurult a kapufa mellett.

Živković ügyeskedik

Az 57. percben Drinčić szabadrúgásáról maradt le pont egy ütemmel Stanković. Három perc múlva már a Borac hagyott ki egy hasonlóan óriási helyzetet (lesen is voltak), és indulhattunk rögtön kontratámadásra. Škuletić kapott Lazovićtól remek passzt, rá is lőtte, a kapus közbeavatkozott.
A 63. percben Drinčić küldött kapura egy 30 méteres szabadrúgás-bombát. A védők kifejelték, egyenesen Saša Ilić elé, aki rálőtt, de fölé.


Aztán jött a 65. perc. Lazović indította Škuletićet egy óriási labdával. Škuletić felfutott, az eldőlő kapus mellett rálőtt és cafatokra szaggatta a hálót. 2:1



Két perc múlva pedig már 3:1 volt.
A csereként beállt Živković kapta a labdát Volkovtól. Volkov bal oldalról loholt fel és passzolt a kis középpályásnak. Živković nem tökölt, svungot vett és mattolta a kapust egy olyan mozdulattal, amit tanítani kellene. 3:1




A 72. percben Marković elé pattant egy szabadrúgás, de a középpályás a Május 25. múzeumig lőtte a labdát. Négy perc múlva már a Partizan 16-osánál volt kavarodás. Milojević forgolódott, lerázta magáról a védőt, és annak rendje és módja szerint fölélőtte a labdát.

Kojić érkezik

A 82. percben Drinčić küldött egy szabadrúgásbombát a kapusba. Aztán a 87.-ben Kojić kapott egy passzt Saša Ilićtől. A csatár felrobogott a kapuhoz és mellélőtte.



Szinte azonnal Škuletić érkezett, de a kapus elkapta a lövését.
Egy perc múlva pedig Saša Ilić megmutatta, ki itt a főnök. Kojić küldött neki egy lövést, ő pedig olyan hidegvérrel, olyan elegáns mozdulattal kezelte le és küldte a labdát a hálóba, hogy már tényleg csak a szmoking hiányzott róla. 4:1




Jedan je Ilić kapiten.
Aztán meg már parádé volt. Škuletić a 90+2. percben óriási passzt kapott, és megadta a čačaki csapatnak a kegyelemdöfést. 5:1

Ezt a feliratot ötször lehetett látni a kijelzőn



Petar "a seggetekből is gólt rúgok" Škuletić.
Petar "megdöntöttem Cléo rekordját" Škuletić.


Ja, igen. Merthogy Škuletić megdöntötte a korábbi Partizan-csatár, a brazil Cléo rekordját, aki egy szezonban 21 gólt rúgott. Škuletićnek ez a találat volt a 22. gólja a 2014/15-ös idényben.

Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 2000
Vezette: Novica Anđelovski (partjelzők: Milan Minić, Darko Rasinac - tartalék játékvezető: Miloš Gagić - gólbírók: Ilija Brdar, Igor Stojilković)

FK Partizan: Lukač - Petrović, Stevanović, Stanković, Volkov - Grbić (A. Živković, 56.), Marković, Drinčić, Ninković (S. Ilić, 46.) - Lazović (Kojić, 83.), Škuletić
Vezetőedző: Marko Nikolić

FK Borac Čačak: Petrić - Radosavljević, Đoković (Miletić, 72.), Gojković, Radunović - Božić, Jovanović - Milojević, Babić, Mašović (Mutavdžić, 61.) - Stojanović (Derić, 70.)
Vezetőedző: Bogić Bogičević


Gólszerzők: Volkov (42.), Škuletić (65., 90+2.), A. Živković (67.), S. Ilić (88.), ill. Đoković (19.)
Sárga lap: Božić (41.), Gojković (63.)

A bajnokság őszi szezonjának végeredménye:
1. Partizan 38 pont
2. Crvena Zvezda 32 pont
3. Vojvodina 29 pont
4. Čukarički 28 pont
5. Novi Pazar 22 pont*
6. OFK Beograd 22 pont
7. Jagodina 21 pont
8. Mladost 19 pont
9. Spartak Zlatibor Voda 18 pont
10. Rad 16 pont
11. Napredak 16 pont
12. Donji Srem 16 pont
13. FK Voždovac 15 pont*
14. Borac 13 pont
15. Radnički Niš 12 pont
16. Radnički 1923 7 pont

A *-gal jelölt csapatok szerdán játszanak le egy korábban elhalasztott mérkőzést.

(jelöletlen képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése