2016. augusztus 30., kedd

Foci- és kosárlabdahírek

Üvöltve röhögök és csapkodom az asztalt.
Hát ez nem igaz. Csak végig kell nézni a hírek szalagcímein és máris elillan a nyár végi depresszió, hogy a következő pillanatban az ember már a padlón fetrengjen. A Sors Iróniája.
Bojan Šaranov lelép a Partizantól. Miroslav Radovićot is csak egy paraszthajszál választja el, és ha minden igaz, Bozsinov szekere rúdja is kifelé áll.
Šaranov aláírt az azeri Qarabag csapatához. Radović visszatérne egykori csapatához, a Legia Varsóhoz. (Állítólag látták is Varsóban, valószínűleg idő kérdése az egész. Állítólag a Partizan sem áll a dolog útjába, Radović pedig minél előbb szeretne visszatérni Lengyelországba, vagy inkább elhúzni a szerb bajnokságból.)
Bozsinovot meg egy meg nem nevezett török és egy szintén meg nem nevezett görög csapat is vinné, állítólag mindkettő nagyon csábító ajánlatot tett a bolgár elé. Bozsinov pedig - a Hotsport szerint - nagyon búcsúzkodik a Partizan-szurkolóktól az Instagramján.

Hihetetlen. Elhúz a Lepkefogó, a Nyugdíjas, meg a Nagyképű. Már csak ezt a két brazil idiótát, a tajparaszt Evertont, meg az idegbeteg Leonardót kéne valahogy elsózni (lehetőleg jó messzire, valami távoli bajnokságba, mondjuk az Egyesült Arab Emirátusokba vagy Kínába). Utána tán még nagyobb kedvvel nézném a meccseket.

Egy szó mint száz, rég örültem ennyire annak, hogy játékosok távoznak a Partizantól.

***

Eléggé méltatlan módon megfeledkeztem a kosárlabdacsapatról az elmúlt időben, pedig körülöttük is zajlott az élet rendesen. Először is, szinte az egész csapat távozott. A három amerikai, Jones, Wilson és Williams még a szezon végén elmentek, nekik ott lejárt a szerződésük. Aranitović és Cvetković a spanyol Manresa-hoz igazoltak, Murić Törökországba ment, Magdevski továbbra is kölcsönben az OKK Beograd-nál, Đumić a Sloboda Tuzlához írt alá. Vitkovacról és Veličkovićról egyelőre nem tudni semmit, a fotójuk viszont el lett távolítva a KK Partizan honlapjáról.
Akik maradtak: Adin Vrabac, Mihajlo Andrić, Miloš Koprivica és Vanja Marinković. Érkezett továbbá Branislav Ratkovica, Uroš Luković, a metalacos Đorđe Majstorović, az olimpiát is megjárt Stefan Birčević, valamint két amerikai, Frank Robinson és William Hatcher.

A photo posted by William Hatcher (@william_hatcher25) on




Ráadásul, ha lehet hinni a pletykáknak, Saša Pavlović is szeretne visszatérni.
A csapat most épp felkészülési meccseket játszik, aztán majd ősszel indulni fognak a frissen gründolt kosárlabda Bajnokok Ligájában.
Az ABA Liga október 1-jén fog kezdődni, két újonc lesz a bajnokságban, a macedón Karpoš Sokoli és a montenegrói Mornar BAR.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése