2016. augusztus 11., csütörtök

31. Nyári Olimpiai Játékok, Rio de Janeiro - ötödik nap, 2016. augusztus 10.

Ezt a napot inkább el kéne felejteni.
Az evezősök versenyeit megint nem tudták megrendezni a rossz idő miatt. Úgyhogy a Beđik-Vasić, illetve a Šljukić-Marjanović páros kelet-európai idő szerint csütörtök kora délután versenyezhet a 7-12. helyek valamelyikéért.
Update: vagy mégsem. Megint pocsék idő van Rióban, úgyhogy a futamokat közép-európai idő szerint 17:40-re halasztották.

A kosárlabdacsapat kikapott a franciáktól 75:76-ra. Nagyon nehéz első félidő után (első negyed: 17:26, második negyed: 36:40) a harmadik játékrészben átvették a szerbek a vezetést (60:57), de végül a franciák nyertek egy ponttal.

Bogdan Bogdanović arckifejezése mindent elárul

Bogdanović és Tony Parker

Saša Đorđević már csak a fejét fogja

Simonović vigasztalja Bogdanovićot a meccs után

Viktor Troicki ott volt, hogy szurkoljon a kosarasoknak, mellette Vlade Divac, a Partizan egykori kosárlabdázója, jelenleg a Sacramento Kings kosárlabdacsapat alelnöke

Viktor Troicki Vlade Divac és Novak Đoković társaságában

A kosárlabdacsapat a 4. helyen áll a csoportban. Még hátravan egy mérkőzés az amerikaiakkal, egy meg a kínaiakkal, és egyik sem lesz fáklyásmenet.

A vízilabdacsapat nagy meglepetésre kikapott a braziloktól 6:5-re. A statisztikákat elnézve fogcsikorgató mérkőzés lehetett. Az első negyed még simának tűnhetett (0:2 Szerbiának), aztán a félidőre 1:3-ból 3:3 lett. A harmadik negyedben már a brazil csapat vezetett (5:3), amit a szerbek kiegyenlítettek az utolsó játékrészben (5:5). Aztán 46 másodperccel a vége előtt a bírók befújtak egy büntetőt Brazíliának, ezzel nagyjából meg is pecsételték a szerbek sorsát. (Még Duško Pijetlović próbálkozott egy lövéssel, de a brazil kapus, mellesleg az a Slobodan Soro, aki valamikor a Partizan játékosa volt, de a brazilok időközben honosították, szóval Soro kivédte a lövését.)

Filip Filipović egyik próbálkozását blokkolják a védők, a háttérben Soro figyel

Dušan Mandić a labdával

A helyzet pedig az, hogy a szerb csapat rohadtul nem áll jól a csoportban. Utolsó előttiek és mindössze 2 pontjuk van. Csak a japánokat előzik meg. Még hátravan egy meccs az ausztrálokkal, egy meg a japánokkal, muszáj mind a kettőt megnyerniük, ha szeretnének továbbjutni.

(képek: Facebook/Olimpijski komitet Srbije)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése