2016. augusztus 28., vasárnap

FK Partizan - Rad 4:0 (szuperliga, 7. forduló)

Őszinte leszek: kutya nehéz lelkesedni egy olyan csapatért, ahol a fél játékosállományt simán pofán tudnám verni, mert nem érdemlik meg a Partizan mezét. (Mert tehetségtelenek, mert kutyaütők, mert másodrendűek, csak épp most valamiért - szerencse és/vagy a körülmények összjátéka miatt - felkapaszkodtak az uborkafára.) 4:0 ide vagy oda, nem tudok kicsattanni az örömtől.

Akik rendszeresen követik ezt a blogot, azok tudják, melyik játékos(ok)ról beszélek. Akik meg nem, azoknak úgyis mindegy.

A mérkőzés egy kisebb ünnepséggel kezdődött. Branko Vućićević, a Partizan pénztárosa szeptember elsejével nyugdíjba vonul, a csapat most búcsúzott tőle.


Utána meg úgy tűnt, bejön a "teljes letámadás az első 20 percben"-taktika. A 3. percben - ez volt a legelső helyzetünk - balról jött a beívelés, ziccer, Bozsinov befejelte. 1:0
Aztán a következő helyzet valamikor a 23. percben jött. A kettő között eltelt 20 percben futkározott a két csapat fel-alá, a Rad mintha egy leheletnyivel többet támadott volna, de helyzet egyik oldalon sem volt. Már itt feszült volt a hangulat a pályán, rugdosták egymást a játékosok. Evertonnak már a 18. percben ment a sárga lap.

Az ilyen meccseken jön elő az, hogy Everton valójában mekkora büdös nagy paraszt (és mennyire hasznavehetetlen). Leonardo meg egy idegbeteg állat, aki többet ordibál, mint amennyit labdába rúg.

Aztán a 23. percben, a második helyzetünknél újabb ziccer jött és sikerült is értékesíteni. Egy szöglet után Milenković befejelte. 2:0
A 32. percben viszont elszabadultak az indulatok. Az volt, hogy Leonardo kapta a labdát a Rad 16-osának a vonalánál, és meg is indult volna, de összecsattant a Rad egyik védőjével, már a 16-oson belül. A bíró nem ítélt 11-est.
Az ArenaSport a jelenetet többször, több szögből is visszajátszotta, kockáról-kockára. Megmondom őszintén, én sem tudnám megmondani, hogy ez mennyire volt 11-es. Az egyik kameraállásból úgy tűnt, hogy a védő bodycheck-kel állította meg Leonardot, tehát szándékos volt, ugyanakkor a másik állásból meg úgy tűnt, hogy Leonardo rohan bele az amúgy vétlen védőbe és hemperedik fel. Az ördög mindig a részletekben rejlik...
Egy szó mint száz, Simović bíró nem mutatott a 11-es pontra, hanem továbbot intett. A játék viszont nem ment tovább, mert mindenki egyszerre kezdett el mindenkivel ordibálni. A Partizan-játékosok 11-est reklamáltak, körülvették a bírót, meg később a tartalék játékvezetőt is.

Bozsinov mondja a magáét, Leonardo csak ott van, bár valószínűleg egy mukkot sem ért az egészből

Aztán Marko Nikolić is beszállt a vitába és ezt nagyon nem kellett volna. Nem tudni, mit mondott (vagy mit nem) a játékvezetőnek, de az biztos, hogy a bíró felmutatta neki a piros lapot és Marko Nikolićnak le kellett vonulnia a pályáról.


Ezen kívül volt még két szabadrúgás, egyik nekünk a 40. percben, másik a Radnak a 43.-ban, mindkettő kimaradt. Meg volt még két baromira feszült, ideges csapat, akik főleg egymást rugdosták a labda helyett.
A második félidőben volt a Rad kapusának az első igazi védése, amikor Bozsinov a 47. percben rálőtt. (Annyira azért nem volt veszélyes.) Rá egy percre Batest kiállította a játékvezető, miután felrúgta Evertont. Batesnek már volt egy sárga lapja, mehetett az öltözőbe duzzogni. Szabadrúgás a Partizannak, Leonardo állt a labda mögé, rálőtt, a kapus csak állt és nézett, 3:0
Aztán az 50. percben debütált a héten szerződtetett Uroš Đurđević, Bozsinov helyett jött fel.


Első labdaérintésre már neki is indult, rá is lőtt, de a kapus védett.
Az 55. percben volt - és maradt ki - a Rad talán legnagyobb helyzete.

Ezen kívül nem is nagyon volt más helyzetük, ez az igazság...

Mladenović kapott egy hatalmas labdát, nekiiramodott, mindenki lemaradt mögötte, tökegyedül felloholt a kapunkhoz, ott rálőtt, ajtó-ablak nyitva volt... és mellé. Utána még Đurđevićnek volt két próbálkozása, mindkétszer a kapus védett.
Nem mondom, hogy jól játszottunk, de most legalább nem volt az az idegtépő punnyadás, mint a korábbi meccseken. Ideges, feszült hangulatú volt a mérkőzés, talán emiatt sem volt olyan sok üresjárat. Támadtunk, a Rad be is szorult a 16-osa elé egy időre.
Már a 79. percben jártunk, a Partizan egymás után kapott vagy négy szögletet. Végül a negyediknél volt az, hogy a labda ide-oda pattogott a 16-oson belül, mint valami flipperben, aztán Radovićról szó szerint bepattant a hálóba. A világ legszarabb gólja volt, eskü, de bent volt. 4:0
A Radnak volt még egy nagyon vérszegény próbálkozása a 85. percben, aztán Stevanović is rálőtt már a vége felé, de mellément.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan stadion, Belgrád
Nézőszám: 4000
Vezette: Novak Simović (partjelzők: Olajos-Nagy Matija, Harmat Attila - tartalék játékvezető: Nemanja Gajdobranski)

FK Partizan: Kljajić, Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić, Everton, Marjanović, Leonardo, Mihajlović (Janković, 70.), Radović (Stevanović, 83.), Bozsinov (Đurđević, 49.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

FK Rad: Dejanović, Obradović, Ćulum, Đenić (Petković, 45.), Lutovac, Maraš, Mladenović, Jovanović, Bates, Veselinović (Vico, 51.), Stanojević (Petrović, 61.)
Vezetőedző: Nebojša Petrović

Gólszerzők: Bozsinov (3.), Milenković (23.), Leonardo (49.), Radović (79.)
Sárga lap: Everton (18.), Milenković (27.), Marjanović (37.), Đurđević (56.), ill. Ćulum (21.), Bates (38.), Veselinović (41.), Jovanović (56.)
Kiállítva: Marko Nikolić (34.) - reklamálásért, ill. Bates (48.) - második sárga lap

Tabella majd holnap lesz.

Update: a bajnokság jelenlegi állása
1. CZ 19 pont
2. Vojvodina 16 pont
3. Metalac 13 pont
4. Radnički Niš 13 pont
5. Spartak Subotica 12 pont
6. FK Voždovac 11 pont
7. FK Partizan 10 pont
8. Napredak 9 pont
9. Mladost 9 pont
10. Rad 9 pont
11. Novi Pazar 7 pont
12. Radnik 6 pont
13. FK Javor 6 pont
14. Čukarički 5 pont
15. Borac 5 pont
16. OFK Bačka 4 pont

(képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése