2016. augusztus 15., hétfő

31. Nyári Olimpiai Játékok, Rio de Janeiro - kilencedik nap, 2016. augusztus 14.

A kosárlabda- és a vízilabdacsapat lejátszotta az utolsó csoportmérkőzését. Az uszodában a pólósok egy simának tűnő meccs keretében 12:8-ra legyőzték a japánokat. Valójában egy lidérces álom lehetett. Az első negyed végén a japán csapat vezetett 2:5-re.
2:5-re. A szerbek ellen.
A világ- és Európa-bajnok szerbek ellen.
Tetszenek érteni.
Lefogadom, hogy Jakšić, Filipović, Mandić, meg a többiek ezt életük végéig emlegetni fogják. Mintha kb. az FK Partizan vezetne a Real Madrid ellen 3:0-ra a 30. percben. 
Fogalmam sincs, mi történhetett, nézegetem itt a statisztikákat, de semmi olyan, hogy kihagyott helyzet a szerbektől, vagy épp túl sok emberelőny a japánoknak. Valószínűleg valami nagyon súlyos vízi pankráció lehetett, a japán csapat meg eleve az esélytelenek nyugalmával szállt be a medencébe, tudták, hogy nekik már így is, úgy is véget ért az olimpia, úgyhogy akkor már bulizzanak egy jót.
A második negyedben fogcsikorgatva kiegyenlítettek a szerbek, de azt is úgy, hogy közel 6 percig az égvilágon semmi nem történt. Aztán kb. az utolsó két percben a szerb csapat bevágott három gólt. A harmadik negyedre aztán már végre-valahára átvették a vezetést (9:7), visszaállt a világ rendje, hogy aztán a végére 12:8-ra leiskolázzák a japánokat.
Fuhhh. (megkönnyebbült sóhaj)
Szóval, a vízilabdacsapat is továbbjutott a legjobb nyolc közé, holnap, azaz 16-án, itteni idő szerint 21:30-kor játszanak a spanyolokkal.
Mindent bele!!!

A kosarasok Kínával csaptak össze, meg is nyerték, ahogy kell, 90:64-re és továbbjutottak a legjobb 8 közé. Az még egyelőre nem dőlt el, hogy kivel fognak játszani a következő fordulóban.

A japánok elleni meccs után az egész vízilabdacsapat átrongyolt a kosárlabdacsarnokba, hogy szurkoljanak a fiúknak

Himnusz

Akarok én is egy ilyen zászlót, hol lehet szerezni/venni/kapni/lopni/rabolni?

Ollé!

(képek: Facebook/Olimpijski komitet Srbije)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése