2016. augusztus 17., szerda

31. Nyári Olimpiai Játékok, Rio de Janeiro - tizenegyedik nap, 2016-08-16

Megvan az első szerb olimpiai érem!!! És ráadásul aranyérem!!!
Óriási gratuláció és tisztelgés Davor Štefanek kötöttfogású birkózónak, aki a 66 kg-os súlycsoportban olimpiai bajnok lett!!!
A döntőben az örmény Migran Arutyunyant győzte le. Először az örmény vezetett 0:1-re, miután leszorította Štefaneket a szőnyegről, de a meccs vége felé megintették, ez a szerb birkózónak jelentett pontot. A szabályok értelmében döntetlen esetén az nyer, aki legutoljára kap pontot, az örménynek pedig már nem volt ideje javítani.

Štefanek az aranyéremmel

Himnusz közben

Ott van, bizony, ott a szerb zászló, legfelül...

Pózolás a fotósoknak. Egyedül a bronzérmes grúz Bolkvadze volt hajlandó együtt fotózkodni vele. Az örmény sportoló annyira kiborult a végeredménytől, hogy nem volt hajlandó még kezet fogni sem Štefanekkel. (Mintha az azeri sem lenne túl boldog.)

De Szerbia aranyérmes és ezt nem veheti el tőle senki

Ami pedig a Partizan sportolóit illeti, a pólósok Spanyolországgal csaptak össze a negyeddöntőben és úgy elverték őket, mint a négyfenekű dobot. Meglehetősen sima meccs volt, félidőben már 7:3-ra vezetett Szerbia. A harmadik negyedben a spanyolok feljöttek ugyan 7:5-re, de a szerbek a hajrában lemosták őket, 10:7 lett a végeredmény.

Filipović ünnepel

Mandić (a kép jobb oldalán) a partról biztatja a csapatot

Egységben az erő

A nap kérdése: hogy került oda az a jugoszláv zászló?...

(képek: Facebook/Olimpijski komitet Srbije)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése