2016. augusztus 20., szombat

31. Nyári Olimpiai Játékok, Rio de Janeiro - tizennegyedik nap, 2016. augusztus 19.

A férfi 50 km-es gyaloglás versenyszámban Vladimir Savanović a 42. helyen végzett az összesen 80 indulóból. A versenyt 49-en tudták befejezni,

innen is pacsi a másik szerb versenyzőnek, Predrag Filipovićnak, amiért ő is beért végül a célba

de a versenyzőket teljesen kikészítette a 32°C és a 80 %-os páratartalom. Csoda, hogy egyáltalán ennyien be tudtak érni a célba.

Elcsíptem egy interjút az egyetlen magyar befutóval, a 44. helyezett Venyercsány Bencével. Venyercsány arról számolt be - miközben a fülén szedte a levegőt -, hogy ez volt élete legnehezebb versenye, pokoli volt a hőség és az volt a legrosszabb, hogy körülötte sorban dőltek ki a többiek, olykor szó szerint, elájultak verseny közben. A többiek egyszerűen feladták (meg voltak néhányan olyanok is, akiket kizártak).

Hatalmas nagy tisztelgés minden versenyzőnek, de főleg Vladimir Savanovićnak, amiért be tudták fejezni a versenyt. Mindannyian bajnokok vagytok!
Itt pedig Savanović üzenete a szurkolóknak a verseny után.


Izjava Vladimira Savanovića nakon trke.
Posted by AK Partizan Beograd on Friday, August 19, 2016



Este pedig férfi kosárlabda elődöntő, Ausztrália-Szerbia.
A szerb válogatott pedig valami eszméletlen, hihetetlen játékkal lemosta Ausztráliát és 61:87-tel masíroztak be a döntőbe.
Első negyed: 5:16
Második negyed (félidő): 14:35
Az elődöntőben. Ausztrália ellen.
Olyan parádés játékkal, hogy a félidő vége táján még az is belefért, hogy Teodosić elhajítsa a labdát és aztán... ALLEEEEEY-OOOOP!...


Alley-up za Bogdana!
Posted by Partizane naš si ponos on Friday, August 19, 2016



És ez így folytatódott, egészen a végéig. Fantasztikus játék, kosárlabda-gála, az ausztrálok a végén már csak fanyar mosollyal asszisztáltak. A döntő vasárnap lesz, Szerbia az Egyesült Államokkal fog játszani az olimpiai bajnoki címért.

Mačvan is rendesen megszórta az ausztrálokat


Három az a három, bizony, mint az igazság



(képek: Facebook/Olimpijski komitet Srbije)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése