2016. augusztus 13., szombat

31. Nyári Olimpiai Játékok, Rio de Janeiro - hetedik nap, 2016. augusztus 12.

Pénteken volt két mérkőzés az olimpián, ahol Partizan-játékosok is szerepeltek. Az első mindjárt egy kosármeccs volt, ahol a szerb csapat nem kisebb ellenfelet kapott, mint az amerikaiakat.
Az a tény, hogy a hamburgerzabáló jenkik amerikaiak összevissza 3 azaz HÁROM ponttal voltak csak jobbak a szerbeknél, az azért nem semmi. 94:91-re nyertek, egy minden valószínűség szerint fogcsikorgató meccsen, és biztos vagyok abban, hogy ha bármelyik amerikai játékos rémálmában mondjuk újra Bogdanović vagy Mačvan vicsorgó, elszánt képét látja, akkor zokogva ébred és a párnáját harapdálja. Ahhoz képest, hogy a félidő 50:41 volt az amerikaiaknak és még a harmadik negyedben is 10 ponttal vezettek (72:62), Szerbia egy olyan finálét produkálhatott, amilyen a nagykönyvben meg van írva.

Bogdan Bogdanović

...és amikor Bogdanović úgy istenigazából beindul...

Nenad Beđik és Miloš Vasić eljöttek szurkolni a kosarasoknak

A kosárlabdacsapat most a 4. helyen áll a csoportban - jó lenne megtartani ezt a helyet, mert akkor sikerülne továbbjutni a legjobb 8 közé.
Az esti (itteni idő szerint kora hajnali) vízilabdameccsen a szerb csapat megszerezte első győzelmét az ausztrálok ellen. Az első negyed 2:2-vel zárult, a szerbek vezettek, az ausztrálok 6 másodperccel a vége előtt egyenlítettek ki. A második negyed már rázósabb volt, ott végig az ausztrálok vezettek, olykor két góllal is (2:4). A félidőben is ők álltak jobban (4:5). Aztán jött a harmadik negyed, egy nagyjából kiegyenlített pankráció, 6:6 lett a vége.
Aztán jött az utolsó negyed.
7:7 volt az elején.
Aztán meg már 10:7. Szerbiának. 3 perccel a meccs vége előtt valami fergeteges műsort adhattak elő. Az ausztráloktól egyetlen szépítő gólra futotta a legeslegvégén. 10:8-ra győzött Szerbia.

Filip Filipović tanítja a kicsiket: na nézzétek, gyerekek, ez itt a labda, úgy bizony. És így kell vele gólt lőni... (BUMM!!!)

Ünnepelnek a játékosok a győzelem után

Ott volt az egész kosárlabdacsapat, eljöttek szurkolni a pólósoknak

Szerbia most a 4. helyen áll a csoportban, még hátravan egy mérkőzés a japánok ellen.

(képek: Facebook/Olimpijski komitet Srbije)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése