2016. augusztus 18., csütörtök

31. Nyári Olimpiai Játékok, Rio de Janeiro - tizenkettedik nap, 2016. augusztus 17.

Hatalmas nagy gratuláció és tisztelgés Tijana Bogdanovićnak az ezüstéremért és Ivana Španovićnak a bronzéremért!
Bogdanović a női tae-kwon-do 49 kg-os súlycsoportjában csapott össze a döntőben a koreai Kim So-hui-jal - 18 évesen olimpiai döntőbe jutni már önmagában egy győzelem. A következő olimpián már meglesz az arany is :)

Tijana Bogdanović a dobogón

Ivana Španović női hármasugrásban 7.08 méterrel lett a harmadik, előtte két amerikai végzett, a többszörös világ- és olimpiai bajnok Tianna Bartoletta (7.17) és a szintén többszörös, fedettpályás és szabadtéri világbajnok Brittney Reese (7.15).

Ivana Španović bronzérmes ugrása

És most jöjjön a csúcs: a szerb kosárlabda-válogatott vérre menő csatában LEGYŐZTE a horvát válogatottat és bejutott az elődöntőbe!
Az első negyedben egyetlen ponttal vezettek a szerbek (19:20), a félidőre ez 38:32-re módosult.
Aztán jött a Raduljica-Bogdanović-Mačvan trió

PARTIZAN!!!

és felhozták Szerbiát 52:66-ra.
Az utolsó negyedben 61:72 után a horvátok fogcsikorgatva feljöttek 72:74-re. Ráadásul Bogdanović a vége felé ki is pontozódott. A horvátok ott lihegtek a szerbek nyakán (79:80). Az utolsó perc kizárólag a szabálytalanságokról, meg a szabaddobásokról szólt, a játék teljesen széttöredezett. Végül Szerbia nyert 83:86-ra úgy, hogy az utolsó találatok kivétel nélkül szabaddobásból születtek. (Tiszta ABA Liga-fíling...) Szerbia így bejutott az elődöntőbe, ahol Ausztráliával fognak játszani a döntőbe jutásért.





(képek: Facebook/Olimpijski komitet Srbije)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése