2016. szeptember 3., szombat

Hírek, hírek, hírek

A hányinger kerülget.
31 évvel ezelőtt hunyt el Dragan Mance. Átlagszurkoló egy csendes napra készülne, gyertyagyújtással, emlékezéssel, régi videókkal.
Ugyan már.
Átlagszurkoló megnyitja a híroldalakat és vagonszám kezd dőlni a trágya és a hulladék. Nesze neked, csendes megemlékezés.
Kezdjük is rögtön a futballal.
A csapat elnöksége újra összegyűlik, hogy ismét megkíséreljen elnököt választani a jelenleg átmeneti elnökként regnáló Ivan Ćurković helyett.
Állítólag az egész már rég le van vajazva és a jelenlegi vezetés suttyomban beültette az elnöki székbe az eddigi elnökhelyettes Milorad Vučelićet. A szeptember 12-én (vagy 14-én) tartandó elnökválasztás már merő formaság lenne. Persze az egész még nem hivatalos, de nagyjából fix egyesre vehető. A mondo.rs szerint a másik jelölt Nenad Bjeković körül szép lassan elfogyott a levegő, miután a vezetőség gondosan eltávolított mindenkit, aki neki adta volna a voksát. Ćirković csak annyit fűzött hozzá: Vučelić sokkal jobb jelölt, mint ő. (Ćirković nagy valószínűséggel nem fog indulni az elnöki posztért.)

Azt most ne fejtegessük, hogy ezért a nyilatkozatért vajon mit kaphatott cserébe a jelenlegi vezetéstől. 

Meg úgy az is érdekelne, amit a Mondo megszellőztetett, hogy állítólag a szurkolók is Vučelićet támogatnák Bjeković ellenében. Szívesen a szemébe néznék ezeknek az állítólagos szurkolóknak (már ha nem ordas kamu az egész), továbbá szeretném látni mindegyiknek a pecséttel ellátott pszichiátriai igazolását, hogy épelméjű.

***

Aleksandar Džikić állítólag nagyon azon gondolkodik, hogy feláll a KK Partizan kispadjáról. A vezetőedző a hírek szerint belefáradt az örökös bizonytalanságba, a folyamatos nyomásba, de legfőképp a kettős mércébe, amit a Partizannal szemben folyamatosan alkalmaznak. A források azt rebesgetik, hogy akkor merült fel ez a gondolat Džikićben, amikor kiderült, hogy mégiscsak lesz szerb csapat az Eurocup-sorozatban.

Eredetileg a Partizan indult volna az Eurocup-ban, de a Szerb Kosárlabda Szövetség kijelentette, hogy amennyiben a Partizan indul, úgy ki fogják zárni a csapatot a szerb bajnokságból. A Partizan végül visszavonulót fújt - közben a FIBA-val is ment a csatározás -, majd úgy döntöttek, hogy a most induló kosárlabda Bajnokok Ligája lehetne egyfajta mentőöv a csapatnak. 

És ez a csapat nem más... mint az FMP!
Köszönjük, Čoki, köszönjük, KSS!
Egy percig sem csodálom, hogy Aleksandar Džikićnek itt lett elege. Azt csodálom, hogy egyáltalán idáig bírta.
Mi több, Džikićnek állítólag már az utódja is megvan, ez pedig nem más, mint Miroslav "Muta" Nikolić, aki jelenleg a szerb férfiválogaott másodedzője.

Miroslav Nikolić
(kép: zurnal.rs)

Enyhe öröm az ürömben, hogy közben új játékos érkezett a kosarasokhoz, a 22 éves Stefan Pot, aki már be is mutatkozott a Besiktas elleni edzőmeccsen, amelyet a Partizan nyert 83:77-re.

Stefan Pot
(kép: mondo.rs)

Egyelőre ennyi.

***

Most pedig mindenki feláll és egy percig némán tiszteleg.
A legendák mindig velünk vannak. A szívben, az emlékekben, a képeken, a videókon és a házak falain.
Dragan Mance - † 1985. szeptember 3.

(a szerző felvétele)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése