2016. szeptember 18., vasárnap

152. örökrangadó: FK Partizan - Crvena Zvezda 1:0 (szuperliga, 9. forduló)

GYŐZTÜNK!!!!!

Mekkora meccs volt már, édes Istenem.

Jönnek a csapatok kezdésre
(kép: partizan.rs)

Cserepad
(kép: Facebook/partizan.net)

A stadionon kívül ilyen látványt nyújtott a déli tribün
(kép: kurir.rs)

...belülről pedig ilyet
(kép: Facebook/partizan.net)

És a meccs még el se kezdődött
(kép: partizan.rs)

A két csapat egymásnak esett, szó szerint. Szikrázó kezdés volt, az első 10 perc hatalmas harcot hozott, ami helyenként kimondottan látványos volt. A játékosok nem kímélték sem magukat, sem egymást, rengeteg volt a becsúszás, belemenés, letalpalás, anyázás, üvöltözés egymással meg a bíróval. Szóval igazi rangadó-hangulat volt.
Az első helyzet a 10. percben volt. Szabadrúgást kaptunk a Zvezda 16-osánál, miután Ristić durván lerúgta Jevtovićot. 

Páran 11-est reklamáltak, de az ArenaSport lassítása azt mutatta, hogy a szabálytalanság hajszálpontosan a 16-os vonalán kívül esett. Ha Ristić csak egy fél pillanattal később csúszott volna be, már a büntetőterületen belül lettek volna.

Leonardo futott neki a labdának, rá is lőtte, és már gólt ordított az egész stadion, de végül a labda elkerülte a bal kapufát, talán ha fél centivel.

(kép: hotsport.rs)

A Zvezda egyszer sem tudott eljutni a 16-osunkig. Az a helyzet, hogy a védelmünk csúcsra járatta magát. Szanaszét blokkolták az ellenfél összes próbálkozását. (Már ha a Zvezda egyáltalán feljutott a Partizan 16-osáig. Már ha.)

Gregor Balažic ismét a védelem tengelye volt, pont mint a régi szép időkben
(kép: partizan.rs)

Nagyon nagy harc folyt a pályán, de helyzet annál kevesebb volt. A 22. percben Đurđević lőtte rá a labdát messziről, a kapus elkapta. A 25. percben megint Đurđević próbálkozott. Lerázta a folyton a nyakán lógó védőt, majd kb. 16 méterről rá is lőtt, nem sokkal ment mellé.

Đurđević fantasztikus teljesítményt nyújtott a meccsen. De nemcsak ő. Az egész csapat hihetetlenül kitett magáért.

Đurđević, miközben a nyakán ott liheg az ügyeletes védő
(kép: hotsport.rs)

A 27. percben is volt egy helyzetünk. Egy szabadrúgás után Leonardo kapta a labdát, tovább is küldte egyből Đurđevićnek. Đurđević rálőtt, egyenesen az oldalhálóba.
Ezekben a percekben a Zvezda teljesen defenzív futballra kényszerült. A Partizan játékosai pedig bátrak voltak, harcosak, futottak, támadtak, egy percig sem volt üresjárat. 
A 29. percben tudott először eljutni a Zvezda a kapunkig úgy, hogy Kljajićnak is közbe kellett avatkoznia. Srnić lőtt rá jobbról, éles szögből, Kljajić szögletre paskolta a labdát.
A következő néhány percben a Zvezda birtokolta többet a labdát, más kérdés, hogy sokszor csak gurigáztak hátul. A Partizan védelme teljesen összezárt. A Zvezda erőlködött, de helyzet nem lett belőle (legfeljebb aranyér). A 33. percben végül Ruiz rálőtt, de megpattant a lövés egy védőn, Kljajićnak meg sem kellett erőltetnie magát, egyenesen a kezébe hullott a labda.

Filip Kljajić
(kép: partizan.rs)

A Zvezda erőlködött tovább, ment a fogcsikorgatás, de nem tudtak mit kezdeni a védelmünkkel. 
Közben a tribünön fantasztikus koreográfiát csináltak a szurkolók.

 Megemlékezés az elhunyt szurkolótársakról
(kép: hotsport.rs)


A Partizan pedig támadott. Sokkal többet voltunk a Zvezda 16-osa körül, mint ahogy ők egyáltalán átjutottak a mi térfelünkre. Ez egyszer sikerült, a félidő legutolsó percében, amikor Petković lőtt rá 16 méterről, de Kljajić simán kivédte.

Koreográfia az első félidőből
(kép: partizan.rs)

A második félidőre a Zvezda felszívta magát. Az 50. percben a gaboni Kanga lőtt rá 18 méterrről egy kontratámadás után, Kljajić simán védte.

Irtózatosan szar vicc, tudom, de muszáj. Zsebibaba az öltözőben maradt? Remélem, Micimackó azért Partizan-szurkoló...

Az 52. percben Ristić cselezgetett a bal oldalon, majd beívelt középre Vieirának, a portugál viszont lendületből kirúgta a labdát a stadionból. Három perccel később Ruiz passzolt volna középre, ott Srnić várta a labdát, de a bíró lefújta az akciót les címén. 

A lassításból kiderült, hogy nem volt les, Srnić egy fél lépéssel hátrébb volt a védőnél. Túl sokat nem számított, mert Srnić ugyan rálőtt, de akárcsak az előbb Vieira, ő is kilőtte a labdát a tribün felé.

Egy perccel később ugyanez ismétlődött meg a túloldalon, Đurđević volt lesen.
Az 59. percben Stevanović ívelt be jobbról. Đurđević ráfejelt és telibe találta a keresztlécet. A 62. percben Zsebibaba Kanga lőtt rá megint, laposan, kb. 18 méterről, jócskán mellé. Fogcsikorgató küzdelem folyt, itt már kevésbé volt látványos, de annál harciasabb. A játékosok sokat futottak és nagyon sokat küzdöttek mind a két oldalon. A 74. percben megint Đurđević lőtt rá, fölé.

A 77. percben beállt Saša Ilić
(kép: partizan.rs)

Saša Ilić érkezésével egy kicsit felgyorsult a játék. Folyamatosan támadtunk, helyzeteket viszont nem nagyon sikerült kidolgozni, egészen a 86. percig. Ott a csapat egészen megtáltosodott. Leonardo száguldott fel a bal oldalon, fantasztikus szólót vágott le, cselezett, végül a védők lekapcsolták. De egy percre sem álltunk meg. A Zvezda beszorult a büntetőterületére, a Partizan pedig mint egy tank gőzhenger, megállás nélkül kereste a rést a Zvezda védelmén. A 89. percben a védőik tisztázni akartak, ki is rúgták a labdát, az viszont Saša Ilić elé hullot. A Kapitány beküldte középre Đurđićnak, Đurđić továbbfejelte az érkező Leonardonak, Leonardo pedig egy fantasztikus, ollózó kapáslövéssel hatalmas bombagólt vágott a háló kellős közepébe. 

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!

1:0!!!!!!!!!

A 89. percben!!!!!!

Leonardo kapásból, ollózva ráküldi...
(kép: Facebook/Partizane naš si ponos)

...és már mehet is ünnepelni

Te lőtted a gólt, te bizony 
(képek: hotsport.rs)


Aki rendszeresen követi ezt a blogot, az tudja, hogy idáig finoman fogalmazva sem volt nagy véleményem Leonardoról. Most viszont a brazil hihetetlenül kitett magáért. Lőtt egy káprázatos, fantasztikus gólt a 89. percben, eldöntve ezzel a rangadót, emellett végig a mérkőzésen futott, loholt, passzolt, közben folyamatosan rugdosták őt a Zvezda játékosai. Csak így tovább!
Đurđićnak pedig kalaplengetés és respect nemcsak a fantasztikus gólpasszért, hanem azért is, mert végig, amíg a pályán volt, futott és részt vett a támadásokban. Nyoma sem volt a korábban szinte labdafóbiás Đurđićnak, ezen a meccsen egy bátor, harcias, elszánt és csapatjátékos Đurđić volt a pályán.
Szép volt, fiúk!!!

Nikola Đurđić
(kép: partizan.rs)

Még a 90+2. percre maradt egy utolsó támadás. A Zvezda megindult egy kontrára, Kanga küldte előre Ruiznak a labdát. Kljajić kifutott a kapuból, Ruiz kicselezte és rálőtt. A fél világ a szívéhez kapott 

Átlagszurkoló sikoltozva kaparta a padlót

Kljajić viszont visszaloholt és egy fantasztikus vetődéssel elkapta a labdát. 

(kép: partizan.rs)

Aztán a 94. perc végén Mažić bíró lefújta a találkozót.
NYERTÜNK!!!
NYERTÜNK!!!!!!
Lehetett ünnepelni.
Megérdemelték.
Megérdemeltük.


(képek: partizan.rs)


(képek: hotsport.rs)

(kép: partizan.rs)


A SOS Kanal 37 perces összefoglalója:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 25 000
Vezette: Milorad Mažić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Srđan Milutinović - alapvonali asszisztensek: Igor Stoilković, Marko Popović)

FK Partizan: Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Mihajlović (A. Stevanović, 46.), Everton, Jevtović, Leonardo - Bozsinov (Đurđić, 67.), Đurđević (S. Ilić, 77.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Crvena Zvezda: Manojlović - Petković, Le Tallec, Luković, Ristić - Donald, Poletanović, Srnić (Anđelković, 85.), Kanga, Ruiz - Vieira (Plavšić, 70.)
Vezetőedző: Miodrag Božović

Gólszerző: Leonardo (89.)
Sárga lap: Balažic (17.), Jevtović (23.), Vulićević (83.), ill. Ristić (11.), Ruiz (30.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Vojvodina 23 pont
2. CZ 22 pont
3. Radnički Niš 17 pont
4. FK Partizan 16 pont
5. Spartak Subotica 16 pont
6. Mladost 15 pont
7. Metalac 14 pont
8. Napredak 13 pont
9. Rad 11 pont
10. FK Voždovac 11 pont
11. Radnik 9 pont
12. Novi Pazar 8 pont
13. Javor 8 pont
14. OFK Bačka 7 pont
15. Čukarički 5 pont
16. Borac 5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése