2016. szeptember 23., péntek

RK Partizan - Vojvodina 27:26 (szuperliga, 3. forduló)

Mea culpa. Kis híján megfeledkeztem erről a mérkőzésről. Még szerdán volt, igen, hajszálpontosan a kupameccsel egy időben, nem tudom, hogy ki találta ki ezt így, de sok szeretettel puszilom, mert nagyon jó meccs lehetett, gyanítom, hogy a szezon (egyik) legjobbja.
A sportuzivo.tv mindenesetre közvetítette a mérkőzést és kb. az első fél órát sikerült is nézni. Nem volt egyszerű meccs, nagyon nem. Legalábbis akkor még nem. Meg - a statisztikákat elnézve - úgy egész végig sem. A Vojvodina vezetett, folyamatosan, állandóan. Az elején még befigyelt egy 3:2, de a vajdaságiak 3:5-re fordítottak.
Aztán 4:10 lett.
Küzdöttek a fiaink. A szívüket-lelküket kirakták a pályára. A Vojvodina kapusa viszont mindent kivédett. Akármi legyek, ha nem cikáztak a képén ilyen gonosz kis vigyorok közben. De a mi fiainkat még ez sem tartotta vissza.
10:12. Aztán 12:13. Csúcsra járattuk magunkat, annyira, hogy két perccel a vége előtt 13:15 volt, és a félidőre sikerült kiegyenlíteni. (15:15)
A második félidő első felében továbbra is előnyben volt a Vojvodina, de most már nem engedtük, hogy meglépjenek. Legfeljebb 2-3 gól volt az előnyük, aztán a 49. percben Stevanović góljával kiegyenlítettünk (22:22), majd Živković megszerezte a vezetést!!! (23:22) És nem volt kegyelem. Stevanović lőtt megint (24:22).
A hajrá eszméletlen csatát hozhatott. 53. perc, a Vojvodina feljön 24:23-ra. Živković egyből válaszol is rá (25:23). A Vojvodina fogcsikorgatva kiegyenlít (25:25). Sőt, az 57. percben átvették a vezetést (25:26). Utolsó előtti perc. A végig fantasztikusan játszó Kukić kiegyenlít (26:26). És utána, szinte azonnal, még ugyanabban a percben a Kapitány megszerzi a győztes gólt. 27:26, szólhat a végét jelző duda, MEGNYERTÜK! Szép volt, fiúk!
A meccs hőse Lazar Kukić lett hat góllal. Utána egyből hárman is következnek 5-5 találattal: Nemanja Živković, Darko Stevanović és Igor Mršulja. Vuk Milenković és Andrija Đuričić két-két gólt lőttek, Nikola Ivanović és Aleksa Maksić egyet-egyet.
Ui.: Remélem, hogy fel fogja tölteni a sportuzivo.tv ezt a meccset Youtube-ra. Érdemes lesz (újra) megnézni. (Ha feltöltik, idelinkelem.)

Darko Stevanović zúdítja rá

Ünnepel a kispad

Mršulja kapitány és az ő ellenállhatatlan bombalövései

Nem jut messzire a Vojvodina játékosa: Pižurica (13) és Perunčić mindent látnak

Milenković ha kell, még a földön fekve is belövi

Teljesen megérdemelt ünneplés a végén

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 5 pont
2. Šamot 65 5 pont
3. Dinamo 4 pont
4. Spartak Vojput 4 pont
5. Sloga 4 pont
6. Vojvodina 3 pont
7. Požarevac 2 pont
8. Partizan 2 pont
9. Morava 2 pont
10. Metaloplastika 2 pont
11. Rudar 1 pont
12. Jugović 0 pont

(képek: Facebook/Super Rukometna Liga Srbije)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése