2016. szeptember 26., hétfő

Metalac - FK Partizan 0:1 (szuperliga, 10. forduló)

Szilajul kikocogtunk a Gornji Milanovac-i stadion gyepére, Everton már egyből az első percben a kapura zúdította a labdát (mellé). És így is folytattuk. Mindkét csapat lendületesen kezdett, és lelkesen fasírozták egymást.
Iszonyat sok volt a durvaság. De úgy, hogy a Partizan gyúrója meg a csapatorvosa annyit futkározott ezen a meccsen fel-le a pályáról, amennyit máskor egy egész szezonban se.

Itt éppen Miletić darabkáit szedegetik össze

Aztán a Metalac is bepróbálkozott egy-egy helyzettel, már amikor épp nem a Partizan játékosait aprították. A 4. percben már okoztak egy kavarodást a kapunk előtt, közben Leonardo megkapta a kullancsát védőjét, aki aztán végig a meccsen ott lógott a brazil nyakán. Kljajićnak aztán a 7. percben már közbe is kellett avatkoznia, Caicedo jobbról érkező beívelését védte ki. A 11. percben egy távoli lövést szedett le. Ebből indultunk egy kontratámadásra. Janković adta be középre, Leonardo elől tisztáztak a védők az utolsó pillanatban, de a labda még nálunk volt. Nyomás alatt tartottuk a Metalac kapuját, de végül nem sikerült kapura lőni.
Közben Janković két percen belül kétszer is a földre került, mindkétszer elég fájdalmas arccal fetrengett a földön.

Ez nem Janković napja volt, amelyik Metalac-játékos a közelébe került, az mind felrúgta vagy lekönyökölte

A Metalacnak két helyzete is lett egymás után, egyik a 17., a másik a 18. percben. Először Rovčanin lőtt rá messziről (fölé), utána Jovanović próbálkozott egészen közelről (szöglet lett a vége). Nekünk két szabadrúgás jutott, először a 23. percben. Leonardo lőtte, 20-22 méterre a kaputól, a labda végigpattogott a 16-oson belül, mindenki lemaradt róla, majd kigurult az alapvonalon. Utána a 30. percben, megint Leonardo lőtte. A kapus hatalmasat védett, Leonardo visszakotorta, Đurđević ráfejelt, a kapus elkapta. A 35. percben aztán a Metalacnak lett helyzete, az volt a nagy szerencsénk, hogy Caicedo lemaradt a jobbról érkező beívelésről.

Azt vettem észre, és baromi jólesett látni, hogy kezdünk CSAPAT lenni. Van csapatmunka. Van összhang. Nem 11 játékos őgyeleg össze-vissza a pályán, amerre a szeme lát, hanem odafigyelnek egymásra és főleg összehangoltan csinálják. Ezt így rohadt jó lenne tovább is így csinálni, fiúk!

Közben a pályán jó darabig csak ilyen csontzene folyt, futball annál kevesebb. Végül a 42. percben Jevtović zúdított egy távoli lövést a Metalac kapujára, a kapus védett. Utána a 44. percben Janković egy fantasztikus cselt csinált, a Metalac játékosa - nyilván elismerésképp - jól lerúgta. Az egész Partizan-kispad felpattant, mindenki ordibált, látszott, hogy a bíró nem igazán ura a helyzetnek, végül sárga lapot adott - Evertonnak.

Pedig a brazil most kivételesen az égvilágon semmit nem csinált. 

Janković, amikor éppen ő rúgja a labdát (és nem őt rúgja az ellenfél)

A második félidőben egyből egy sor helyzettel indítottunk. Đurđić fejelt rá a 47. percben (fölé), egyből utána Leonardo lőtt kapura (kapus kivédte), aztán megint ő az 51. percben egy távoli lövéssel (fölé). Az iram kicsit lelassult, de a két csapat semmivel sem volt kevésbé harcos, vagy éppen durva. A Metalacnak az 56. percben volt egy helyzete, Jovanović lőtte fölé. Utána rögtön Đurđić próbálkozhatott újra, föléfejelte.
Majd a 61. percben Leonardo nemes egyszerűséggel ellopta a labdát a Metalac játékosától. Megindult a kapu felé, szlalomozott egyet, majd 20 méterről egy hatalmas bombagólt vágott. 0:1

Leonardo rálő...

...labda a kapuban, a Metalac játékosának az egész testtartása önmagáért beszél

Saša Ilić épp be akart volna állni csereként, egészen biztosan nem bánta, hogy egy kicsit még várnia kell (addig is lehetett ünnepelni)


Innentől kezdve nem nagyon történt semmi. Erőlködés volt, a Metalacnak nem volt semmi ötlete, mármint azon kívül, hogy a Partizan játékosait fasírozták tovább. Iram annyira nem volt, támadás se igazán. A 78. percben viszont Đurđević bődületes helyzetet hagyott ki. Miletić küldte be a labdát középre, ott Đurđević eskü, csak három lépésre volt a kaputól és mellélőtte. Utána még Mitrović küldött egy legalább 30 méteres bombát a kapunkra, mellé. Aztán már csak annyi volt, hogy Janković helyett Đurđevićet aprították a Metalac játékosai (Janković lejött a 81. percben). Leonardo is megkapta a maga "csomagját", az volt a mázli, hogy amúgy is le kellett jönnie, mert Mihajlović érkezett csereként, úgyhogy az orvosi stáb hathatós támogatásával ledöcögött a pályáról. Még a legeslegvégén Đurđević próbálkozott, de a kapus védett.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Metalac stadion, Gornji Milanovac
Nézőszám: 3000
Vezette: Milan Ilić (partjelzők: Milan Minić, Ivica Stojanović - tartalék játékvezető: Danilo Grujić)

Metalac: Belić, Nikodijević, Simović, Otašević, Bondarenko, Panić, Mijić (Mitrović, 77.), Rovčanin (Tomić, 67.), Jovanović, Stojanović, Caicedo (Mladenović, 67.)
Vezetőedző: Nenad Vanić

FK Partizan: Kljajić, Vulićević, Balažic, Miletić, Jevtović, Everton, Janković (A. Stevanović, 81.) Leonardo (Mihajlović, 87.), Đurđević, Đurđić (S. Ilić, 62.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerző: Leonardo (61.)
Sárga lap: Otašević (22.), Jovanović (65.), Panić (82.), ill. Đurđević (39.), Everton (44.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 25 pont
2. Vojvodina 23 pont
3. Radnički Niš 20 pont
4. FK Partizan 19 pont
5. Mladost 18 pont
6. Napredak 16 pont
7. Spartak Subotica 16 pont
8. Metalac 14 pont
9. FK Voždovac 14 pont
10. Rad 12 pont
11. Javor 9 pont
12. Radnik 9 pont
13. Novi Pazar 8 pont
14. OFK Bačka 7 pont
15. Čukarički 6 pont
16. Borac 6 pont

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése