2016. október 2., vasárnap

Mornar Bar - KK Partizan 57:58 (ABA Liga, 1. forduló)

Hát, elkezdődött a kosárlabdaszezon is.


Vadiúj csapat, vadiúj remények, Mihajlo Andrić végre visszatért és Novica Veličković is a csapatnál maradt.
Aztán elkezdődött a meccs és valahogy nagyon nem akart beindulni a szekér. 8:2-re vezettek a hazaiak, nagyon sok helyzetet kihagytunk, jobban mondva, a montenegróiak szanaszét blokkolták a próbálkozásainkat.


12:2, aztán 14:4. Nem működtünk... Hatcherre technikait fújtak, Andrić a 7. percben már a 2. faultját kapta. És még az sem segített, hogy Veličković is beállt. Szórt ugyan egy kosarat (14:6), de közben a csapat szorgalmasan gyűjtögette a faultokat. 18:10 lett a negyed vége.

Adin Vrabac

A második negyed legelején Ellis kétszer is blokkolta Veličkovićot. Ez a videó itt csak ízelítő, utána ugyanezt eljátszották még egyszer.


Erőlködtünk. A Mornar aggresszíven játszott, igazából ennyi volt az egész. Mi meg... nos, mi meg nem. Álmos játékkal, fogcsikorgatva próbáltuk valahogy feltartóztatni őket, sikertelenül (22:10). Aztán végül Marinković hárompontosa felrázta kicsit a társaságot (22:17). Hatcher és Robinson kiegyenlítettek (24:24), Hatcher büntetőjével a vezetést is átvettük (24:26). Valamennyire magunkhoz tértünk, de nem tartott sokáig a jólét. 16 másodperccel a vége előtt a Mornar visszavette a vezetést (28:27), ez meg is maradt félidei eredménynek.

Stefan Pot iramodik meg a labdával

A harmadik negyedben pedig elkezdődött az az idegtépő valami, ami aztán az egész hátralévő mérkőzést jellemezte, ez az "egyet ide, egyet oda"-játék. Hol az egyik csapat vezetett, hol a másik. Nem bírtak egymással. Legfeljebb 3-4 pont volt a különbség. Erőlködés volt, harc volt, találat már nem annyira. Mindkét csapat csúcsra járatta a védelmet, de valahogy egyik oldalon sem volt igazán meggyőző a játék képe. 43:42-re vezetett a Mornar az utolsó játékrész előtt.

Andrić és Luković (55) igyekeznek blokkolni a Mornar játékosát. Bal oldalon Robinson figyel (5), Vrabac (7) Wallerrel birkózik

A fináléban nagyjából ugyanez volt. Harc, erőlködés, izzadság, aztán 57:56-nál Ratkovica úgy összecsattant a palánk alatt az egyik hazai játékossal, hogy ott maradt a parketten fekve (végül feltápászkodott és kitámolygott a kispadra). Aztán a végén Veličković eldöntötte a meccset.


Összefoglaló:


KK Mornar Bar: Jones (14), Krstić (3), B. Radunović (8), Vujošević, Čalić (2), Mijović (6), M. Radunović, Pantić, Dickerson (4), Ellis (5), Hadžibegović, Waller (15)

KK Partizan: Robinson (2), Ratkovica (7), Vrabac (2), Marinković (9), Veličković (8), Majstorović (5), Birčević (3), Koprivica, Andrić (3), Hatcher (11),  Pot (2), Luković (6)

Tabella majd holnap lesz, még hátravan egy meccs a fordulóból.
Update: a bajnokság állása az 1. forduló után:
1. Budućnost 4 pont*
2. Zadar 3 pont*
3. CZ 2 pont
4. Krka 2 pont
5. Cibona 2 pont
6. Mega Leks 2 pont
7. Partizan 2 pont
8. Union Olimpija 1 pont
9. Mornar Bar 1 pont
10. FMP 1 pont
11. Cedevita 1 pont
12. Igokea 1 pont
13. Karpoš 1 pont
14. MZT Skopje 1 pont

A *-gal jelzett csapatok már lejátszották a 2. fordulót.

(képek: aba-liga.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése