2016. október 23., vasárnap

FK Partizan - Radnički Niš 1:1 (szuperliga, 13. forduló)


A mérkőzés 5. percében Everton szabályosan elbotlott a labdában és akkorát esett, hogy le kellett utána cserélni.



Kljajić a 10. percben mozdult meg először, akkor is csak annyi volt, hogy kiszaladt elkapni a labdát.
Ezzel így nagyjából ki is merült az első 15 perc történése. Egy közepes magyar bajnokira emlékeztetett a meccs.
Sőt, a 16. percben a vendégek is cserélni kényszerültek, Stojanović bicegett le a pályáról, megsérült ő is.
A 17. perc hozta az első veszélyesebb helyzetet, Leonardo adta be a labdát balról, de Đurđićot megelőzte a kapus.
A 27. percben jött a következő akció, Đurđević kapta volna a labdát, de a kapus megint gyorsabb volt.

Egészen elszomorítóan ötlettelen futballt játszottunk. Ment a rohangálás fel-alá, a labdát is birtokoltuk, de egy normális helyzetet sem tudtunk összehozni. A Radnički úgyszintén. 

A 31. percben a semmiből szerzett vezetést a vendégcsapat. Szabadrúgást kaptak jó 25 méterre a kaputól jobbra. Arsić beívelte, Kljajić rámozdult, védett is, de a labdát ugyanazzal a mozdulattal ki is ejtette a kezéből. És mielőtt ő vagy a védők elérték volna, érkezett Pavkov és bevágta. 0:1
A félidő legvégére maradt néhány próbálkozás. A hosszabbítás 3. percében Kljajić védett egy jobbról érkező lövést, majd a Radnički védelme orbitális hibát vétett, de Đurđević is, majd Đurđić is kihagyta a helyzetet.

Stevanović volt a mezőny egyik legjobbja, végig rengeteget futott és amennyi támadást össze tudtunk hozni, abban szinte mind részt vett 

A második félidő elején gyorsan kiegyenlítettünk. A 48. percben egy szöglet utáni kavarodásban Đurđić szabályosan bekotorta a labdát a hálóba. 1:1




A 61. percben tudtunk egy újabb veszélyes helyzetet összehozni, a Radnički védői majdnem a gólvonalról fejelték ki a labdát.

Az eltelt időben nemigen történt semmi, legfeljebb annyi, hogy a Radnički remekül alkalmazta a lestaktikát. Nem mintha olyan sokszor kerültünk volna a kapujuk közelébe, de amikor néha mégis sikerült, már egyből lengetett is a partjelző, a bíró meg lefújta. Ráadásul az összes lassítás egyértelműen mutatta mindegyik akciónál a lest. Nehéz, nyögvenyelős volt a második félidő is.

A 70. percben Đurđević hagyott ki hatalmas helyzetet. Marjanović küldte be a labdát balról, Đurđević ráfejelt, a kapus éppen hogy bele tudott piszkálni, de így is mentett. A 74. percben aztán a Radnički egyik játékosa fejelt rá, teljesen egyedül volt, az összes védő lemaradt, Kljajić elkapta. Egy perc múlva már mi hagytuk ki a soron következő helyzetet... Először centikkel ment mellé, végül szögletet kaptunk, amit aztán Balažic fejelt rá, fölé. A 78. percben, újabb szöglet után Ostojić fejelt rá, a kapus a gólvonalról mentett.

A 79. percben érkezett Saša Ilić. Ez volt a 792. alkalom, hogy magára ölthette a Partizan mezét, ezzel ő az abszolút rekorder

Az utolsó kb. 15. percre kicsit felpörgött a mérkőzés, egyre több helyzet volt és ezek egyre veszélyesebbek voltak. A 84. percben Arsić küldte be a labdát balról, Kljajić elkapta. Két perccel később Jevtović lőtt rá messziről, a kapus leszedte. A 89. percben Pavkov lőtt az oldalhálóba. Még ugyanabban a percben Marjanović esett nagyot a 16-oson belül, de a bíró nem fújt 11-est (lassítás meg nem volt).
A hajrában Bozsinov még kihagyott két helyzetet (az elsőnél lesen volt, a másodiknál - szokás szerint - közvetlen közelről lőtte a labdát az égbe), aztán a legeslegvégén egy utolsó szabadrúgást kaptunk, amit Ostojić fejelt volna rá, de a kapus megelőzte.
Taps, éneklés nem volt a végén a szurkolók részéről, csak szórványos fütty.

Csalódott tartalékjátékosok baktatnak vissza az öltözőbe a meccs végén

Balažic sem boldog

Valami nagyon nem működik. Hiába próbál Marko Nikolić életet lehelni a csapatba, hiába a győzelmek, valami továbbra sem az igazi. A mérkőzéseken minimalista, lélektelen játék van, nincsenek a csapatban húzóemberek vagy akár egyéniségek. A legtöbb játékos teljesítménye hullámzó, egy kezemen meg tudnám számolni az egyenletesen teljesítő embereket. A nézőszám pedig önmagáért beszél... Hiába vagyunk harmadikak a tabellán, ha a stadion folyamatosan kong az ürességtől.



Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 3000
Vezette: Kis-Csepegi Róbert (partjelzők: - Dejan Petrović, Dejan Potočan -  tartalék játékvezető: Novica Anđelovski)

FK Partizan: Kljajić, Vulićević, Balažic, Ostojić, Miletić, Jevtović, Everton (Marjanović, 12.), A. Stevanović, Leonardo, Đurđić (Bozsinov, 68.), Đurđević (S. Ilić, 79.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Radnički Niš: Bajić, Bulatović, Stojanović (Mitrović, 17.), Pavkov, Arsić, Petrović, Mrkić (Ignjatović, 85.), Stanojević, Jovanović (Apostolović, 88.), Stanković, Radivojević
Vezetőedző: Milan Rastavac

Gólszerzők: Đurđić (48.), ill. Pavkov (31.)
Sárga lap: Jevtović (18.), Leonardo (90.), ill. Stanojević (9.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 32 pont
2. Vojvodina 29 pont
3. Partizan 26 pont
4. Napredak 25 pont
5. Radnički Niš 24 pont
6. Mladost 22 pont
7. Spartak Subotica 18 pont
8. Rad 18 pont
9. Metalac 15 pont
10. Radnik 15 pont
11. FK Voždovac 14 pont
12. Novi Pazar 11 pont
13. Javor 11 pont
14. Čukarički 10 pont
15. OFK Bačka 10 pont
16. Borac 9 pont

(képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése