2016. október 3., hétfő

FK Partizan - Mladost 3:1 (szuperliga, 11. forduló)

A gólzáporos eredmény csak a látszat, rég volt ilyen álmosító tilitoli. A Mladost is mintha csak valami edzőmeccsre jött volna.

Kljajić és a tartalékkapus Jovičić bemelegítenek. Valószínűleg ez volt az egyetlen alkalom az este folyamán, amikor Kljajić megizzadt 

A 8. percben Everton már le is gyilkolta a Mladost egyik játékosát. Durva is volt, paraszt is volt, valószínűleg elmorzsolt utána egy hálaimát, hogy a játékvezető nem mutatta fel neki egyből a sárga lapot. Utána volt egy eléggé kérdéses szituáció, Đurđić esett nagyot a 16-oson belül, és az összes kameraállás összes lassítása azt mutatta, hogy a Mladost védője szándékosan buktatta. A bíró nem fújt. (Nem sokkal később Đurđević esett el a 16-oson belül, a bíró sípja akkor is néma maradt.)
A hangulatot aztán Leonardo rázta fel a 19. percben. Szabadrúgást kaptunk a kaputól úgy 17-18 méterre. A brazil állt a labda mögé, rá is kanyarította, a kapus nagyot védett.
Mi uraltuk a játékot. A Mladost teljesen beszorult a térfelére, de legfeljebb ilyen pöckölgetés folyt, megyei II-es öregfiúk-szinten. A 22. percben Jevtović lőtt rá, jócskán fölé. (De legalább történt valami.) A 26. percben Janković szabadrúgását fejelte fölé valaki, nem is kicsit, ráadásul a kavarodásban Jevtović a földön maradt. Sokáig ápolták, végül kapott a fejére egy kötést és letámolygott a pályáról. Saša Ilić állt be helyette.

Utólag derült ki, hogy Jevtovićnak felrepedt a szemöldöke. Bevitték a Vojnomedicinska Akademijára, ott összekapcsolták a sebét, majd kiengedték. Jevtović köszöni szépen jól van, de egy darabig biztos nem fog tudni játszani.

A hős

Ezen kívül akkora dögunalom volt a meccs, hogy Átlagszurkoló inkább a híreket böngészte... A 34. percben Leonardo lőtt rá éles szögből. Gyenge lövés volt, a kapus simán elkapta. A 38. percben újabb gyengécske próbálkozás jött tőlünk, a kapus megint elkapta. Áááásítás... 40. perc, most Janković próbálkozott, megint a kapusé lett a labda. Közben az eső is eleredt, a játékosok álmosan passzolgattak, néha volt egy-egy félkomoly próbálkozásunk. A Mladost beszorult és nem is nagyon próbált kitörni.
A 45. percben Leonardo elégelte meg a tötyögést. Szabadrúgásból, 17 méterről hatalmas gólt vágott a Mladost kapujába. A kapus csak nézte. 1:0

Leonardo rálő...

...és lehet ünnepelni

Még a legeslegutolsó percben volt Đurđićnak egy fantasztikus, ollózó rálövése, de fölément.

A lelátón ott volt Golubović, eljött megnézni a csapatot

A második félidő elején nem sok minden történt. Volt egy-egy vézna próbálkozás mindkét oldalon, aztán az 56. percben váratlanul 11-est fújt a bíró a Mladostnak.
Eskü, nem láttam, hogy mi történt. Pedig az ArenaSport többször is lassította a jelenetet, de még a kommentátor is tanácstalan volt. Állítólag Đurđić csinált valamit (kezezett talán?...) - de ezt is azért tippelem, mert egyből a lefújás után Đurđić kapott egy sárga lapot. Ha valaki tudja, hogy mi történt, írja már ide a kommentdobozba.
Bojović mindenesetre a 11-es pontra rakta a labdát, nekifutott és belőtte. 1:1


A 60. percben már vissza is szereztük a vezetést. Đurđević egy fantasztikus és hihetetlenül pofátlan gólt szerzett, a kapus feje felett átemelve. Azt a fajtát, amitől minden valamire való szurkoló sikoltozik gyönyörűségében. Mladost-kirúgás jött, Đurđić a pálya közepénél elkapta és egyből indította is Đurđevićet. Đurđević nekiiramodott és az elszörnyedten álló kapus fölött átemelve, egyenesen a hálóba küldte a labdát. 2:1

Ama bizonyos átemelés


A 62. percben volt a Mladost legnagyobb helyzete. Egy szabadrúgás után Pejović fejelt rá, nem sokkal ment mellé.
A 67. percben elbambultak a Mladost védői, Leonardo pedig ezt ki is használta, villámgyorsan megszerezte a labdát és indította is a frissen beállt Bozsinovot. Ennek a lajhárnak meg amekkora rohadt nagy szerencséje volt, az első labdaérintésből sikerült gólt szereznie. 3:1

Ezt el kellett báboznia ilyen süketnéma kézjelekkel is (valószínűleg utána a füstjelek jöttek)

A 69. percben volt a Mladostnak valami vézna helyzete, de Kljajić közbeavatkozott. Utána meg már nem sok minden történt. Bozsinov azért biztos, ami biztos kihagyott két helyzetet, nehogy elbízzuk magunkat, meg még Leonardonak is volt egy helyzete, kihagyta ő is.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 3000
Vezette: Aleksandar Vasić (partjelzők: Olajos-Nagy Matija, Harmat Attila - tartalék játékvezető: Zoran Široki)

FK Partizan: Kljajić, Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić, Everton, Jevtović (S. Ilić, 31.), Leonardo, Janković, Đurđević (Kosović, 76.), Đurđić (Bozsinov, 62.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Mladost: Krznarić, Pešić, Šatara, Milošević, Saničanin (Tumbasević, 61.), Protić, Pejović, Radivojević (Simić, 83.), Jovanović, Milosavljević (Odita, 67.), Bojović
Vezetőedző: Nenad Milovanović

Gólszerzők: Leonardo (45.), Đurđević (60.), Bozsinov (67.), ill. Bojović (56. - 11-es)
Sárga lap: Đurđić (56.), ill. Krznarić (51.), Šatara (54.), Pešić (81.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 28 pont
2. Vojvodina 26 pont
3. FK Partizan 22 pont
4. Radnički Niš 20 pont
5. Napredak 19 pont
6. Mladost 18 pont
7. Spartak Subotica 16 pont
8. Rad 15 pont
9. Metalac 14 pont
10. FK Voždovac 14 pont
11. Novi Pazar 11 pont
12. OFK Bačka 10 pont
13. Radnik 9 pont
14. Javor 9 pont
15. Čukarički 7 pont
16. Borac 7 pont

(képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése