2016. október 30., vasárnap

Radnik - FK Partizan 1:3 (szuperliga, 14. forduló)

Kedves Mindenki, az a helyzet, hogy erről a meccsről egy fia hivatalos fotó sincs. De még nem hivatalos se. Úgyhogy mindenki kénytelen beérni a szövegelésemmel, meg a végén majd kaptok összefoglaló videót.

Pedig még a Radnik honlapjára is elmerészkedtem, hátha. De az kb. egy hónapja volt utoljára frissítve. RIP.

Nagyon sok durvaság volt a meccsen, főleg az elején. De annyira, hogy az első 15-20 percben többet rúgták a játékosok egymást, mint a labdát. Az első helyzet 3. percben jött, a Radnik csatára, Radović jött fel a jobb oldalon és lőtt rá, Kljajićnak nagyot kellett védenie.
Utána egy perc alatt sikerült a Radnikot beárazni.
A 9. percben egy hazai szöglet után Balažic kifejelte a labdát, Bozsinov továbbpasszolta, Đurđević megindult vele, tökegyedül felszáguldott, a Radnik védelme leblokkolt, Đurđević pedig úgy belőtte, mint a parancsolat. 0:1
Eskü, egy perc telt csak el.
Jött fel a Partizan a pálya jobb oldalán, majd Đurđević kapta a labdát és átívelte a másik oldalon tökegyedül érkező Leonardonak. A teljes Radnik-védelem rövidzárlatot kapott, Leonardo pedig ha már ott volt, rálőtte és be is lőtte. 0:2

A Radnik egyébként nem adta fel. Ezt el kell ismerni. Más csapat simán összeomlott volna, ha egy perc alatt két gólt is bekapnak, de a surdulicaiak futottak, hajtottak tovább. Ezért jár nekik minimum egy tisztelgés, és ezért nem lett a meccsből dögunalmas tilitoli, hanem mindkét csapat hajtott és futott 90 percen át, és kifejezetten izgalmas, jó mérkőzés lett a vége.

A 16. percben kaptak is a hazaiak egy szabadrúgást, veszélyesen ívelt be a labda, Kljajić végül hárított, lábbal (!). Utána Francis lőtt rá, végül a védők valahogy kikotorták a labdát.
26. perc, Bozsinov hozta a formáját: ajtó-ablak nyitva volt, ő pedig három lépésről belelőtte a kapusba a labdát. (Most kivételesen elért hozzá a labda, mert egyébként a Radnik védői simán lefutották.)

Valaki mondja már meg, miért kell ezt a bolgárt erőltetni? Minden egyes belőtt góljára legalább 10 kihagyott helyzet jut, és akkor azt még nem is számoltam, hányszor futják le a védők, hányszor marad le egy-egy passzról vagy ragad benn lesen. Kabaré...

A 33. percben Balažic fejelt rá, a kapus védett. Egyből jött egy kontratámadás, Kljajić lépett közbe. Nem sokkal később a Radnik támadott, érkezett a beívelés, valaki továbbtolta, Radović rálőtt, de mellément. A 38. percben Leonardo lőtt rá messziről. A kapus kinn volt valahol az ötös vonalánál és csak kétségbeesetten nézte, ahogy a labda egy fantasztikus ívet leírva, feltartóztathatatlanul haladt a háló felé. Baromi nagy szerencséjükre végül a keresztlécen csattant. Aztán még a 44. percben Everton próbálkozott egy távoli lövéssel, fölé.
A második félidőben egyből az elején szépített a Radnik. Milovanović érkezett jobb oldalon a labdával, beküldte középre, ott Zlatanović már várta. Csak pöccintenie kellett, a labda már benn is volt a kapuban. 1:2
Itt be is szorítottak minket rendesen a térfelünkre. Nagyon harcosak voltak, nekünk összesen egy szem szabadrúgásra futotta az 55. percben, bár akkor Đurđević felment a labdával egészen a kapuig, éles szögből rá is lőtt, de mellément.
A 63. percben újabb Bozsinov-show jött, itt most jó messziről lőtt rá, a labda végül a tribünön kötött ki, sebaj. Leonardo lőtt rá a 67. percben, de a labda elkerülte a kaput. A Radnik a 73. percben próbálkozott, Zlatanović fejelt rá, Kljajić védett.
Aztán ami a 76. percben jött, kimerítette a potyagól fogalmát.
Támadtunk. A Radnik kapusa kifutott vagy 20-25 méterre és egy jól irányzott kirúgással akart volna felszabadítani. Ehelyett egy ordas nagy luftot rúgott (de tényleg, fájt a látványa is), Đurđević pedig lecsapott a labdára. A kapus kétségbeesetten szaladt vissza, de Đurđević gyorsabb volt és labdástul besétált a hálóba. 1:3
A 80. percben Radin hagyott ki egy nagy helyzetet. Đurđević szerelte a 16-oson belül az egyik védőt, majd önzetlenül Radinhoz passzolt, ő meg centikkel lőtte mellé.
Még két helyzet volt, mindkettő már a hosszabbításban. Az elsőt Đurđević lőtte fölé, a másikat Đurđić lőhette rá, de a kapus hárított.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Városi stadion, Surdulica
Nézőszám: 2000
Vezette: Lazar Lukić (partjelzők: Nemanja Petrović, Vladimir Jovanović - tartalék játékvezető: Nemanja Petković)

FK Radnik: Čančarević, Milovanović, N. Vlahović (Đorić, 88.), Adamović, Nikolić, Francis, Radović (Jovanović, 83.), Pavlović, Gojković, Vuković, Zlatanović (Stanković, 73.)
Vezetőedző: Neško Milovanović

FK Partizan: Kljajić, Radin, Miletić, Milenković, Balažic, Everton, Marjanović, Leonardo (Đurđić, 89.), Stevanović (Janković, 84.), Bozsinov (S. Ilić, 75.), Đurđević
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerzők: Zlatanović (47.), ill. Đurđević (9., 76.), Leonardo (10.)
Sárga lap: Gojković (22.), Nikolić (42.), Pavlović (45.), Radin (53.), Milovanović (64.), ill. Leonardo (68.), Đurđić (90.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 35 pont
2. FK Partizan 29 pont
3. Vojvodina 29 pont
4. Napredak 28 pont
5. Radnički Niš 27 pont
6. Mladost 25 pont
7. Spartak Subotica 19 pont
8. Rad 18 pont
9. Metalac 16 pont
10. Radnik 15 pont
11. Javor 14 pont
12. FK Voždovac 14 pont
13. Novi Pazar 12 pont
14. OFK Bačka 11 pont
15. Čukarički 10 pont
16. Borac 8 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése