2016. október 26., szerda

Žarkovo - FK Partizan 0:2 (Szerb Kupa, a legjobb 4 közé jutásért)

Tartalékos csapattal hoztuk a kötelezőt egy kedd délutáni edzőmeccsen.
Az első félidő első emlékezetes momentuma a 24. percben volt egy Žarkovo-kontratámadás formájában. Guzina futott fel és ívelte be középre, ott Čudić várta volna, de kicsit hosszú lett, kirúgás lett a vége.
A Partizan meg elvolt. Igen, többet birtokoltuk a labdát, és igen, a meccs nagy részében beszorítottuk az ellenfelet a 16-osa köré. És igen, próbálkoztunk. De vagy a kapus hárított, vagy a védők szereltek és valójában egyik sem volt különösebben látványos. Iram se igazán volt, izgalom még annyi sem (az első félidő alatt letöröltem egy újraírható CD-t, kiírtam rá egy ISO-fájlt és még mindig nem történt semmi), játszogattunk, játszogattunk és már a meccs elején elszürkült az egész mezőny.
A következő emlékezetes pillanat akkor jött, amikor Vulićević a 30. perc tájékán megsérült, le kellett cserélni és Milan Radin debütált.

Milan Radin

Milenković lett a csapatkapitány

Aztán labdázgattunk tovább a 16-os körül, néha volt egy-egy bizonytalan kapura lövés, de ennél több nem történt. A 38. percben Jevtović gondolta, hogy fel kellene pörgetni a dolgokat, fel is szaladt a jobb szélen, be is ívelte, Đurđić lemaradt. Utána Mihajlović lőtt rá egy akció végén, fölé.
A második félidő elején megszereztük a vezetést. Bozsinov, akinek az első félidőben főleg az volt a funkciója, hogy sikerélményt hozzon a Žarkovo védőinek életébe, miszerint egy 3. ligás védő is simán tudja szerelni vagy hintába ültetni a Partizan csatárát, szóval Bozsinov kivételesen szerencsés volt, mert egy beívelés után Đurđić előretolta a labdát, a Lajhár meg épp jókor volt jó helyen, és kivételesen nem lőtte két lépésről fölé a labdát, hanem sikerült bekotornia a hálóba. 0:1 (Aztán meg egyből kapott is egy sárgát, mert mutogatott a Žarkovo szurkolóinak. Nemcsak lomha, hanem paraszt is, remek.)
Aztán... Továbbra is ott voltunk a 16-osnál, passzolgattunk, próbálkoztunk, de a befejezés sosem jött össze. Mintha senki nem akarná bevállalni a lövést.

Na ja. Kellett nekünk eladni Kojićot, Škuletićet, Lazovićot, Šaponjićot, Andrija Živkovićot... soroljam tovább? Ez van, amikor egy tehetségtelen debil sportigazgató idecsődít egy rakás lejárt szavatosságú játékost.

A 69. percben Guzina lőtt fölé egy bedobás után. Aztán újra próbálkozott, kapura tört, a tartalék-tartalékkapus Stevanović (akit a Čukaričkitől édesgettek ide, ugye jól tudom, hogy ő is most debütált?...) kifutott és úgy hárított.
Aztán a 71. percben Bozsinovnak sikerült egy újabb gólt összehoznia. Mihajlović ívelt be balról, Bozsinov meg kapásból, éles szögből rálőtt és sikerült is betalálnia a kapuba. Néha kifejezetten meg tud lepni, amikor futballra emlékeztető dolgokat csinál. 0:2
A Žarkovonak a 81. percben volt még egy nagy helyzete egy szöglet után, Guzina fejelt rá, mellé, aztán a 85. percben Mihajlović lőtt rá messziről, de ő is melléküldte. Még Radin próbálkozott egy lövéssel a hosszabbításban (fölé), aztán a játékvezető véget vetett a szenvedésnek.


Tények:

Helyszín: FK Rad stadion, Belgrád
Nézőszám: 1500
Vezette: Dragan Čolović (partjelzők: Nenad Kurčubić, Nikola Đorović - tartalék játékvezető: Marko Srećković)

FK Žarkovo: Marković, Aničić, Stojanović, Kričak, Milanović, Bainović, Rajić (Vujović, 82.), Basara, Guzina, A. Stevanović (Petrović, 75.), Čudić (Janković, 64.)
Vezetőedző: Dejan Rađenović

FK Partizan: N. Stevanović, Vulićević (Radin, 32.), Bogosavac, Ostojić, Milenković, Jevtović (Miletić 58.), Kosović, Mihajlović, Janković, Đurđić, Bozsinov (Damjanović, 75.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerző: Bozsinov (48., 71.)
Sárga lap: Bozsinov (49.)

(képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése