2016. október 23., vasárnap

FMP - KK Partizan 56:65 (ABA Liga, 6. forduló)

1. számú kérdés: kinek a nagyon hülye ötlete volt ezt a - rangadónak számító - mérkőzést hajszálpontosan vasárnap délre időzíteni?
2. számú kérdés: ki(k) volt(ak) az(ok) az idóta(/ák), aki(k) ehhez még hozzá is járult(ak)?
A miheztartás végett: én vasárnap délben még a reggeli kávémat iszom, miután ráérősen megreggeliztem. Most is, még nem voltam teljes egészében ébren, amikor a fiúk már elkezdték Čokiékat gyepálni a parketten. (Még a kommentátor is "Dobro jutro" - Jó reggelt - köszönéssel üdvözölte a nézőket.)
Mert ez a meccs főleg pankráció volt, kosárlabdára nyomokban emlékeztetett. Az első negyedben már az elején három faultot is kiosztottak a bírók, viszont 5 perc után is csak 6:6 volt az állás (Čoki jr. meg már a második faultját kapta). Közben azért átvettük a vezetést, kis különbséggel, de nálunk volt az előny (10:11, 9. perc). 7 másodperccel a vége előtt Veličković hárompontosával 12:15 lett az állás, de a legeslegvégén, már a dudánál muszáj volt egy faultot befújni nekünk, az ellenfélnek meg egy hárompontos büntetőt adni. Bedobták, naná. 15:15, kabaré.

Majstorović és ifjabb Čović. A különbség nemcsak méretbeli, avagy "Add ide a labdát vagy megmondalak apunak!'
(kép: aba-liga.com)

A második negyed nagyjából ugyanígy folytatódott. Találat alig volt, verekedés annál több. A negyedben szinte végig az FMP vezetett. Valamikor a közepe felé egyszer sikerült kiegyenlítenünk (22:22), de szinte azonnal vissza is vették a vezetést. Rengeteg volt mind a két oldalon a fault és a hiba, közben percenként ha egy találat esett. Ha már kettő, akkor akciódús eseménysorozat részei lehettünk... 32:31-gyel zártuk a félidőt, viszont Uroš Luković csúcsra járatta magát.


Ott volt id. Čoki (a kép bal oldalán), meg Vesna néni, eljöttek megnézni a babucit
(kép: hotsport.rs)

A harmadik negyedben megráztuk magunkat. Eleinte ilyen pingpong-meccs volt (ide egy kosár-oda egy kosár), aztán 36:35-nél Luković kosarával elkezdtünk egy sorozatot és meg se álltunk 36:51-ig. Az FMP 10 másodperccel a vége előtt még betalált büntetőből (38:51), de nekünk is jutott egy, pont a legvégén - hajszálra úgy, ahogy az ellenfélnek az első negyedben, már szólt volna a duda, de a bírók faultot fújtak, a büntetőt pedig bedobtuk (38:53).

Majstorović és Vrabac veszik körbe Ljubičićet

Az utolsó negyedre az FMP felszívta magát, meg a bírók is észbe kaphattak és elkezdték fújni ránk a faultokat, ha kellett, ha nem. Az ellenfél így feljött 51:55-re. A vezetést mindenesetre nem engedtük ki a kezünkből, pedig a 7. percben még a bunyó is kitört, Ratkovica és Šešlija estek egymásnak. (A bírók mind a két játékosra faultot fújtak, de büntetőt csak az FMP dobhatott...) Mérhetetlenül sok hiba és kihagyott helyzet volt a vége felé, ha egyáltalán betalált valamelyik csapat, az is büntetőből sikerült, akcióból nem.
És a büntetőket mi tudtuk jobban kihasználni.
Hát igen.
*dicsfény*

Összefoglaló:


FMP: Čović (10), Ćorović, Davidovac (7), Apić (7), Lazarević (9), Bursać (9), Šešlija (1), Kutlešić, Žižić, Ljubičić (9), Kaplanović (2), Bolden (2)

KK Partizan: Robinson (5), Ratkovica (2), Vrabac (1), Marinković (2), Veličković (15), Majstorović (5), Birčević, Koprivica, Andrić (7), Hatcher (20), Pot, Luković (8)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 12 pont
2. Budućnost 12 pont
3. KK Partizan 12 pont
4. Cibona 11 pont
5. Cedevita 9 pont
6. Igokea 9 pont
7. Zadar 9 pont
8. Mornar Bar 8 pont
9. FMP 8 pont
10. Krka 7 pont
11. Mega Leks 7 pont
12. MZT Skopje 7 pont
13. Union Olimpija 6 pont
14. Karpoš 6 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése