2016. szeptember 22., csütörtök

FK Partizan - Napredak 3:1 (Szerb Kupa, a legjobb 8 közé jutásért)

Félgőzzel is győztünk.
De tényelg, abszolút nem kellett odatennünk magunkat. És így is hoztuk a kötelezőt, három góllal. Ilyen laza, derbi utáni levezető edzőmeccs hangulata volt. Az elején még bepróbálkozott a Napredak, volt egy kapura lövésük az 5. percben (mellé). Aztán jó darabig álmos gurigázás folyt (bár a 15. percben újra próbálkozott a Napredak, Jovović lőtt mellé). Majd a 19. percben egy Partizan-szabadrúgás után Đurđevićhez került a labda. Ő egyből rálőtt, de a védők blokkolták. Sebaj, visszapattant hozzá a labda, ő pedig lábbal levette, majd egy óriási bombagólt lőtt egyenesen a háló közepébe. 1:0

Đurđević rálő...

...utána kiszaladt Marko Nikolić vezetőedzőhöz

Az iram nem lett semmivel sem gyorsabb, ugyanaz a hétköznap délutáni edzőmeccs-hangulat maradt. Viszont a 26. percben már a második Partizan-gólt lehetett ünnepelni. Đurđević passzolt a lassan egyre magabiztosabban játszó Đurđićnak, de két védő érkezett és lekapcsolták a támadást.
Jobban mondva, ők csak hitték, hogy sikerült lekapcsolni a támadásunkat.
Mert Leonardo hirtelen feltűnt a semmiből, erőszakosan benyomult a két védő közé, elmarta a labdát és ellentmondást nem tűrően a kapuba vágta. 2:0



Itt már kicsit kezdett felpörögni a csapat. A 32. percben Leonardo indította Đurđićot. Đurđić jobbról beívelt középre, de az érkező támadó elől a Napredak-védők kifejelték a labdát.
Aztán a 36. percben gyakorlatilag beállítottuk a végeredményt. Leonardo lőtt rá, a kapus kivédte, de a labda Đurđević elé pattant. Đurđević pedig kapáslövéssel egy hatalmas gólt vágott. 3:0


A félidőben már nemigen történt más, félgőzzel fociztunk, de ez is bőven elég volt.
A második félidőben a 48. percben egy szöglet után Šljivić lőtt volna rá, de olyan rosszul találta el a labdát ("eltörte", ahogy mostanság divatos mondani), hogy nézni is fájt. 
A meccs pedig maradt ugyanaz a laza, gurigázós menet, ami az első félidőben volt. Volt két próbálkozásunk, először Marjanović lőtt rá vagy 22 méterről az 52. percben (fölé), majd két perc múlva újra Đurđević próbálkozott éles szögből (mellé). Viszont az 56. percben Kljajić védett HATALMASAT, a labda szögletre ment, a szögletet meg Vukanović befejelte. 3:1

Vigye kánya. Ennyi már hadd legyen nekik is...

A 61. perc hozott egy újabb szívroham-közeli helyzetet. Szögletet kapott a Napredak, majd nagy kavarodás támadt, a labda pedig az utolsó pillanatban kigurult az alapvonalon. (Hogy kiabált utána Kljajić a védőkkel...)

Kljajić egyre jobb a kapuban. Nincs már ügyetlenkedés, mellényúlás, lepkefogás. Egyre magabiztosabb; most is, meg a rangadón is volt nem egy óriási védése.

A kedélyeket aztán legfeljebb Sekidika piros lapja borzolta, amikor a 71. percben - ki tudja, hányadszor - felöklelte Vulićevićet. Volt már egy sárga lapja, a bíró lezavarta a pályáról.
Ezen kívül még Đurđićnak volt két helyzete

mondom én, hogy alakul a srác...

először a 74. percben kapott hatalmas passzt Kosovićtól. Nem volt les, Đurđić rálőtt, nem is volt rossz, de a kapus útban volt. Utána még a 87. percben volt egy helyzete, szöglet után fejelt rá, mellé.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 3000
Vezette: Ilija Brdar (partjelzők: Jovica Milin, Darko Savović - tartalék játékvezető: Miloš Đorđić)

FK Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Everton, Marjanović, A. Stevanović (Janković, 75.), Leonardo (Kosović, 67.), Đurđić, Đurđević (Vlahović, 80.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Napredak: N. Petrović, Varga (N’Diaye, 40.), Urošević, Projić, Simonović, Šljivić, Šarac, Vulić (B. Petrović, 69.), Vukanović, Gobeljić, Jovović (Sekidika, 46.)
Vezetőedző: Dragan Ivanović

Gólszerzők: Đurđević (19., 36.), Leonardo (26.), ill. Vukanović (56.)
Sárga lap: Đurđić (24.), Everton (83.), Miletić (89.), Vlahović (90+1.), ill. Urošević (50.), Vulić (63.), Sekidika (66.)
Kiállítva: Sekidika (71.), második sárga lap

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése