2014. augusztus 2., szombat

Sztrájk a Partizannál

Ezzel van tele a szerb sajtó.
A Partizan dolgozói sztrájkot hirdettek, mert már hónapok óta nem kapnak fizetést. Úgyhogy a szakszervezet (ja, ott olyan is van) úgy döntött, hogy asztalra csap, és Bajnokok Ligája ide vagy oda, elegük van abból, hogy már lassan fél éve, de öt hónapja minimum nem kapnak egy dinárt se. Levélben keresték fel a menedzsmentet, annyit lehet tudni, hogy az aláírók között vannak a stadion üzemeltetéséért felelős dolgozók, illetve a zemuni edzőkomplexum és a Partizan-Teleoptik dolgozói is. (Az aláírók között kizárólag dolgozók vannak, semmi hír nincs arról, hogy a játékosok vagy akár a csapatvezetés egy mukkot is szólt volna a dologgal kapcsolatban.) Állítólag kifejezetten dühösek Dragan Đurić elnökre, aki amúgy a sportal.rs híroldalnak veszettül tagadta a sztrájk mibenlétét. (Ide klikkelhetsz, ha meg akarod nézni, ritka cinikus és undorító nyilatkozat, komolyan csodálom, hogy még nem rúgták seggbe páros lábbal ezt a nyomorult idiótát.)

Aszongya: nem, nincs sztrájk, ez csak valami mendemonda. Hurrá, mondja a sportal.rs újságírója, ezek szerint a dolgozók tökre elégedettek, igaz? Ó, hát elégedetlenek mindig lesznek, legyint az elnök, de sztrájk, az nincs. Lehet, hogy páran fenyegetőznek vele, de itt aztán nem lesz sztrájk. Aha, bólint az újságíró, akkor a mostani értekezleten nyilván szó volt a dolgozók fizetéséről, igaz? Nem, rázza a fejét az elnök, nem, a mostani értekezleten a szerdai visszavágó meccsről beszéltünk, most az a legfontosabb.
Világos. Csak akkor is így nyitogasd a szád, te senkiházi, ha megérkezel a Humska utcába és kukksötét van, meg szemét mindenfelé, mert a dolgozók fogták magukat, és a cinikus dumádra válaszul belengették a középső ujjukat. A játékosoknak nincs kikészítve a cucc, se a frissítő, a pálya nincs felfestve, az ellenfél tanácstalanul áll egyik lábáról a másikra, a szurkolók pedig üvöltve követelik a fejed a bejáratnál, mert nincs, aki beengedje őket. Đurić, te gyáva seggfej, te szánalmas majom. Mész te a kóterba úgyis nemsokára...

Ja, amúgy közben a srácok egy edzőmeccs keretében 4:1-re verték a harmadosztályú Železniket. A csapat eleve a fakóval állt ki, Fofana bevágott két gólt, egyet lőtt Ninković, egyet meg Šaponjić. A vendégek gólját Gligorijević szerezte.
A csapatok:
FK Partizan: Ž. Živković (Kljajić, 46., Ž. Živković, 65.), Pauljević, Ostojić, B. Ilić, Petrović, Marković (Bogosavac, 61.), Gulan, Luka (Stevanović, 61.), Grbić (Lukić, 28.), Fofana, Ninković (Šaponjić, 46.)
Edző: Radoje Smiljanić
FK Železnik: Stanković, Andrejić, Pejić, Domčić, Aleksić, Vuković, Krneta, Kočanović, Gligorijević, Pantelić, Đorđević
Edző: Dejan Rađenović
Gólok: Fofana (1., 14.) Ninković (12. - 11-es), Šaponjić (83.), ill. Gligorijević (63.)
Vezette: Momčilo Marković (Bojan Banović, Pavle Tomić)

Újra fölrakom a (költői) kérdést: mit keres Fofana a fakóban?... Miért nem a kezdőcsapatban van? Miért, miért, miért?...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése