2014. augusztus 11., hétfő

FK Voždovac - FK Partizan 1:3

Ezen a meccsen a Partizan már a szép, új, szürke away mezét viselte. (Škuletić volt olyan kedves és abban pompázott a nyári mezbemutatón, ide is rakom neked még egyszer.)


Rekkenő hőség volt, árnyékban 30°C, vidám hangulat volt a vračari stadionban, volt kb. 1000 néző.

(kép: Facebook)

Az a helyzet, hogy a meccs egy elég érdekes jelenettel indult. Kb. a 3. percben kirúgás volt a Voždovacnak. A kapus nekifutott, svungot vett, a labda pedig ugyanazzal a lendülettel megpattant Lazović hátán és kis híján a kapuban kötött ki. (Ez lett volna a Partizan egyik legtrollabb gólja, az biztos.)
A Partizan vehemensen letámadta a Voždovacot. Valamikor a 8. perc körül jutottak egy szöglethez a hazaiak, de a helyzet kimaradt. Nem sokkal később Volkov került helyzetbe (fölé), majd rá egy percre egy szöglet pattant Vulićević elé, de a védő fölérúgta. A 13. perc környékén jutott el a Voždovac újra a Partizan kapujához, de nagyon gyenge próbálkozás volt, Lukač simán elkapta.
Aggresszíven nyomult a Partizan, de az volt, hogy valahogy az összes labdát elcsípték a Voždovac védői. Az ellenfél viszont baromi ritkán jutott fel a Partizan 16-osáig, és ha mégis, annyira gyenge lövésekkel próbálkoztak, hogy sem a védősornak, sem Lukačnak nem volt sok dolga. A játék leginkább a Voždovac térfelén folyt, ott is főleg a középpályán.
A 20. percben Drinčić szabadrúgása zúgott el a kapu felett, aztán a 25. percben a bíró mindenkit a kispadokhoz küldött, és volt egy 2-3 perces "cooling break" (valaki tudja, mi ennek a magyar megfelelője?), amikor mindenki rágyógyult az ásványvizes palackokra.
A 29. percben volt a Voždovacnak egy irtózatos helyzete, Pantelić hagyta ki. (Az egyik játékos felfutott a Partizan 16-osáig, beívelte a labdát, Pantelić rábólintott, de a labda a kapu fölé repült.) Előtte egy perccel volt Ninkovićnak egy vézna próbálkozása, a középpályás felfutott, kikerülte a védőket, majd rálőtt, de gyenge volt a lövés, a labda erőtlenül kigurult az alapvonalon.
Azt hiszem, a 31. percben döbbentem rá, hogy Lazović is a pályán van. A csatár árnyéka volt önmagának az egész meccsen, alig ért labdához. Mintha a vállsérülése teljesen kinyiffantotta volna.
A 38. percben Grbić hagyott ki egy helyzetet, aztán a Partizan tűzijátékot rendezett a Voždovac kapuja előtt. Ninković lőtt rá többször, de mindannyiszor elakadt a lövés valamelyik védőben. Aztán Škuletić elé pattant a labda, a csatár pedig közvetlen közelről belelőtte Supić kapusba.
Aztán az I. félidőben már nem is igen volt más. A Partizan támadott, szögletekhez jutott, de valahogy mindegyik helyzet kimaradt. A Voždovac betömörült a saját térfelére.
A II. félidőben újra lerohanta a Partizan a hazaiakat, de valamiért most sem akart összejönni semmi. Rögtön az elején Grbić rohant fel a jobb oldalon és adta be, de Škuletić lemaradt.

Egyébként jól láttam, hogy az 50. percben Obradović szabályosan megmogyorózta Grbićet?...

Az 52. percben Drinčić megint szabadrúgáshoz jutott, de megint kimaradt. A lövés megcsúszott a kapus kezén és egy Partizan-játékos elé pattant (nem láttam jól, talán Škuletić lehetett?...), aki aztán mellé fejelt. Egy perccel később megismétlődött ez a jelenet, de most Lazović hagyta ki.
Nagyon vehemensen támadott a Partizan, látszott, hogy nagyon akarják a gólt, a győzelmet. Az 55. percben Ninković távoli lövése ment fölé.
Aztán az 56. perc azon ritka alkalmak egyike volt, amikor a Voždovac támadott, csak a beadás elgurult a Partizan kapuja előtt, nem volt ott senki, aki lecsapjon a labdára.
A 61. perc körül megint jött egy hazai támadás, ez már kicsit veszélyesebb volt, a beadott lövés pont a Voždovac egyik játékosán pattant meg és gurult ki, kirúgás.
A 65. percben újabb ivószünetet rendelt el a bíró.

Utána meg jött a költői kérdés: miért csak a 70. percben áll be Saša Ilić? Miért?...

A 71. percben kis híján öngólt lőtt a Voždovac, Drinčić ívelt be, a labda ide-oda pattogott, majd kis híján a védőről vágódott a kapuba (végül mellément). Pár perc múlva Saša Ilić indította Volkovot, a hátvéd a csereként beállt Luka felé ívelte, a középpályás ráfejelt, mellé.
Aztán vezetett a Voždovac. Nem tudni, hogyan, mert alig jutottak fel a Partizan kapujáig. Ez ilyen "vak tyúk is talál szemet"-jellegű volt, de valahogy rohadtul nem számított rá senki... Szabadrúgást kapott a hazai csapat, a Partizan védői közül valaki kifejelte, de pont Tripković elé. A hátvéd meg nem sokat tökölt, bevágta. 1:0
A 77. percben aztán Lazović iparkodott fel a kapuig, de a kapus lazán kivédte. Egy kontratámadást akart a Voždovac indítani, Stanimirović nem sokkal rúgta fölé...
Aztán 1:1 lett. Öngóllal. Volkov ívelte be a labdát, valószínűleg Škuletićnek szánta volna, de a lövés megpattant Stošićon és a kapuba vágódott. Nem igazán így képzeltük, de ez van.
A 81. percben megint Ninković próbálkozott 20 méterről, fölé.
Aztán érdekes dolog történt.
Ismael Beko Fofana játékra jelentkezett.
Fofana. Személyesen.
Ott állt, teljes menetfelszerelésben a pálya szélén.

(kép: mozzartsport.com)

Amikor a Sírásók meglátták, hogy Fofana be fog állni, óriási üdvrivalgásban törtek ki. (Két éve nézek masszívan Partizan-meccseket, de ilyet még nem láttam.) Aztán amikor végre a pályára futott (Ninković helyett), felrobbant a stadion. Ováció, ordítozás. Fofana minden egyes labdaérintésére üdvrivalgásban törtek ki a szurkolók. Skandálták a nevét. Ez pedig valahogy felpörgette a többi játékost is. Csúsztak-másztak, futottak, szereltek, a 85. percben Volkov jutott óriási helyzethez. Elé került egy beadás, a montenegrói játékos rá is zúdult, de fölé ment a lövés.
A 90. percben újabb tűzijátékot rendezett a Partizan. Egy zseniális Saša Ilić-Fofana-Luka összjáték volt, de belelőtték a labdát a kapusba. Közben a Partizan játékosai kezezést is reklamáltak, de a bíró lazán továbbot intett.
5 perc hosszabbítás jött.
És vele a totális káosz és feltámadás.
A 92. percben egy zseniális kényszerítő után Vulićević beadta középre a labdát az alapvonal magasságában. Volkov az égbe emelkedett és egy hihetetlen, elképesztő mozdulattal bevágta a gólt a kapuba.

Valahogy így
(kép: mozzartsport.com)

Aztán nekivetkőzött és kirohant a Sírásók közé ünnepelni
(kép: mozzartsport.com) 

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan) 

De a többiek sem maradhattak ki a buliból
(kép: mozzartsport.com)

A kegyelemdöfést pedig Fofana adta meg.
Vulićević rohant fel a labdával, továbbpasszolta Saša Ilićnek. A főnök betálalta középre, Lazović elegánsan (és végtelenül önzetlenül) átlépte a labdát, ami egyenesen Fofana elé gurult. Neki pedig több se kellett, szétcincálta a hálót a lövésével. A közönség őrjöngött a gyönyörűségtől, Fofana pedig teljesen megérdemelten ünnepelt.

Ráló...
 

Te, bizony te lőtted a gólt :)

"Jelentem, fiúk, teljesítettem a kötelességem"
(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Aztán nem maradt más hátra, mint az ünneplés :)

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan) 

(kép: mozzartsport.com)

A tények:

FK Voždovac: Supić - Kitanovski (Sekulić, 84.), Stošić, Stanimirović, Stojković - Obradović, Sinđić, Petrović, Pantelić - Tripković - Damjanović
Vezetőedző: Zoran Milinković

FK Partizan: Lukač - Vulićević, B. Ilić, Stanković, Volkov - Grbić (Luka, 59.), Gulan (S. Ilić, 70.), Drinčić, Ninković (Fofana, 82.) - Lazović, Škuletić
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerzők: Tripković (74.), ill. Stojković (öngól, 78.), Volkov (90+2.), Fofana (90+5.)
Sárga lap: Obradović (50.), Supić (52.), Tripković (75.), Damjanović (90.), ill. Grbić (53.), Gulan (66.), Volkov (90+3.)
Kiállítva: Tripković (89.), második sárga lap

A bajnokság állása:
1. Vojvodina 3p
2. Partizan 3p
3. Čukarički 3p
4. Borac 3p
5. CZ 3p
6. Novi Pazar 3p
7. Spartak Zlatibor Voda 3p
8. Mladost 1p
9. Jagodina 1p
10. Voždovac 0p
11. Rad 0p
12. Radnički 1923 0p
13. Napredak 0p
14. Radnički Niš 0p
15. Donji Srem 0p
16. OFK Beograd 0p

Összefoglaló videó:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése