2014. augusztus 20., szerda

Beharangozó: FK Partizan - Neftchi Baku UEFA Európa Liga selejtező holnap + új fiú

Holnap este a Partizan UEFA Európa Liga-selejtezőt játszik az azeri Neftchi Baku ellen. Marko Nikolićnak mindig kéznél van a kincstári optimizmus.
- A Bajnokok Ligájából kiestünk az idegenben lőtt gólok miatt. Most viszont az Európa Ligában új kihívás vár ránk. Komoly hőstettet jelentene, ha sikerülne, mi vagyunk ugyanis jelenleg az egyetlen szerb futballcsapat a nemzetközi porondon.
A vezetőedző kifejtette, szerinte jó lesz holnap a hangulat, jó meccs várható, a játékosokat már nem nyomasztja semmi, most már csak a mérkőzésre kell koncentrálniuk.
- Minél mostohábbak a körülmények, mi annál eltökéltebbek vagyunk és annál inkább szeretnénk bejutni az Európa Ligába - összegezte Nikolić.
Nyilván a meccs így sem lesz fáklyásmenet.
- A Neftchi fizikailag hasonló csapat, mint a Ludogorec. Négy támadójuk van, ők gyorsak és nagyon kellemetlenek tudnak lenni - fejtette ki a tréner.
A sajtótájékoztatón előkerült egy korábbi Európa Liga-mérkőzés emléke a bakuiak ellen, 2012-ből (akkor a Partizan 0:0-t játszott Belgrádban, majd 1:1-et Azerbajdzsában), és a Partizan akkori csatára, az ifjú Aleksandar Mitrović kis híján nekiugrott az azeriek kapusának, az egykori Zvezdás Saša Stamenkovićnak, miután az ordenáré módon bemutatott a Sírásóknak.
(A nem túl épületes jelenetről itt egy amatőr videó, tisztán hallatszik a szurkolók gúnyos kórusa.)


- Ilyen nem fog még egyszer előfordulni - biztosította Nikolić az egybegyűlteket. - Eljutott hozzám Stamenković kapus nyilatkozata, kifejezetten korrektnek bizonyult. Azon a mérkőzésen elszabadultak az indulatok, de a mostanin ez ki lesz zárva.
Ami a játékosokat illeti, Volkov egészen biztosan nem játszhat a hétvégén összeszedett sérülése miatt, őt nagy valószínűséggel Gulan fogja helyettesíteni (még Nemanja Petrović kerülhet esetleg képbe). Ivan Petrović és Nenad Marinković mindketten bevethetőek, csakúgy, mint Andrija Živković és Danilo Pantić. Nemanja Kojić továbbra sem épült fel a sérüléséből.

Ezen kívül: immáron teljesen hivatalos, bejelentették, sőt, Miša bácsi is rámondta az áment, a Rad egykori játékosa, Lazar Ćirković immáron a Partizan játékosa.


Ha Miša bácsi egyetért, akkor tudhatod, hogy a legjobb helyre kerültél

A mérkőzés holnap 20:15-kor kezdődik, az RTS 1 élőben közvetíti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése