2014. augusztus 25., hétfő

FK Partizan - Donji Srem 3:0 - Jelen SuperLiga 3. forduló

Jönnek ki az edzők és a tartalékjátékosok a kispadra még a meccs megkezdése előtt.

(fotó: pafteq)

A meccs kezdete vehemens volt, bár jobbára a középpályán mocorogtak a csapatok, helyzet nélkül. A 7. perc körül volt az első említésre méltó helyzet, de az is főleg amiatt maradt meg, mert Petrović elszerencsétlenkedte.
A hangulatra viszont nem volt panasz. Már az ötödik percben forrt a déli szektor.


Valamikor a 11. percben jutott oda a Partizan, hogy megvolt az első komolyabb kapuralövés. Škuletić elcsípett egy labdát, lerázta a védőt, mint kutya a vizet és ugyanazzal a lendülettel belelőtte a kapusba.

(fotó: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Innen a vendégek egyből megindultak kontratámadásra, de a labda kirepült a kapu mellett.

Az jutott az eszembe, hogy ennél jóval aggresszívebben kellett volna letámadni egy ilyen kiscsapatot, mint a Donji Srem. A vajdaságiak meg nem csokizták össze a gatyájukat a nagynevű ellenféltől. Igaz, olyan brutális bunkerfutballt játszottak az első félidőben, hogy még nézni is fájt.
Azért is jó lett volna látni egy ennél bátrabb, acélosabb kezdést, mert ha ez lesz jövő héten Bakuban is, akkor az egész csapat inkább menjen el kötéltáncosnak és hagyja a fenébe az összes európai kupaszereplést. Škuletić helyzetéig konkrétan csak tököltek a fiúk a középpályán.

Zvonko Varga ült a kispadon, Marko Nikolićot egyszer mutatta valamelyik kamera, az öltöző kijáratánál támasztotta az ajtófélfát
(fotó: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 13. percben egy támadást tisztázott a Partizan-védelem. A Donji Srem játékosa ilyen dafke jelleggel rálőtte a labdát jó messziről, alig ment mellé. Egy percre rá Živković lőtte fölé, nem sokkal később egy roppant körülményes támadást rakott össze a vajdasági csapat 

a védők meg nézték

és amikor végül rálőtt az egyikük, Lukač éppenhogy hárította.

Meg így röpködtek a gyeptéglák
(fotó: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 17. percben jött az első Partizan-szöglet, Škuletić fejelte mellé. A 20. percben a hazai védők hihetetlenül rosszul tisztáztak, a kirúgott labda egyenesen a Donji Srem egyik játékosa elé hullott, aki aztán nem is szőrözött vele, hanem kapura küldte. Az volt a szerencse, hogy mellément.
Nagyon ritkán jutott el a két csapat egymás 16-osáig. Ráadásul a 20. perc után a mérkőzés amúgy sem igazán gyors irama még inkább lelassult. Nem voltak támadások, tanácstalan passzolgatás volt, a Donji Srem összes játékosa behúzódott a kapu elé.

Átlagszurkoló pedig keservesen felsóhajt: merre vagy ilyenkor, Saša Ilić?...

A 26. percben történt ismét említésre méltó dolog, csak annyi, hogy Grbić hagyott ki megint egy helyzetet. (Eleve nem volt veszélyes, olyan helyzet volt, amit csak kihagyni lehetett.) Utána a 30. percben volt egy újabb próbálkozása a középpályásnak.
A 33. percben szabadrúgást kapott a Donji Srem (Branko Ilić szabálytalankodott), a lövés megpattant a sorfalon.

Igen. Ez történésnek számított.

Az elkövetkező közel 10 percben volt a Partizannak vagy 5 kihagyott helyzete. Vagy mellément, vagy nem tudott átjutni a védőkön. Živković pedig mintha nagyon nem lett volna formában. A máskülönben villámgyors, gólérzékeny kis középpályás szenvedett. Nem tudott felgyorsulni, lemaradt a labdákról. Vaskos, fekete gyógytapasz volt a bal lábán. 

Ha ennyire szarul van, miért kell játszatni?... 
És miért teszek fel költői kérdéseket?...

Már a félidő vége közeledett, amikor egyszer csak 11-est ítélt a bíró a Partizannak. Škuletić akart megereszteni egy bombalövést, a vajdasági védők közül ketten is a labda elé vetődtek és az egyiküknek megpattant a lövés a karján. Škuletić állt a labda mögé és higgadtan a jobb alsóba lőtte. 1:0

(fotó: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A második félidőben egyből a kezdésnél Saša Marković eresztett meg egy akkora lövést, hogy a labda elzúgott a déli tribün felett. Aztán nagyjából az 51. percig csend volt.
Illetve nem, mert a szurkolók, az immáron újraegyesült déli és nyugati szektor eszméletlen hangulatot csinált.

(fotó: pafteq)

A cirill betűs Grobari felirat mellett immár ott van a régi-új Belgrade Passion molinó is
(fotó: juznifront.com)

Az 51. percben egy újabb, agyhalál beálltát elősegítő védelmi hiba után Lukač óriásit védett, majd a Partizan már indította is a kontratámadást. Grbić egyetlenegy ütemmel maradt csak le az érkező labdáról...
Itt volt az a szakasz, amikor az embernek tisztára az volt a benyomása, hogy a Partizan mindössze Grbićből, Vulićevićből, meg olykor Škuletićből áll (a hátvéd egy csomó labdával loholt fel a jobb oldalon, és adta be őket mind középre, ezeket aztán vagy mellélőtték, vagy a védelem kifejelte). Fogalmam sincs, hol voltak a többiek. Marinković konkrétan láthatatlan volt, Živković szenvedett, a többiek pedig beleszürkültek a mezőnybe.
Aztán az 54. percben végre-valahára beállt Saša Ilić. Innentől kezdve érdekes módon valahogy elkezdtek alakulni a támadások, mintha lett volna bennük elképzelés, mintha szervezettebbek lettek volna...
Tetszik érteni.
A vendégek még jobban beszorultak a bunkerbe. Brašanac próbálkozott, majd Škuletić kétszer is...
...és ekkor játékra jelentkezett Danko Lazović. A 62. percben. Petar Grbićet váltotta és végre beindult a Lazović-Saša Ilić tengely. Annyira, hogy a 67. percben már 2:0 volt, a gól szerzője pedig nem más, mint Danko Lazović. Vulićević passzolta a labdát Živkovićnak a jobb oldalon. A középpályás beívelt Škuletić elé, a csatár rábólintott, de telibe találta a kapust. A labda Lazović elé pattant, a montenegrói játékos pedig belőtte. 2:0



(fotók: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Újabb 10 perc következett, rendre kihagyott Partizan-helyzetekkel. A Donji Srem olykor kontrázott, de teljesen jelentéktelen támadásaik voltak. A 71. percben Škuletić hagyott ki megint egy helyzetet, majd egy perccel később Vulićević vágott le egy szívszaggató sprintet (a szurkolók megéljenezték) és egy becsúszó szereléssel megszerezte a labdát a vendégek 16-osánál. Sőt, a hátvéd ezek után be is cselezte magát egészen az ötös vonalig, de kihagyta. A kipattanó labdára Branko Ilić csapott le, de az ő lövése is mellément.
A 75. percben Brašanac fejelt fölé az ötösről, majd egy percre rá már 3:0 volt. Saša Ilić küldött egy bombalövést jó messziről a Donji Srem kapujára. A kapus védett, a labda egyenesen a másik Saša, Marković elé pattant. A középpályásnak pedig nem kellett kétszer mondani, bevágta a hálóba a gólt. 3:0



(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A hátralévő nagyjából negyedóra már nem tartogatott túl sok meglepetést. A 81. percben egy Partizan-játékos (talán Saša Ilić? nem biztos, hogy jól láttam) szólója után Petrovićhoz került a labda. Ő továbbadta Živkovićnak, de a helyzet kimaradt. Egy perccel később Lazović hagyott ki egy hasonlóan nagy helyzetet.

Összefoglaló videó:


A tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 5000
Vezette: Petar Piper (partjelzők: Nenad Kurčubić, Marko Dimitrijević, tartalék játékvezető: Bojan Stanojević, gólbírók: Bojan Nikolić, Nenad Santrač)

FK Partizan: Lukač - Petrović, B. Ilić, Stanković, Vulićević - Brašanac, Grbić (Lazović, 62.), A. Živković, Marković - Marinković (S. Ilić, 54.), Škuletić (Pantić, 81.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Donji Srem: Milinović - Punoševac (Marćeta, 68.), Lakić Pešić, Prjević, Lakičević - Grujičić, Zec - Stanislavljević (Obubi, 58.), Bukorac, Spalević (Crnomarković, 79.) - Beljić
Vezetőedző: Nenad Vanić

Gólszerzők: Škuletić (45. - 11-es), Lazović (67.), Marković (75.)
Sárga lap: B. Ilić (31.), ill. Obubi (76.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 9p
2. Crvena Zvezda 9p
3. Novi Pazar 7p
4. Spartak Zlatibor Voda 7p
5. Rad 6p
6. Vojvodina 6p
7. Čukarički 5p
8. OFK Beograd 4p
9. Jagodina 4p
10. Borac 4p
11. Donji Srem 3p
12. Mladost 1p
13. Napreadak 1p
14. Radnički 1923 1p
15. Radnički Niš 0p
16. FK Voždovac 0p


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése