2014. augusztus 5., kedd

Beharangozó: FK Partizan - Ludogorec Bajnokok Ligája selejtező visszavágó holnap

Szerdán 20:45-kor lép pályára a Partizan, hogy rapityára verje a Ludogorecet, egyszersmind végre-valahára bejusson a Bajnokok Ligája következő körébe, az "elit" szakaszba.
A Humska utcában nem csinálnak különösebb titkot abból, hogy az előző mérkőzés 0:0-ás döntetlenje az ő malmukra hajthatja a vizet. Marko Nikolić vezetőedző kifejezetten ilyen "hadvezér a döntő csata előtt"-hangulatban van.
- Nagyon örülök az előző meccs gól nélküli döntetlenjének - nyilatkozta. - Muszáj győznünk, ez nem is kérdés. Kicsit olyan lesz ez a mérkőzés, mint amikor egy-egy bajnoki meccsen már nem elég a döntetlen, mert a bajnoki cím múlik az eredményen. A játékosaim már jól tudják, hogy ez mit jelent.
A végeredmény azért sem mindegy, mert a győzelemmel és a kvalifikációval 3 és fél millió euró érkezne a Partizan bankszámlájára, a csapatnak pedig minden cent úgy kell, mint egy falat sör.
- A médiában és általában a nyilvánosság előtt ez úgy jelent meg, hogy a Ludogorec ellen elsősorban az anyagi túlélés miatt kell győznünk - kommentálta a helyzetet Nikolić. - De a klub anyagi helyzete nem a játékosokon múlik, ez nem szabad, hogy az ő felelősségük legyen. Nyilvánvalóan nagyon fontos a holnapi találkozó, de a Partizan játszott már korábban is fontos Európa-kupa találkozókat és a jövőben is játszani fog fontos találkozókat, függetlenül a holnapi eredménytől.
A Partizan soraiban mindenki egészséges, Saša Ilić és Danko Lazović is felgyógyultak a sérüléseikből.
Ide tartozik még az is, hogy a Partizan kötelékeit egy újabb játékos erősíti, mégpedig Nenad Marinković, a klub saját nevelésű csatára, aki egy izraeli kitérő után visszatért a nevelőegyesületéhez. (Azt még egyelőre nem tudni, hogy Marinkovićot egyből be is dobják a mélyvízbe holnap vagy sem.)

A bolgároknál meg az van, hogy kissé megtépázva érkeztek Belgrádba. Az egyik játékosukat, a 19 éves Stevan Petkovot a bolgár labdarúgó szövetség eltiltotta mindennemű futballtól, mert a játékos állítólag a mostani ifjúsági EB-n (ami itt volt Budapesten) megpróbálta néhány mérkőzés végeredményét előre lefixálni. Vagyis, a szépreményű ifjú csatár bundázott. Rajta kívül még a Lokomotív Szófia játékosa, Daniel Guarov és az egykori Ludogorec-csapattárs Grigor Grigorov voltak benne nyakig a dologban. A Ludogorec kapásból felbontotta Petkovval a szerződést.
Emellett egy pár napja menesztették edzőjüket, Sztojcsko Sztojevet is. A helyére az eddigi másodedző, Georgi Dermendzsijev került. Sztojev ellen az volt a panasz, hogy a mostani szezont nagyon nehézkesen kezdték (öt meccsen egyetlenegyszer tudtak csak nyerni, a luxemburgi F91 Dudelange ellen, 4:0-ra), a most elkezdődött bolgár bajnokságban is két meccsen összesen egy pontot sikerült elcsípniük. A Partizan elleni 0:0 lehetett az utolsó csepp a pohárban.

Szóval, holnap meccs. Este 20:45-től. A mérkőzést az RTS 1 élőben közvetíti.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése