2014. augusztus 15., péntek

Napi ajdebájos - amikor a szurkolók dobálják egymásra a szart

Írtam a minap arról a levélről, amit Partizan-szurkolók tettek ki a netre. Internetes sportoldalak be is számoltak róla, voltak rá reakciók, ilyen is meg olyan is, javarészt ilyen "nesze semmi, fogd meg jól"-jellegűek, volt, aki elszomorodva bólogatott, mások próbálták menteni a menthetőt. 
Ma viszont megjelent a neten egy ellenlevél, amit "Grobari Jug" aláírással láttak el. Ezt is csak kivonatolom, aki akarja, az elolvashatja itt, bár nincs benne túl sok köszönet.

A levél lényegében egy sértődött kifakadás. Az előző, partizan.net weboldalon megjelent levelet "fantomlevél"-nek titulálja, a levél aláírói pedig kikérik maguknak, hogy holmi "fantomlevélírók" egybemossák őket (ŐKET!) a többi szurkolóval - őket, akik mindig ott vannak a meccseken, mindig ott vannak a déli szektorban, mindig elkísérik a csapatot az összes mérkőzésre, ott vannak, kitartanak jóban-rosszban, szóval, őket senki ne merje egy napon emlegetni holmi fantomlevélírókkal. Őket amúgy is mindenki ismeri.
Továbbá, aki itt a nehézségek idején képes viháncolni, attól ők nemcsak elhatárolják magukat, hanem az ilyet meg is vetik. És ha az állítólagos szurkolók között, akik azt a fantomlevelet írták, voltak "igazi szurkolók" is, akkor azokat ők mostantól fogva lenézik.

És így tovább.
Gyakorlatilag ennyi. Nem hangzik el ellenérv, nem jön fel egyetlen ésszerű magyarázat sem, hogy mi is volt a baj a másik levéllel. Kizárólag személyeskedés és sértettség van az írásban. Ami pedig még szomorúbb, hogy azzal kapcsolatban meg pláne nem hangzik el semmilyen érv, javaslat, ötlet, hogy a csapatot hogy kéne kihúzni a szarból.

Drága Szurkolók, 
(bár a ti szemetekben én biztosan nem számítok szurkolónak, mert még nem voltam egyetlen meccsen sem, sőt, max. streamen tudom nézni a csapatot, azt is leginkább akkor, ha szerencsém van)
Fogalmam sincs, mi volt a szándékotok ezzel a levéllel. Amit viszont fix egyesre vehet bárki: a fenti szösszenetetekkel semmit nem segítettetek a csapatnak. Nemcsak azért, mert egyetlen építő jellegű javaslat sem hangzik el benne a fröcsögésen kívül. Belegondoltatok abba, hogy ezzel a szöveggel hány ezer más szurkolót bántottatok meg durván - és most nem magamról beszélek, francokat, engem nem tudtok megbántani ezzel a hülye dumával -, hanem azokat, akik az anyagi vagy egyéb körülményeik miatt alig, vagy egyáltalán nem tudnak elmenni a meccsekre, pedig ott laknak Belgrádban? És mi van azzal a több ezer Partizan-szurkolóval, akik Szerbia többi részén laknak, vagy akár az egykori Jugoszlávia más területein? És 20, 30, 40 vagy akárhány éve szurkolnak a csapatnak? És akkor még nem is beszéltem azokról, akik ezért vagy azért külföldön élnek (vagy urambocsá' eleve külföldiek). Úgyhogy legyetek szívesek, tűzzétek ki a büszkeségeteket a házatok elé, mert másra nem igazán használható.
Azon pedig külön el kéne gondolkozni, hogy ha ennyire odavagytok magatoktól, akkor miért nem ti jöttetek elő egy olyan levéllel, mint ami a partizan.net oldalon megjelent? Miért nem jöttetek elő legalább egy vézna javaslattal, ötlettel, bármivel, ha már a - szerintetek - "fantomlevél" annyira vállalhatatlan? Miért nem mentetek be az elnökség elé és borítottátok rájuk az asztalt? Miért nem kaptátok el Đurićot és ráztátok meg istenesen, hogy hova a túróba rakta az átigazolási pénzeket? 
Ja, és abba belegondoltatok, hogy ezután a nyílt leveletek után Belgrád teljes vörös része a hasát fogja a röhögéstől, ahogy végignézi, hogy tépik egymást a Sírásók? Végiggondoltátok, hogy ezzel saját magatokat is lejáratjátok és talán már most is mémek ezrei lepik el a netet, ahogy ti dobáljátok egymásra a szart? És abba, hogy ezzel újabb lovat adtok a vörösök alá, a szponzoraik alá, az egész közvélemény alá? Végiggondoltátok ti ezt?
Nem. Nem kell válaszolnotok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése