2014. augusztus 11., hétfő

Megkezdték a felkészülést a kosarasok

A kosárlabdacsapat megkezdte a felkészülést a 2014/15-ös szezonra. Erősen foghíjas csapattal indulnak neki az új idénynek, egyelőre összesen 10 játékos van jelen az edzéseken, de rájuk egészen biztosan lehet majd számítani az idényben. Ők Dragan Milosavljević, Milenko Tepić, a francia Boris Dallo, Petar Aranitović, Mihajlo Andrić, Nemanja Bezbradica, Đorđe Gagić, Nikola Milutinov, Đoko Šalić és az új fiú, Andreja Milutinović, aki egyelőre az egyetlen új szerzeménye a csapatnak.
- Nem könnyű a helyzetünk, és ez nem újdonság - nyilatkozta a vezetőedző, Duško Vujošević. - Tavaly jóval könnyebb volt felépíteni a csapatot, mert csak Vladimir Lučić távozott. Most az alapokról kell kezdeni, ráadásul fiatalokkal.
A tréner szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a Partizanból a fél csapat hiányzik.
- Erről beszéltem végig az előző szezonban - jegyezte meg Vujošević. - Gondolom, az állami vezetőknek örömére szolgál az információ, hogy a Gazprom 50 %-os részesedést akar a csapat tulajdonjogából. Ez nekünk roppant sportszerűtlen lenne, mert a Gazprom a Crvena Zvezda tulajdonjogából is részesül. 
A legelső edzésen a fenti játékosokon kívül megjelent az U20-as montenegrói válogatott Milija Miković, ott volt még Nikola Vujović, aki korábban is a Partizan játékosa volt, csak tett egy kitérőt a Železničarhoz, a görög Ioannis Kouzeloglu, valamint az ifjúsági válogatott ezüstérmes Vanja Marinković és Miloš Glišić. Sőt, ott volt Luka Bogdanović is, neki most épp nincs csapata.
A régiek közül elment Joffrey Lauvergne (BK Khimski), Bogdan Bogdanović (Fenerbahce), Léo Westermann (Barcelona, de egyből kölcsönadták a Limoges-nek), Davis Bertans (Laboral Kutxa, mint kiderült), Saša Pavlovićnak lejárt a szerződése és egyelőre nincs hír arról, hogy meghosszabbítják, Dejan Muslivel pedig valamiért elakadtak a tárgyalások.
Szóval, hurrá. (Kincstári optimizmus on.)
A csapat ebben a hónapban felkészül, aztán valamikor szeptember elején fognak felkészülési meccseket játszani, egyelőre ami biztosnak tűni, az szeptember 4-én a macedón KK Kozuv, két nappal később meg az orosz Jenyiszej.
Szeptember közepén Szarajevóba utazik a csapat, hogy részt vegyen a Mirza Delibašić emléktornán, amelyen rajtuk kívül részt vesz a házigazda Bosna csapata, ott lesz még a horvát Cibona és a török Turk Telekom. Szeptember 19-től 21-ig Franciaországban lesznek, ahol a Tony Parker által rendezett tornán vesznek részt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése