2014. június 1., vasárnap

Primorje - VK Partizan 12:6

Adós vagyok még a tegnapi vízilabda BL-bronzmeccsel.
Elöljáróban: Varga Dániel és Varga Dénes, az anyátok ne sirasson. Akárcsak Madarasnak, nektek se felejtem ezt el.
A helyzet az, hogy a Partizan az utolsó negyedig tartotta magát. Az elsőt megnyerték 0:2-re. A második negyedben Varga Dani tett róla, hogy ez ne így legyen... Lőtt egyet, aztán a spanyol Xavier García lőtt egy másikat. (Állítólag ennél a gólnál történt az, hogy Slobodan Soro megfogta a lövést, de a bíró szerint a labda már átcsorgott a gólvonalon... Aztán meg, mindenki ismeri az aranyszabályt, hogy a bírónak mindig igaza van, és ha netán mégse, akkor automatikusan az első pont lép életbe.) Mindenesetre, hogy semmi gáz ne legyen, García lőtt még egyet, a félidőben már 3:2 volt a horvátoknak.
A harmadik negyedet a román Cosmin Radu indította, de ezen a ponton Miloš Ćuknak elege lett és áttörte a horvát falat, 4:3. Sőt, Dedović is megvillant, az állás egyenlő lett.
A horvátok aztán kihasználtak egy emberelőnyt (5:4), Nemanja Vico egyenlített (5:5). Ilyen egy ide-egy oda jellegű játék folyt, egy Sandro Sukno, egy Nikola Tomašević (6:6). A baj csak az volt, hogy a Partizannak már nem volt válasza Varga Dénesre. A harmadik negyed vége 7:6 volt.
Az utolsó játékrészben meg a horvátok lehúzták a redőnyt. A Partizan összes próbálkozását blokkolták, a Varga-tesók meg elkezdtek szaladni a víz tetején és rommá lőtték Soro kapuját. Mindennek a tetejébe Uroš Čučković a hajrá közepén kipontozódott.
Az utolsó negyed részeredménye 5:0 lett.
Viszont a Partizan így is a negyedik legjobb európai vízilabdacsapat.
És remélem, az illetékesek ezt odafent súlyosan a fejükbe vésték.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése