2014. június 28., szombat

FK Partizan - Malmö FF 3:3

Még a Malmö elleni meccs előtt, 19 órakor volt egy másik mérkőzés, ahol a Partizan-öregfiúk játszottak az ArenaSport válogatottja ellen.
Remek mérkőzés volt, kétszer 20 perces félidőkkel, lényegében az egészet elhülyéskedték :) Az öregfiúk (akik lehet, hogy öregek, de még mindig rendesen tudják, mi a dörgés) 4:0-ra győztek az ArenaSport csapata ellen.
Vannak képek, meg videó is.

Csoportkép kezdés előtt

Pandurović, a Partizan (egykori) kapusa

Az ArenaSport csapatát erősítette Savo Milošević (középen, narancssárga trikóban, szemből)

Miodrag Ješić, aki már 55 éves, de még mindig tolja - a Partizannak játékosa is, edzője is volt

Goran Pandurović akcióban

Darko Tešović

Tešović, akinek volt egy fantasztikus, kapáslövésből született gólja is

Vladimir Stojković, aki a második félidőre beállt a mezőnybe

 Goran Pandurović, a földön Vladimir Stojković

Savo Milošević (jobbra) vs. Miroslav Čermelj
(képek forrása: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A második gól egészen hihetetlen körülmények között született. 11-est ítélt a bíró a veteránok ellen, a büntetőt pedig az ArenaSport kapusa, Vladimir Stojković akarta (volna) értékesíteni. Stojković felkocogott a 11-es ponthoz, a büntetőt annak rendje és módja szerint kihagyta - Pandurović abszolút rutinos mozdulattal hárított, majd egyből indította is Ćirićet, aki vidáman besétált vele a töküres kapuba.


Aztán jött a tényleges mérkőzés, aminek az első félidője egy lidérces álom volt és messze nem volt az a jótékony célú, vidám sörmeccs, aminek meg volt hirdetve. (A bevételt nyilván jótékony célra fordították, meg biztos volt sör is, de maga a meccs leginkább barátságtalan volt.)

FK Partizan I. félidő: Lukač, Pauljević, Ostojić, Trajković, Petrović, Marković, Brašanac, Pantić, A. Živković, Škuletić, Fofana
II. félidő: Ž. Živković, Vulićević, Ostojić, Stanković, Volkov (Bogosavac, 84.), Gulan, Drinčić, Luka, Ilić, Grbić, Šaponjić

Malmö FF: Olsen, Concha, Helender, Halsti (Hammar, 75.), E. Johansson, Thern, Rakip (P. Johansson, 55.), Molins, Cibicki, Ericsson (Petrović, 88.), Rosenberg

Az egész úgy indult, mint egy lidérces álom. A svédek rohadt gyorsan bevágtak két gólt úgy, hogy még 10 perc sem telt el. A védelmünk, mint olyan, nemigen létezett, tartalékjátékosokkal állt fel a csapat - Andrija Živković és Danilo Pantić a rutinosabbak közé tartoztak és ezzel el is mondtam mindent.
Sőt, a 24. percben már 0:3 volt a svédeknek, mert Ostojić fején megpattant a labda és a Partizan hálójában kötött ki.
Aztán végül a 36. percben, Andrija Živković beadásából Pantić szépített, ráadásul egy kifejezetten szemtelen és zseniális troll góllal, de az átlagszurkoló itt már elkezdte ásni a saját sírját, mert belegondolt abba, hogy ha már most, a felkészülésnél ilyenek vagyunk, mint a mosott rongy, akkor mi lesz a következő szezonban, nem beszélve arról, hogy nyakunkon a BL-selejtező... Mindenesetre épp időben jött a félidő. És nem is ártott, hogy szinte a teljes garnitúrát lecserélték és egy csapat rutinos játékos jött fel a megszeppent kezdők helyett. A svédeket egészen meglepte a ritmusváltás - addig az volt a pályán, amit ők akartak, aztán egyszer csak megjelent egy rakás harcedzett profi, akik piszok gyorsan bevágtak nekik egy gólt. Az 50. percben egy szögletből kipattogott egy labda, egyenesen Vulićević elé, a hátvéd meg nem tökölt, rálőtte. A labda átpattogott a védők között és végül a hálóban landolt. 2:3 volt az állás, de még mindig marhául nem volt megnyugtató a helyzet. Ráadásul Volkov közben kidőlt - kétszer is összeesett a pályán, mindkét alkalommal a derekát fájlalva. (Nem lehetett tudni, mi történt vele, nem volt semmilyen összecsapás előtte, minden valószínűség szerint meghúzódott.) Végül a sebesültszállító kis autó jött be érte, hárman összekaparták és felültették rá. Bogosavac érkezett helyette.
Röpködtek egyébként a sárga lapok a svédeknek, az utolsó kb. 12. percben négyet is kiosztott Vukadinović bíró. A csúcs viszont a hosszabbításban jött: Grbićet buktatta a 16-oson belül egy védő, a bíró 11-est ítélt, a büntetőt Saša Ilić be is vágta, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Gólszerzők: Pantić (36.), Vulićević (50.), Ilić (90. - 11-es), ill. Rosenberg (3.), Molins (6.), Ostojić (24. - öngól)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése