2014. június 2., hétfő

A kosárlabda-rangadó visszhangja

Dragan Gogić kosárlabda szövetségi elnök egészen biztosan nem unatkozik mostanában. A nagy port kavart szombati rangadó után csak úgy görnyedeznek a csapatok a rájuk kiszabott büntetések miatt, Gogić elnöknek nyilván nem kevés álmatlan éjszakájába és verejtékébe került, mire ezt a szép hosszú listát itt alant tételről tételre, aprólékosan kidolgozta.

Ja, mielőtt még bárki félreértené: az "Irónia" feliratú gombot még a poszt elején bekapcsoltam.

Kitaláljátok amúgy, hogy ki kapta a nagyobb büntetést?
Bingó.
A Partizan.
Az alábbi dörgedelmek értelmében a Zvezdának összesen 379 500 dinárt kell kicsengetnie, plusz a nyakukba sóztak egy zárt kapus mérkőzést, míg a Partizan 402 500 dináros büntetést kapott.
A tételek pedig a következők:
- 11 500 dinár büntetés Dejan Radonjićnak, a Zvezda edzőjének, technikai fault miatt;
- 46 000 dinár büntetés a Zvezdának, mert a szurkolói papírgalacsinokat hajigáltak a pályára - ez már a második ilyen eset;
- 138 000 dinár büntetés a Zvezdának, mert a szurkolók petárdát hajítottak a játéktérre - ez már a harmadik (!) ilyen eset;
- 34 500 dinár büntetés a Zvezdának, mert a szurkolók petárdákat robbantgattak a nézőtéren;
- 23 000 dinár büntetés a Zvezdának, mert a szurkolók petárdát (többek közt világító petárdát) dobtak a játéktérre;
- 34 500 dinár büntetés a Zvezdának, mert a szurkolók fáklyákat égettek a nézőtéren;
- 34 500 dinár büntetés a Zvezdának a mérkőzés hulladék minőségű szervezéséért;
- további 57 000 dinár büntetés a Zvezdának, illetve a 14. fordulóban, a Metalac ellen zárt kapuk mögött kell játszania.
Ami pedig a Partizant illeti...
- 23 000 dinár büntetés Duško Vujoševićnek, technikai fault miatt - ez már a második ilyen eset;
- 46 000 dinár büntetés Duško Vujoševićnek, mert csak - ez már a harmadik ilyen eset;

Pedig a Professzor most le se vette a zakóját...

- 23 000 dinár büntetés a Partizannak, mert a szurkolók petárdákat dobáltak a pályára;
- 92 000 dinár büntetés a Partizannak, mert a szurkolók lágy anyagot (WTF??...) dobáltak a pályára - ez már a harmadik ilyen eset;
- 69 000 dinár büntetés a Partizannak, mert a szurkolók szilárd anyagot (dafuq) dobáltak a pályára - ez már a második ilyen eset;

Most komolyan, elképzelem, amint a mérkőzés után az ellenőrök bevonulnak a pályára és komoly képpel fogdosni kezdik a szurkolók által behajigált matériát, majd strigulázzák, hogy ez akkor puha, ez kemény, ez elment vadászni, ez meglőtte... 

- 34 500 dinár büntetés a Partizannak, mert a szurkolók fáklyákat égettek a nézőtéren;
- ezen kívül Dragan Todorović, a Partizan kosárlabda-szakosztályának elnöke külön 115 000 dinár büntetést kapott "sportszerűtlen magatartás" címén, amikor a meccs után kapásból elküldte az anyjába az egész Zvezdát szurkolóstul, mindenestül a sajtón keresztül, mellesleg jogosan.

A Partizan ezek után kiadott egy sajtóközleményt - a teljes szöveg itt olvasható -, melynek a lényege: a Partizan szerint egy ilyen mérkőzést, mint a szombati rangadó, nem lett volna szabad egy olyan helyszínen rendezni, mint a Železnik kis sportcsarnoka, amely sem befogadóképességében, sem biztonságilag nem felel meg egy ilyen találkozó követelményeinek. [összesen 2500 ember fért be a sportcsarnokba, máskor ilyen meccsek megtöltik a 25 000-es Kombank Arenát - a blogger] Elhatárolódnak a csapatot ért összes inzultustól (különösen attól, hogy a játékosokat is fizikailag bántalmazták). Felemlegeti a pályára beözönlő Zvezda-szurkolókat, akik a játékosokat kis híján megtámadták - ezt a kis ürgét pont lekapták a fotósok, amint próbál raj csávónak látszani, a Partizan játékosai körülötte tornyosulnak és simán lefejelhetnék, mint vakond a földiepret, de nem teszik.

(fotó: Facebook)

Továbbá röhejesnek nevezik, hogy már megint a Partizant sújtották nagyobb pénzbüntetéssel, holott ők voltak a vendégcsapat.
Felemlegetik továbbá azt, hogy Gogić elnök lényegében a Zvezdának köszönheti a pozícióját (anno a vörösök szavazataival sikerült elnyernie az elnökséget) és nyilván nem akar hálátlan lenni.
A végén pedig jön a slusszpoén: amikor kiderült a büntetések összege, a Partizan javaslatot tett, hogy a két csapat egy külön számlára utalja a büntetés összegét, és ezt a közel egymillió dinárt úgy, ahogy van, küldjék el az árvízkárosultaknak - többek közt azért is, mert idáig a kosárlabda szövetség nem tett semmilyen gesztust a természeti katasztrófa áldozatai felé. Gogić pedig állítólag kiverte a balhét, hogy a büntetésnek a szövetség kasszájában van a helye és punktum. A közlemény (nagyjából) ezt írja: "Látható hát, hogy milyen emberek foglalnak helyet a vezetőségben, és nem meglepő, hogy a teljes kosárlabda-nyilvánosság sokkal inkább a látszattal van elfoglalva, mintsem a ténylegesen fontos kérdésekkel."

A Zvezda meg nem is lenne Zvezda, ha nem adott volna ki szinte azonnal egy vérig sértődött válasz-sajtóközleményt. Eszerint a Partizan áldozati báránynak próbálja bemutatni magát, miközben "a legjobb védekezés a támadás" elvét gyakorolja. Saját állításuk szerint őket "kényszerítették" arra, hogy ilyen körülmények közt játsszák le a rangadót (kik?...). Állítólag továbbá a Zvezda ötlete az lett volna, hogy vendégszurkolók nélkül (!!!) játsszák le a derbit,

Kinek gurult el a gyógyszere a Ljutice Bogdana sugárúton?...

de a Partizan ebbe nem volt hajlandó belemenni. A Zvezda most a Partizant vádolja "együttműködés megtagadása" miatt.
Aztán, mivel ezek a csávók még mindig halálosan komolyan veszik magukat, azzal folytatják, hogy a Partizan csak hallgasson, mert az ő szurkolóik provokáltak, és különben is, Duško Vujošević jobb, ha meg se szólal, mert aki technikai faultot kap, az inkább hallgasson.

Remélem, ennek értelmében Dejan Radonjić máris lakatot tett a szájára.

Ha röhögni akarsz, akkor itt megnézheted a teljes sajtóközleményt, de tényleg csak ha túl sok szabadidőd van. Ami érdekes: a vörösök mélyen hallgatnak a Partizan-játékosokhoz vágott petárdáról, a szurkolói inzultusról, továbbá a Partizan azon ajánlatáról, hogy a büntetés összegével az árvízkárosultakat támogassák.

Közben meg a Partizan véres verejtékkel megverte az FMP-t, beszámoló később.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése