2014. június 6., péntek

Fordulat...

...méghozzá nem is akármekkora.
A mozzartsport.com hozta a hírt, hogy a Humska utcában megerősítették:

IDÉN A PARTIZAN INDUL A BAJNOKOK LIGÁJÁBAN!!!!!

És nem a Crvena Zvezda.
Ugyanis a helyzet az, hogy van az UEFA pénzügyi fair play szabálya, a Zvezda pedig a fenti szabályzatot több ponton megsértette. (A fáma minimum gyanús pénzügyi machinációkat emleget, adósságokat, a legsúlyosabb ezek közül a szlovén Mirnes Šišićnek kifizetendő 150 000 euró.) Az UEFA pénzügyi ellenőrző bizottságának vezetője, José Narciso da Cunha Rodrigues azt nyilatkozta, a Crvena Zvezda a fentiek miatt nem vehet részt semmilyen európai kupában a 2014/15-ös szezonban. A csapatnak 10 napja van fellebbezni a lausanne-i Sport Döntőbíróságon.
Az UEFA emellett vizsgálódni fog a Szerb Labdarúgó Szövetségnél is, mert feltételezésük szerint a szövetség megsértette az engedélyek körüli szabályozást is - egyébként ez szorosan összefügg a Zvezda körül kialakult káosszal.
Ennek értelmében a Partizan INDUL A BAJNOKOK LIGÁJÁBAN

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ez hihetetlen, komolyan, állam a padlóra csattant, ezt nem hiszem el, gyerekek, pezsgőt-rakiját-Jelen sört ide, ünnepeljünk!!!!

az UEFA Európa Ligában pedig a Vojvodina, a Jagodina és a Čukarički. Utóbbi már az első selejtezőkörben megméreti magát, a másik kettő a második körben következik.

Kicsit visszavéve a hangerőből, valahol, mélyen belül, mint ember sajnálom a Zvezdát, mert el tudom képzelni, milyen keserves lehet, amikor már leintették őket a kockás zászlóval, átvették a serleget, volt buli, hejehuja, és már gyúrnának a nemzetközi szereplésre, mikor benyomul az arcukba egy középső ujj és annyi az álmoknak meg a terveknek. Ráadásul azok szívnak - a játékosok és a szurkolók -, akik semmit nem tehetnek a kialakult helyzetről. Ugyanakkor - tán érthető módon - a lelkem most röpdös, mint egy csacska kismadár, abba pedig már bele se merek gondolni, hogy fordított esetben mekkora fikacunami érkezne a Marakana felől a Humska utcába.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése